HudhälsaHudvårdRecension

Favoritrengöringar just nu!

Inlägget innehåller annonslänkar märkta med *

Jag pratar alltid om att hålla en fast rutin, inte blanda hejvilt och att helt enkelt bara hålla det enkelt i badrumsskåpet – för hudens skull. En produktkategori där jag däremot gärna har ett par alternativ är rengöringar och just nu varvar jag ett gäng som alla kommer från Dermalogica.

De kategorier jag alltid vill ska finnas är en oljerengöring, en exfolierande rengöring och en basrengöring i gelkonsistens. Som bonus har jag också en hybridprodukt i skåpet just nu. Helt enkelt fyra rengöringar – nu tänkte jag dela mina tankar om dessa!

Dermalogica Pre Cleanse är precis som det låter – en förtvätt eller förstastegsrengöring. Den här rengöringen löser effektivt upp både smink, solskydd och annan smuts. Den svider dock i mina känsliga ögon så ögonmakeupen får jag ta med micellärt vatten men i övrigt tycker jag hemskt mycket om den. Men på grund av ovanstående blir det nog inget omköp, har du däremot inte väldigt känsliga ögon så kommer du säkert tycka väldigt mycket om den! Dermalogica Pre Cleanse finns att köpa här!* (rabatt just nu)

Dermalogica Clearing Skin Cleanse är en gelbaserad rengöring som exfolierar milt med salicylsyra och lämnar huden med en frisk och ren känsla. Den är främst för aknebenägen och oljig hy vilket jag har! Trots att den är för min hudtyp så använder jag den inte varje dag då jag tycker att kan leda till lite stramhet i huden, åtminstone nu vintertid. Men ett par gånger i veckan plockar jag fram denna – gärna innan jag ska lägga en ansiktsmask. Dermalogica Clearing Skin Cleanse kan du köpa här!* (rabatt just nu)

Dermalogica Special Cleansing Gel är min basrengöring som jag använder morgon och kväll i princip jämt sedan flera månader nu. Den är snäll, men effektiv och torkar inte ut huden det minsta. Den har inte irriterat det minsta, ens när jag hade eksem för ett tag sedan vilket är ett bra betyg då jag i princip inte tål något när eksemen är aktiva. Dermalogica Special Cleansing Gel finns här!* (rabatt just nu)

Nyast i min Dermalogicakollektion av rengöringar är prisbelönta Dermalogica Oil to foam total Cleanser som är en effektiv rengöring som löser upp såväl smink, solskydd och annan smuts väldigt effektivt i ett enda steg. Den kommer ut som en olja men löddras upp likt en gelrengöring och är alldeles ljuvlig att massera in på huden, tillsätta vatten, massera lite mer och sedan skölja av. Huden blir faktiskt otroligt ren, och har du inte jättemycket smink så duger den gott för daglig rengöring då den tar bort lättare bassmink och en lättare ögonmakeup utan problem. Dermalogica Oil to foam total cleanser hittar du här!* (rabatt just nu)

Jag brukar alltid säga att rengöringar är en kategori att spara in på, det som gör att jag tycker att just dessa är värda sitt pris är att alla rengöringarna är väldigt dryga så en förpackning på 250ml respektive 150ml räcker otroligt länge.

En annan sak som är grymt med många av Dermalogicas rengöringar är att man kan köpa dem i 30-50ml flaskor för att prova på och om man sedan väljer att köpa full storlek så finns det även refills. Känns verkligen rätt i tiden och något som jag tänker att många märken borde ta efter! Dermalogica är över lag ett märke jag dröjt alldeles för länge med att testa ordentligt och det undrar jag verkligen varför – det finns helt enkelt massor med toppenprodukter.

Vilka rengöringar finns i ditt skåp just nu? Dela gärna med dig av fina favoriter. Lämna en kommentar längre ner på sidan.

Dela detta inlägg

2 kommentarer

  1. Jag älskar ju också Dermalogicas Precleanse men bara oljan, inte balmversionen. Andrarengöring just nu är antingen Oskia Renaissance Gel eller Jane Scrivner Purifying Cleanser. Favorit för morgonrengöring,vilket är ett måste för mig att göra, är Kate Somervilles Goat Milk cleanser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *