Event

Äventyr på Hud- och kosmetikmässan, del 2

I Nordic natural beautys-monter fanns mycket roligt och nytt att botanisera bland. Vad sägs om det brittiska företaget InLight? Alla produkterna är ekologiskt certifierade, vattenfria och handgjorda i Cornwall, Storbritannien. Roligast var en väldoftande chokladmask och jag har ett litet prov med mig hem (som jag ska försöka undvika äta upp).

InLight kallar sin tillverkningsprocess ”slow beauty”

Solskyddsmärket Sol de Ibiza hade kanske mässans läckraste förpackningar. Produkterna är veganska, vattenfria mineralsolskydd. Självklart är förpackningarna plastfria.

Dröm för alla oss som älskar snygga förpackningar

Det är ganska tröttsamt att gå på mässa. Jag satte mig i en härligt skön soffa och fick första parkett för montern med den mest fascinerande… ja, jag vet inte vad. Mina ord tar slut för en gångs skull. Det var apparater, en läkare (?), infraröda (?) leggings, kostymklädda män, massagesits. En besökare slängde av sig byxorna, hoppade upp på en brits och fick rumpan masserad (?) och tryckt på (?) av en kvinna i läkarrock. Jag åt mjukglass och stirrade på denna okända kvinnas stringbeklädda rumpa i säkert en kvart och försökte förstå vad som hände. Då dyker Carola upp i cowboy-hatt och lackbyxor. Obs! Inte skämt. 

Lyckades censurera rumpan med hjälp av ett band. Är fortfarande bitter över att jag inte gick in i montern för att ta reda på typ allt. Hade behållit byxorna på.

Tummen upp och high five till alla som vågar ta av kläderna och göra kroppsbehandlingar i en mässhall. Själv är jag för fjompig. Det var mycket apparater vilket jag totalt älskar. Det fanns en apparat för varje kroppsdel. Jag skulle vilja softa i en av de där vibrerande stolarna som gör 30 000-knipövningar åt en #lifegoal Låter underbart bisarrt.

Nomnomnom. Nej, det är inte plockgodis så ät bara två om dagen.

Jag lyckades hitta svenska New Nordic. Företaget som började med kosttillskott och nu även har hud- och hårvård. Här hade jag en väldigt viktig fråga att reda ut: hur många av deras Hair Volume tuggisar kan man äta utan att man riskerar att hamna på akuten för biotinförgiftning? Jag tycker de är så otroligt goda att jag nöjer mig sällan med rekommendationen om två stycken per dag… Nu vet jag att de vanliga, traditionella tabletterna är starkare än tuggiesvarianten. Men ät inte en halv burk tuggisar på en dag! New Nordic har även tuggisar med gurkmeja som ska vara precis lika goda. De har också lanserat ett kosttillskott specifikt för skalpen. Med tanke på de sista årens fokus på skalpvård känns det otroligt rätt. Fast det är inte tuggisar. Vilket är bra.. eller dåligt? Oklart hur jag känner.

Ett måste för alla oss som gillar estetiska behandlingar.

Jag blev hoppigt till mig över att Esse har en tre stegsserie för oss som gillar dermapen-behandlingar och liknande. Serien består av en pre-care oil, serum/activator och post-care oil. Två veckor innan behandlingen så börjar du förbereda huden och fortsätter sedan med speciella produkter i två veckor efter. Det betyder att läkningen går fortare och resultatet blir bättre. Mycket intressant koncept.

Sist men inte minst fick jag tillfälle att hänga IRL med nästan (sniff!) alla de andra från Beautybloggare.se. Det är ungefär det bästa som finns och tiden rinner alltid iväg för fort. Vi ses snart igen för nya äventyr!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *