ÅrsfavoriterBudgetFavoriterMakeupRecension

Eyelinernas eyeliner

Eyelinernas eyeliner

Jag har testat många olika eyeliners genom åren och kan nästan inte sminka mig utan att göra en svart eyeliner på övre fransraden för att markera ögat. Bland de första var Isadoras klassiker som kom i en liten pyramidformad burk med en hård, spetsig penna som jag använde dagligen och verkligen tyckte om i många år.

Isadora Eyeliner, fast jag hade den i svart

Jag använde även Makeup Stores cake eyeliner med en sned och väldigt tunn pensel till. Man skulle doppa penseln i lite vatten och sedan vispa runt i kakan för att på så sätt få svart färg på den och kunna måla en tunn och skarp eyeliner. Underbart!

Make Up Store Cake Eyeliner

De senaste åren har jag istället använt eyeliner i pennform, som har tunna, hårda spetsar och färg i pennan. Jag gillar dock inte de som är mer som tuschpennor, med tjockare filtspets, eftersom de har en tendens att torka ut mycket snabbare. Något annat jag inte gillar att använda till eyeliner är en kajalpenna, som man antingen vässar eller skruvar fram. De är ofta svåra att lägga på eftersom man behöver trycka mer än med en flytande eyeliner och det blir ofta ett litet mellanrum mellan fransade och eyelinern.

Nu till min nya bästis i eyelinervärlden… nämligen Never Die Brush Eyeliner från koreanska skönhetsmärket BBIA. Den är i en pennform och har en supertunn men hård spets och riktigt bra flytande produkt. Den ger direkt en täckande svärta som har en perfekt konsistens och lägger sig precis intill fransade utan problem. Dessutom är den nästintill vattenfast utan att vara så pass vattenfast att man måste använda en särskild makeup remover för att få bort den. Men när man har applicerat den sitter den kvar lika fint hela dagen och kvällen. En liten bonus är att den är en budgetprodukt och kostar ca 149 kr på Yeppo Soonsoo, som finns både online och i fysisk butik i Gallerian i Stockholm. Hoppas den aldrig försvinner, jag är redan inne på min andra och kommer definitivt köpa den på nytt när denna tar slut.

BBIA Never Die Brush Eyeliner
BBIA Never Die Brush Eyeliner

Har ni vägarna förbi Gallerian i Stockholm är YeppoSoonso värt ett besök för alla beautyälskare, och särskilt om man gillar K-beauty! Kolla in hur fint det var där när jag var inne och skulle köpa en ny eyeliner när min förra tog slut.

Yeppo Soonsos fysiska butik i Gallerian Stockholm

Avslutningsvis ett litet varningens ord, flytande eyeliners i pennform kan bli lite sämre om man applicerar den ovanpå cremeögonskugga som inte har torkat helt. Då blir det som att en den av den kletiga skugga fastnar på pennans spets och då går det nästan inte att göra en eyeliner med bra svärta längre.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *