MakeupUncategorized

Kim Kardashian ger sig in i spelet igen!

Kim Kardashian ger sig in i spelet igen!

Men Kim Kardashian är hjärnan bakom många företag och många ser upp till hennes entreprenör sida. Kim Kardashian är känd för hennes otroliga makeup looks som bland annat hennes makeup artist Mario Dedivanovic, som är en av mina förebilder, skapar. De tillsammans slog stort när de gjorde otroliga sminkningar med tekniken contour och har sedan dess varit inspiration för många makeup artister och privatpersoner.

Kim Kardashian bär oftast sminkningar som är matta och mer åt nude/bruna hållet, med långa naturliga fransar. Hon är väldigt känd för att ha specifika enkla jordnära färger när det kommer till smink, mode, inredning osv. Detta trots att hon lever super glamoröst liv.

År 2017 startade hon sin egen makeup brand som då hette KKW beauty, Kim Kardashian West. Att hon var gift med Kanye West finns det väl ingen människa som missat. Hennes sminkprodukter slog stort och hon gjorde många lanseringar, bland annat kollektioner tillsammans med Mario och kollektioner specifikt designade för hennes bröllop med Kanye. Hon sålde även parfymer på samma hemsida. Hennes produkter fick väldigt bra recensioner och det var väldigt många nöjda kunder. Stilen då på alla förpackningar och färger var minimalistiskt, nude, brun, enkelt, ja verkligen Kim Kardashian. Det började med hennes contour stick och sedan exploderade företaget till mycket mer.

År 2021 stängde hon ner hemsidan men lovade kunderna att hon kommer komma tillbaka. Samma år skiljde hon även sig och många spekulationer är kring att hon inte längre skulle ha kvar namnet KKW då det inkluderar ex mannens efternamn. År 2022 kom hon tillbaka men med hudvård under namnet SKKN by Kim. Jag tycker inte att hennes hudvård fått speciellt mycket plats i skönhetsvärlden och det är inte många som pratar om den.

Hon började 2024 med att berätta för sina följare att hon lyssnat på de och att hennes sminkmärke kommer tillbaka under namnet SKKN by Kim Makeup. Den 26 januari 2024 släpper hon sina tre första kategorier av produkter. PR-paketen har skickats ut och många influencer i USA har börjat recensera produkterna. Produkterna skriker Kim Kardashian, då allt är nude, brunt, matt och minimalistisk.

Produkterna:
Matt ögonskugspalette, med 12 varma och kalla nude/bruna färger. Pris 675kr.
Matt nude läppstift i 10 olika färger. Pris 429kr.
Läppenna i 15 olika färger av nude. Pris 295kr.

Bild lånat från:

https://www.instagram.com/p/C2NuhHdSnIk/?utm_source=ig_web_copy_link: Kim Kardashian ger sig in i spelet igen!

Att ge sig in i skönhetsbranschen 2024 och hitta en plats idag är otroligt svårt. Det är så många stora företag som etablerat sådan stark grund, att du måste komma med något väldigt unikt för att kunna sälja. Kim Kardashian är stort namn som säkert säljer väldigt mycket på grund av just hennes namn och stil, men jag anser inte att hennes produkter är unika. Jag som älskar nude/brun smink känner inget när jag tittar på hennes produkter. Hennes priser är super höga för så enkla produkter. Jag kan tänka mig att själva kvalitén är bra, men det finns många märken som har bra kvalité med bra priser. Att släppa sådana enkla bas produkter, som ALLA märken har idag, under 2024 för de priset är nog inte det bästa. Många jämför även hennes ögonskuggspalette med Makeup by Marios kända matta palette och påstår att de är identiska. Men Kim Kardashian älskar all typ av publicitet. Jag har produkter från hennes bröllopskollektion och älskade det. Men idag skulle jag aldrig köpa produkter från hennes senaste släpp. Jag kanske låter lite negativ men skönhetsbranschen har exploderat under senaste åren och det krävs inte längre att bara ditt namn säljer utan du måste ge dina kunder något unikt.

Vad tycker ni om hennes produkter? Kommer ni köpa något?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *