Makeup by SoliT

 • Recension – Caia front row concealer 

  Min hud under ögonen – jag är väldigt känslig under ögonen. Är torr och har en del fina linjer. 

  Recension- Caia front row concealer – utifrån Caias beskrivning så ska denna concealer vara flytande formula som ska ge en silkeslen och hög täckning. Deras beskrivning är även att det är en tunn textur, som ska smälta in i huden och inte creasa. Denna concealer innehåller hyaluronsyra som är återfuktande ämne. 

  Min uppfattning är att denna concealer definitivt har en fulltäckning och mycket pigment. Själva texturen är tunn men som sagt ändå väldigt full täckande. Jag kan nästan jämföra den med original Tarte Shape Tape concealer som också är väldig torr. Det är svårt att hitta en concealer som inte creasar enligt mig men en torr concealer lägger sig väldigt snabbt i fina linjer hur mycket man än försöker förbereda huden under ögonen med bra ögonkräm. För mig som måste sätta min concealer blir det väldigt svårt att använda så torr concealer. Men måste säga att produkten var enkel att blenda ut och har full täckning. Förpackningen var super fin och priset var väldigt bra. Hoppas de förbättrat formulan så den är mer återfuktande. En concealer som är med krämig har tendensen att sitta bättre under dagen. Om vi jämför med concealer som har fått väldigt bra recensioner från andra märken är fokus just på att de är återfuktande och krämiga. Denna blev ett nej för mig tyvärr men allt kan inte vara för alla. Vidare var det väldigt svårt att välja färg och den jag valde var alldeles för ljus trots att jag gillar att ljusa upp under ögonen.

  Caia front row concealer kostar 195 kronor. 

  Ni kan även klicka er in på recensioner hos mina bloggkollegor som också har testat produkten. https://www.beautybloggare.se/2023/09/20/recension-caia-cosmetics-front-row-foundation/beautybyrakraten/

 • Recension – Caia front row foundation

  Jag måste vara enda personen i hela Sverige som aldrig testat en Caia produkt, känns det som i alla fall. Men nu har jag äntligen gjort det. Jag passade på att klicka hem deras senaste släpp i form av foundation och concealer. Vid tillfället fick jag även med borstar som gift vilket uppskattas och sedan klickade jag hem lite annat som vi får prata om i ett annat inlägg. 

  Jag tänker att varje produkt får ett eget inlägg. 

  Vi börjar med Caia front row foundationen som är en produkt som ska ge en lätt till medium täckning men ska kunna byggas upp. Denna foundation ska enligt Caia ge en airbrush effekt och är perfekt foundation för den som vill ha en lystergivande bas som håller länge. 

  Min hud – jag har normal till torr hud. Oftast åt det torrare hållet. Jag har rodnad vid kinderna med synliga kärl. 

  Recension- Caia front row foundation – jag förbereder alltid min hud med maximal fukt när jag ska lägga en foundation då detta får foundationen att sitta fint. Caia front row foundation hade en väldigt lätt täckning. Dock var täckningen mycket lättare än vad jag trodde och då jag vill täcka mina rodnader var jag tvungen att bygga upp produkten. Det var väldigt enkelt att bygga upp denna foundation vilket uppskattades. Jag applicerar alltid foundation först med borste och sedan jämnar ut med beautyblender. Det jag upptäckte väldigt snabbt var att Caia front row var en torr foundation. Jag har testat många foundation men aldrig uppleva denna torra känsla. Men Caia front row foundation kändes torr på huden och där tycker jag att den även tappar lovorden om att den ska vara lystergivande. En torr produkt är inte lystergivande. En torr produkt sätter sig även super snabbt i fina linjer och kan se fläckigt ut. Med det sagt så hade jag bombat min hud med fukt och jag tyckte att Caias front row foundation satt bra på MIN hud under dagen, men jag kände hela tiden den torra känslan, vilket är ovanligt. Jag gillar verkligen inte att vara negativ men jag tycker att det finns bättre foundation där ute och jag vet att Caias Dewy Drops har fått super fina recensioner. Dock skulle jag inte rekommendera Caia front row foundation. Enda målgruppen jag kan tänka mig denna eventuellt kan passa är väldigt unga personer eller personer som inte har någon form av fina linjer. Lite besviken då jag hade höga förväntningar på denna produkt. 

  Caia front row foundation kostar 345kr. 

  Ni kan även klicka er in på recensioner hos mina bloggkollegor som också har testat produkten. 

 • Hudanalys Beauté Pacifique

  På hud-och kosmetik mässan gick vi förbi Dermaromes monter. Där erbjöd Beauté Pacifique en hudanalys med instrument som analyserade hur din hudbarriär ser ut. 

  Analysen gjordes med ett instrument som sattes mot tinningen mot huden i några sekunder. Sedan kom det upp på datorn hur ens hudbarriär ser ut. Bredvid ens egna analys var det exempelbilder på hur olika hudbarriär ser ut utifrån olika åldrar. Min låg precis vid min ålder vilket är super positivt och fick till mig att jag tar hand om min hud väldigt bra. Det är ju det bästa en kan få höra, att man tar hand om sin hud och sig själv. 

  Min hudvårdsrutin är min alldeles egna stund för mig själv och jag älskar det. Att ta hand om mig själv på det sättet får mig att även må bra på insidan. 

  Hur viktig är din hudvårdsrutin för dig? 

  Bild 1 ser ni hur min hudbarriär ser ut. 

  Bild 2 olika exempel på hudbarriär utifrån olika åldrar. 

  All kärlek till er !

 • Min första mässa 

  Nu har denna skönhetsnörd fått gå på sin första mässa. Inget mindre än hud och kosmetik mässan. Jag säger bara wow. 

  I första hand så fick jag äntligen träffa mina fantastiska blogg kollegor. Vi har en del digitala möten samt pratar nonstop i vår fantastiska chatt. Sedan har jag inte haft äran att träffa dem i verkligheten förens nu. Det var som att träffa sina fantastiska vänner och det kändes som att vi känt varandra i många år. Så himla roligt. 

  Sen var det mässan. Det var så oroligt roligt och så otroligt mycket. Att både lära sig om märken som jag hade någon aning om, testat lite smått förut, samt märken jag inte tidigare hört om var så rolig upplevelse. Det är även roligt att få höra om alla märken från grundare som brinner för sitt jobb och vill dela den glädjen med oss andra skönhetsgalningar. Jag är en sminkgalning som ni alla vet. Mässan fick mig att vilja sätta mig in i mer hur olika märken arbetar, deras bakgrund samt hur produkter tillverkas både när det kommer till smink, hudvård samt hårvård. Det var en sida av mig som många fantastiska grundare samt insatta personer väckte till liv. 

  Jag har massor med produkter som ska testas och skrivas om. Ser framemot att gotta mig i allting och få dela med mig till er här på bloggen.

  Vill även tacka Helene Westberg som är VD och står bakom denna enorma mässa med hårt arbete. Så roligt att även få träffa henne.


  All kärlek till er

 • Heta trenden latte makeup

  Denna trend är ju det bästa som hänt instagram och TikTok enligt mig. Vem älskar inte en sexig bronzig look på sommaren? 

  Kombinationen av bruna vackra nyanser, lite gulare underton, med både kräm och puder produkter som ger dig vacker solkysst effekt är något som gör mig helt pirrig. 

  Jag var tvungen att återskapa den och ni ser hur ni kan återskapa denna look i en utförlig video på min instagram och TikTok. 

  Har ni testat denna trend? Vad tycker ni? 

  All kärlek till er