EventFavoriterHudvårdMakeupNaglarPresentation

10 guldkorn från Hud & Kostetikmässan

10 guldkorn från Hud & Kostetikmässan

Jodå, jag var också på årets Hud & Kosmetikmässa i Kista, precis som de flesta av beautybloggarna. Är ju ett eldorado för oss eftersom vi är utspridda över hela landet och på et branschmässa får man chansen att på ett och samma ställe träffa en hel massa skönhetsföretag och skönhetsnördar. Läs de andra blogginläggen här;

Inlägg Beautyprataren

Inlägg Susanna x Beauty

Inlägg Del 2 Susanna x Beauty

Inlägg Hudvårdsnörd

Inlägg Makeup by Solit

Så jag ska försöka att inte upprepa det som redan har skrivits, men när jag nu ska presentera mina 10 guldkorn från mässan är det klart att det kan bli en del dubbletter.

1 – Det allra första guldkornet med denna mässa var faktiskt att vi alla beutybloggare bestämde att vi skulle passa på att träffas när vi ändå var i Stockholm samtidigt. Bland annat blev det en riktigt härlig middag på Pas d´Art inne i centrala Stockholm och trevligt häng inne på mässan. Och i en barbierosa monter fick jag träffa den härliga duon i podden Hudvårdsdjungeln, Elin Fagerberg och AnnaKarin Wahlberg. De har även skrivit boken Hudnära, som så klart pryder min bokhylla här hemma. Elin har jag haft nöjet att träffa förut, men AnnaKarin var första gången och de är båda så himlens trevliga, kunniga och jordnära. Deras bok finns bla här.

2 – I Palinas monter fanns såklart deras fina mineralmakeup och jag tycker verkligen om deras Magic CC, men en nyhet var en fåtölj som jag fick provsitta och som gav massage både till ryggen och till bäckenbotten. Detta för att hjälpa kvinnor som behöver träna upp sin bäckenbottenmuskulatur vilket ju känns väldigt viktigt och välbehövligt för många kvinnor efter att de har fött barn. Hade de haft den i rosa hade jag slagit till direkt! 😉

3 – I en monter som vid första anblicken såg ut att innehålla vanliga hårsnoddar träffade jag på en riktigt energifylld och trevlig norrman. Han har lanserat hårsnoddarna Kosiband i Norge och snart kommer de även till Sverige. Det som skiljer dessa snoddar från andra är att de är mycket kraftfullare så de kan få riktigt tjockt och tungt hår att sitta kvar i hästsvansen hela dagen, samtidigt som de inte sliter på håret. Jag fick med mig snodd att testa och den känns faktiskt riktigt bra. Men allra bäst i montern var norrmannen i de rosa glasögonen och keps.

4 – Just som jag har blivit av med den sista solbrännan hittade jag till min stora glädje Tanrevel på mässan. Där fick jag testa deras spraytan på ena armen och det blev verkligen en jättefin solbränd look direkt. Jag måste definitivt testa mer framöver!

5 – För mig som har tonårskillar med akneproblem var det riktigt intressant att få prata med den kunniga personalen hos BIOpH+. De visade sin hudvårdsserier Acne prone som ska vara effektiv mot just detta så det lät ju väldigt intressant. De hade även fina produkter för fötterna och ett uppblåsbart fotbad.

6 – Och så lite ny härlig makeup! Nämligen i form av Eco by Sonya som nu har lanserat ekologisk makeup som såg riktigt lyxigt och glowigt ut. Framförallt tyckte jag läppstiften såg krämiga ut och fanns i fina färger. De hade även två miniburkar med lyster på burk, i form av en rosa och en guldig krämig highlighter.

7 – I nagelväg fanns ett belgiskt märke, PN Selfcare, som har kit där man kan göra gelnaglar hemma men utan att det behövs någon UV-lampa eller starka kemikalier som kan riskera skada huden. De är Peel off, vegansk och fanns i så fina färger! Ett annat nagelmärke som jag hade sett fram emot att få se i verkligheten var Switch Nails. Det är som lösnaglar med självhäftande tejp som tydligen ska sitta som berget och de såg riktigt fina ut och inte alls onaturliga eller “plastiga”.

8 – Sen blir det lite polskt igen! Jag träffade nämligen polska SPA-märket Rosafilo som hade fantastiskt vackra produkter i sin monter som framförallt var för massage och återfuktning. De gav dessutom fin lyster och doftade underbart. Bara att få använda dessa produkter måste ju ge välbehag ända in i själen.

9 – En monter jag verkligen hade sett fram emot var Jane Iredale eftersom det är ett märke jag älskat i många år. De hade sina nya läppstift, foundations och även min favoritmist Pommist. Kvinnan i montern lärde mig dessutom ett knep, att man efter att man har borstat in deras mineralpuderfoundation ska spraya med misten direkt för att få foundationen att smälta in i huden. Ska jag verkligen testa!

10 – Det sista guldkornet är Dr Belter. Det tyska hudvårdsmärket tycker jag verkligen om och det är alltid lika roligt att spana in vad de har för nyheter. En sak som fångade mitt intresse där var deras nya smarta och väldigt hållbara förpackningar. Istället för att ha varje produkt i en kartong är förpackningen bara som en bit tunn kartong som är virat runt produkten. Smart och innovativt tycker jag. De hade dessutom en ny ansiktskräm med CBD som jag kommer testa i höst när den kyliga luften anländer och huden behöver mer fukt och näring.

Ja, det var mina 10 guldkorn från denna härliga mässa, men såklart fanns det väldigt mycket mer intressant och spännande! Precis innan hemfärd fick jag också hälsa på kvinnan bakom mässan och som är VD för Sveriges Hudterapeuters Riksförbund. Så imponerad av henne!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *