FavoriterHudvårdKroppsvårdNyheterRecension

En närgången blick på intima produkter

En närgången blick på intima produkter

Produkter som används för intimvård ser man inte så ofta i sina flöden på sociala medier, iallafall inte jag. Och ni kan vara lugna, jag kommer inte lägga upp några bilder här som känns lite för nårgångna. Men däremot vill jag gärna berätta om några produkter som jag tycker är riktigt bra att använda just i intimområdet, så hoppas jag att fler kan våga dela med sig av vad som är bra eller mindre bra att använda för just detta ändamål.

Först vill jag berätta om en ny produkt, Intimate Oil från Rosenseriens Sweden Eco Organic Skincare. Det är en multiprodukt som kan användas för bland annat skonsammare rakning, vid babymassage men även som massageolja och för att smörja in de mer intima delarna av kroppen för att återfukta och lindra eventuella besvär.

Oljan innehåller bland annat baobabolja som ökar hudens elasticitet, havtornsolja som som stärker och bygger upp huden och slemhinnorna och havrekärnolja som är rik på antioxidanter som mjukgör och återfuktar.

Jag gillar att denna intimolja är lätt att använda just för att den passar till så många olika användningsområden så det kan liksom inte bli fel. Dessutom är den unisex och har en mild doft av kokos som är härlig. Precis som Rosenseriens andra produkter är denna olja tillverkad av 100 % naturliga ingredienser, vegansk och ekologisk. Oljan är verkligen mild och jag upplever inte att den ger någon irritation utan känns snarare väldigt skön och återfuktande. Själva flaskan är dock lite väl tråkig då den bara är vit och plastig och dessutom krånglade pumpen i mitt exemplar så jag fick istället skruva upp korken och försiktigt hälla ut lite produkt.

Nästa produkt är en favorit sedan några år tillbaka, nämligen Intimate Wash Aloe & Licuorice från Yope. Det är en tvål som är så skonsam så den passar för att tvätta intimområdet med, vilket man inte bör göra med alla duschtvålar då de kan vara för skarpa. Tvålen innehåller Aloe Vera som är återfuktande, probiotika som stärker bakteriefloran och den mest spännande ingrediensen tycker jag är mjölksyra. Mjölksyran ger fukt, förbättrar hudens elasticitet, stärker hudens skyddande lipidbarriär och framförallt hjälper den till att återställa hudens optimal pH-nivå. Det är just detta inte alla duschtvålar gör, och därför kan de ställa till med obalans i intimområdet och man kan få problem. Så denna intimtvätt är ett jättebra val tycker jag och dessutom är ju flaskan så himla söt och har en praktisk pump. Jag är dessutom en lakritsälskare av rang så allt som har minsta doft av just detta faller mig ofta i smaken 🙂

Yope Natural intimate gel wash

Näst ut är mina favoritrakhyvlar från Estrid. För några år sedan använde jag oftast engångshyvlar till rakning både under armarna, till benen och till bikinilinjen. Jag fick ofta röda prickar och det kunde svida, men jag trodde att det nog bara var att finna sig i. Men sen dök pastelldrömmen Estrid upp med ett erbjudande om prenumeration och en hyvel i valfri färg skulle då ingå. Jag hakade på detta och har inte ångrat mig en sekund. Estrid har väldigt bra rakblad och även en återfuktande remsa med Aloe Vera som gör att den glider mjukare över den känsliga huden. Det är också lite roligt att man kan prenumerera på deras refillkort-rakblad och att jag får hem nya blad i brevlådan då och då gör att jag inte envisas med att använda slöa rakhyvlar utan faktiskt byter innan de blir dåliga. Jag har en ljuslila Estrid som jag haft i ungefär två år nu och den är fortfarande så bra och det är bara rakbladen som behöver bytas ut.

Estrid rakhyvel med refillbladen i påsen

Mitt sista tips för bättre rakningsupplevelse är att använda en deodorant precis efter rakning, och inte bara under armarna. Jag fick detta tips för något år sedan och testade att använda lite deo på bikinilinjen direkt efter rakning och det blev då inga röda prickar och kändes som att det lugnade huden. Just nu använder jag Deodorant spray citrus från Rosenseriens Sweden Eco som är både effektiv och härlig.

Rosenserien, Sweden Eco Deodorant Spray Citrus

Vad använder du för de mer intima områdena och fungerar det bra? Kommentera gärna längst ner på sidan och ta hand om dig!

Dela detta inlägg

1 kommentar

  1. Jag använder Kronans Intimolja för tvätt, ibland väl utspädd tee tree oil på fuktad/blöt bomullspads. I min ungdom hade jag problem med svampinfektioner, men sen jag började med tee tree försvann dom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *