Makeup by SoliT

 • Charlotte Tilbury Del 2

  • Charlotte Tilbury Pillow Talk Luxury Eye Shadow Palette
   Jag gillar ögonskuggor från Charlotte Tilbury. Äger några andra. Jättefin formula på alla. Så otroligt enkelt att jobba med och blendar som en dröm. Både de shimriga färgerna och dem matta. Jag älskar när det är enkelt att blenda ögonskugga och enkelt att bygga upp. Tycker verkligen dessa skuggor är värt pengarna. Just för att dem är så oroligt fina att jobba med. Vill ni ha ögonskugga ni kan ha både vardagligt och ibland för fest och inte orkar lägga ner för mycket tid på att hålla på med ögonskuggor så är dessa verkligen perfekta.
  • Charlotte Tilbury Pillow Talk Eyeliner – Pillow Talk
   Jätte fin eyeliner. Väldigt fin färg och enkel formula att jobba med. Blendar ut väldigt fint om man vill det.
  • Charlotte Tilbury legendary Lashes Mascara
   Jag har fått test exempel av den här mascaran förut. Jag tycker att det är en bra mascara. Det är inte den bästa mascaran jag testat. Men den är fin. Dock tycker jag att det finns bättre mascaran till bättre pris.
  • Charlotte Tilbury Cheek to Chic Blusher – Love is the drug 
   Alltså den här blushen, omg. Jag vet inte ens hur jag ska beskriva den. Är så glad att jag köpte den. Den är så magisk. Formulan är så fin och lätt på huden. Den smälter ihop med allt annat på huden och lägger sig som den perfekta blushen. Så enkel att jobba med, perfekt pigmenterad. Allt är bara perfekt. Har ni tänkt köpa den så gör det idag.
  • Beauty Light Wand Easy highlighter – Pillow Talk
   Den här otroligt populära produkten var inte något jag tyckte var så bra som alla säger att den är. Själva färgen var väldigt fin och formulan var också fin. Dock gillade jag inte förpackningen. Den här förpackningen kommer bara samla på sig massor med bakterier och det gillar jag inte. Vidare tycker jag inte att själva produkten är värt pengarna.
  • Charlotte Tilbury Lip Cheat – Hot Gossip
   Super fin läppenna. Är det något Charlotte Tilbury kan så är det väldigt neutrala färger, vilket jag älskar. Läppennan är väldigt krämig och enkel att jobba med och sitter otroligt fint.
  • Charlotte Tilbury Collagen Lip Bath – Rosey Glow
   Den här läppglanset är magisk. Den har lite av en plumpig effekt vilket jag inte visste om. Men den är väldigt behaglig på läpparna. Otroligt fin färg och bara en perfekt läppglans.
  • Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Setting Spray
   Den här setting sprayen har jag hört så mycket om och måste säga att den faktiskt var så bra som alla säger. Den får sminket att smälta ihop och bli så fin på huden. Vidare håller den sminket otroligt bra.

  All kärlek till er !

 • Charlotte Tilbury Del 1

  Denna månad testade jag en full face av otroligt omtalade märket Charlotte Tilbury. Ni kan se videon i två delar på min instagram @makeupbysolit. Jag har tidigare testat lite produkter men då många pratar så gott om märket så ville jag testa produkter för att sminka hela ansiktet. Här nedan kommer en lista på saker jag testat och vad jag tyckte om dem. Vill understryka att bara för att någon produkt inte funkade för mig betyder det inte att det är en dålig produkt. Vidare är detta en lyx märke, högre prisklass men väldigt fina lyxiga förpackningar samt kvalité. 

  • Wonderglow Face Primer – den här primern var verkligen dålig. Jag gillar inte att skriva så om produkter men jag kan inte säga annat om denna produkt. Den hade en guldig underton eller glow och den visade sig fläckigt på min hud. Sedan smulade den sig väldigt snabbt. Jag testade den 2 gånger med olika hudvård ifall problemet skulle ligga i det, men nej fick det inte att funka. Jag ska se om jag eventuellt kan blanda den i min hudkräm och se om det hjälper. Men det är en primer och bör fungera som en primer utan att blanda ut den. Så nej den var inte bra alls. 
  • Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter färgen 3 fair. Denna produkt är ju viral och det kan jag verkligen förstå. Jag råkade ta en lite mörk färg för min hud men den kommer passa perfekt till sommaren. Men den var otrolig. Så fin glow och satte sig super fint på huden. Den går att använda under foundation och för sig själv. Jag kommer använda den flitigt. Enda jag inte gilla med den var själva applikatorn. Jag hade föredragit en pump då jag anser att den här applikatorn kan samla på sig mycket bakterier. 
  • Charlotte Tilbury Magic Vanish Colour Corrector i färgen 2 medium. Den här produkten tyckte jag inte alls var något speciellt. Hade väldigt höga förväntningar på den men det finns bättre colour corrector i billigare prisklass enligt mig. Den la sig väldigt snabbt i mina fina linjer och var torr. Tycker inte man behöver ha denna produkt. 
  • Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Foundation i färgen nr 4. Jag känner att jag har delade meningar gällande den här foundationet. Jag tror att jag behöver använda den fler gånger för att se om jag gillar den eller inte. Överlag hade den väldigt fin finish, väldigt lätt på huden och kan byggas upp. Otroligt fin glow och ser ut som hud. Det jag inte gillade var att den snabbt satte sig i mina fina linjer. Jag har inget emot sådant, men jag anser inte att en produkt ska göra det direkt. Men som sagt måste jag få testa den fler gånger. 
  • Beautiful Skin Radiant Concealer i färgen 4 fair. Alltså jag har hittat en ny favorit concealer. Säger bara wow. Denna produkt är också viral och kan förstå. Jag älskade allt med den. Otroligt fin täckning som går att bygga upp. Lätt på huden, enkel att jobba med. Satte sig som filter under ögonen (trots att Colour Corrector la sig så dåligt). Den flyttade inte heller sig under dagen. Men wow det kommer vara storfavorit hos mig och jag kommer köpa om den. 
  • Charlotte Tilbury Airbrush Brightening Flawless Finish Refillable Powder i färgen Fair/Medium. Jag har testat kompakt puder från Charlotte tidigare. Vet att många använder den under ögonen och gillar det. Jag gillar inte den under ögonen då jag inte upplever att den sätter min concealer bra så att den håller hela dagen. Men den är super trevlig för resten av ansiktet och ger en filter effekt på din bas. 
  • Filmstar Bronze & Glow – Light to medium – denna palette blev jag väldigt positiv överraskad över. Vill du ha en fin bronzer look med ett fint glow som ser naturligt ut är denna palette något för dig. Huden ser fräsch och glowig ut. Highlightern i den här paletten var magisk verkligen. 
  • Airbrush Bronzer Medium – denna bronzer är verkligen en Airbrush bronzer. Lägger sig så fint på huden. Perfekt pigmenterad så du kan bygga upp den som du vill. Väldigt bra storlek för priset. Den är verkligen fin för dig som vill ha en enkel, naturlig fin bronzer. 

  All kärlek till er. 

 • Fenty beauty sviker aldrig! 

  Alla vet att Rihanna och hennes sminkmärke Fenty Beauty aldrig sviker. Men är hennes virala Icon Velvet Liquid Lipstick så bra som alla påstår? 

  Efter Rihannas uppträdande under Super Bowl så ville alla veta vad hon hade på sig på läpparna under showen. Därefter exploderade sociala medier och hennes Icon Velvet Liquid Lipstick i färgen The MVP sålde som smör. Det var inte bara själva produkten och den perfekta röda färgen som sålde, utan det var själva formulan som i bara ett svep täckte läpparna. Ja, ni läste rätt, ett svep och sedan föra ihop läpparna så täcktes dem helt. 

  Jag tänker ju alltid att man aldrig kan tro på allt som finns på internet. Idag är alla så duktiga på att klippa i video och redigera så att det faktiskt är svårt med trovärdighet när det kommer till skönhet, men även virala produkter. 

  Men jag influerades och klickade hem produkten för min nyfikna sida kunde inte låta bli. Och sen så älskar jag faktiskt allt från Fenty Beauty så tänkte detta kan inte gå fel. Produkten finns i 5 färger. Jag köpte färgen The MVP. 

  Och ja, det stämde, den produkten sveptes som smör på min nedre läpp. Från ena sidan till andra. Jag förde ihop läpparna och med hjälp av läpparna kunde jag applicera produkten så att den täckte hela läppen. Och gud vad fin den är. Så lätt på läpparna och färgen är ju den perfekta röda färgen. Nu är jag definitivt sugen på att testa alla andra färger. Och själva förpackningen ska vi inte ens prata om, så himla fin. Men Fenty Beauty sviker en aldrig. 


  All kärlek till er

 • Som att vara tillbaka på bildlektion 

  Nu har jag äntligen kunnat utföra utmaningen vi haft. Som ni vet går utmaningen ut på att använda en färg i ens paletter som man annars aldrig använder. Jag hade ju många färger jag inte använder, även om jag tydligen älskar att ha färgglada paletter. Men jag valde färgen lila. 

  Jag har alltid gillat färgen lila på andra men inte riktigt på mig själv. Tycker det är vackert i egentligen allt. En färg som gör en glad. 

  I början var det otroligt svårt att komma ut ur sin lilla bekväma bubbla och försöka lita på processen. Det var flera gånger som jag bara ville tvätta bort allt och ge upp. Men sen påminde jag mig själv att träning ger färdighet. Ju mer jag kom in i det och fortsatte ju roligare blev allting. När jag släppte hela den stora pressen på mig själv så blev allt plötsligt så otroligt roligt. Jag började känna mig lite så som det kändes på bildlektionerna i skolan. Vår bildlärare var väldigt duktig och peppade eleverna till att skapa och lita på sig själv. Jag älskade bildlektionen. Och så fort jag släppte allt så kändes allting bara roligt och resultatet blev faktiskt bra. 

  Se bara resultatet själv


  Så vad har jag lärt mig av denna utmaning. Bortsett från att jag faktiskt ska använda de smink jag köper, så har jag lärt mig att släppa loss. Vad kan gå fel? Smink går faktiskt att tvätta bort och göra om. Varför missa det roliga bara för att man är lite rädd för att misslyckas. Den här utmaningen öppnade verkligen upp en sida hos mig som alltid varit där men som jag aldrig låtit blomstra ut. Jag kommer verkligen våga mer, släppa loss och lita på mig själv och min kreativa sida. Ni kommer definitivt se mer färgglada looks från min sida framöver. Och vill säga till dig som läser det här våga, våga, våga. 

  All kärlek till er 

 • Bronzer VS Contour

  Jag brukar tycka att smink och hur en person sminkar sig har inga specifika regler. Alla sminkar sig utifrån det som passar dem och deras vardag eller hur dem lärt sig. Det är de som är så fantastiskt med smink att du kan vara kreativ och testa olika sätt lite som du vill. Vidare är det konstant tekniker som förnyas och förbättras, makeup artister som varit i branschen under många år delar med sig av sina hemligheter som tillåter en att ändra på sminkrutiner och testa nya rutiner. 

  Dock är det vissa små detaljer som jag tycker inte borde förbises då det är viktiga detaljer inom just smink. Contour och bronzer är två detaljer som jag tycker är viktiga och vill därför förklara lite mer för er. 

  Vill bara först understryka att vi alla är vackra precis som vi är och med detta inlägg menar jag inte att en person behöver ändra formen på sitt ansikte. Jag själv använder nästan aldrig contouring, men tycker det är roligt att leka med tekniken och även utmana min kreativa sida. 

  Vi börjar med att dela upp dessa två kategorier. När vi inte har något smink så kan vi se att ansiktet har olika färger på olika områden. Men när vi exempelvis sminkar oss med foundation så blir ansiktet som en blank tavla och därför behöver vi lite annat för att framhäva och ge struktur till olika delar av ansiktet. 

  Bronzer är en produkt som används för att värma upp ansiktet. Det kan förklaras som att du använder bronzer i områden i ansiktet , höga punkter i ansiktet, där du oftast brukar bli brun av solen. Bronzer produkter går åt det varmare hållet, alltså som en fin solkysst färg på ansiktet. 

  Contouring är en metod som skulpterar ansiktet. Du kan med denna metod lura ögat lite och forma olika delar av ansiktet som du vill. Du kan framhäva dina kindben mer, göra näsan smalare eller bredare, kortare eller längre. Många använder även denna metod i lite mer dramatiska sminkningar som exempelvis inom film eller en halloween sminkning. Contour färger går åt det kallare hållet för att skapa skuggor i ansiktet. Tittar du på en contour färg så brukar färgen se ut som att ha lite grå nyans i sig vilket skapar en skugga. 

  Vad brukar folk göra för fel när det kommer till dessa två metoder? Jo, många brukar använda bronzer färger när dem egentligen vill göra contouring. Självklart kan du använda lite mer varmare färger för att framhäva olika delar av ansiktet, många lyckas även forma exempelvis näsan på ett bra sätt med just bronzer färger. Dock är det väldigt viktigt att du kan arbeta rätt med produkten. Gör du inte detta så kan dem delarna du försökt framhäva/forma att se ”smutsiga” ut mer än skulpterade. Här är arbete med produkten väldigt viktig. 

  Arbetet med en bronzer är mer enklare då du kan arbeta in produkter över större delar av ansiktet. En contour färg måste du arbeta på samma plats som du applicerar den för att den inte ska flytta sig för mycket. Detta för att skapa specifika former/skulptering i specifika områden. 

  Du ska tänka att bronzer hamnar på höga punkter medans contour hamnar snäppet under den ytan för att skapa en skugga, alltså skulptera. 

  Här är bild på en bronzer och en contour färg. Ni kan se första bilden som är produkterna och sedan andra bilden när jag har arbetat ut produkterna. 

  Som ni ser väldigt tydligt är bronzer färg väldigt varm färg och en contour färg väldig kall färg. 

  Innan jag visar dem olika metoderna i ansiktet får ni först se en bild på mig med enbart foundation, concealer och fixade bryn. Jag visar dessa metoder över min foundation. Det finns även många som sminkar sig med contour och bronzer under sin foundation för en mer naturlig resultat. 

  Sedan har jag sminkat halva ansiktet med contour och halva ansiktet med bronzer. Ni kan tydligt se på bilderna skillnaden på dessa två olika sidor. Den sidan som är contour är väldigt skulpterad och mer skarpa linjer. Medans bronzer sidan är väldigt mjukt och varmare. Jag har även gjort contour på min näsa för att tydligt visa hur en contour färg skapar skuggor. Vidare ser ni när jag jobbat både med contour och bronzer på ena sidan vilken skillnad det gör.

  Sen är frågan hur väljer du rätt färg i dessa metoder. 

  En bronzer färg är väldigt lätt att välja då du ska tänka att det ska vara en nyans mörkare än din egna hudfärg. Det ska ge effekten av att du är lite brunare/bronzig/glowig i de områdena du vill framhäva så. 

  En contour färg kan vara lite svårare beroende på din hudfärg. Ett tips kan vara att titta efter vissa skuggor i ansiktet. Många har både utan och med smink vissa skuggor i ansiktet, vid kindbenen, under käken, vid näsbenen, som har en specifik färg, den kan du matcha med en contour färg. Jag har väldig ljus hudfärg och mina skuggor visar exempelvis mot det gråa hållet vilket visar på att en ljusare gråare contour färg passar min hud. 

  Annars finns det självklart otrolig kompetent personal på olika skönhetsbutiker som ni kan fråga om hjälp när det kommer till att välja rätt färg. 

  Hoppas ni förstått skillnaden på dessa tekniker och lärt er något av detta inlägg. 

  Kom ihåg ni är vackra exakt som ni är. 

  All kärlek till er.