EventHårvårdHudbehandlingarHudhälsaHudvårdKroppsvårdMakeupNyheter

Hud- och kosmetika-mässan 2023

I torsdags och fredags var det dags för årets upplaga av Hud- och kosmetik, en mässa anordnad av Sveriges hudterapeuters riksförbund (SHR) riktad till yrkespersoner men som även erbjöd en del för oss som hamnar i kategorin Press (journalister och andra skribenter, bloggare, influencers). Jag gick på torsdagen när mässan öppnades och här är vad som fångade mitt intresse!

Vi välkomnades av SHR’s VD Helene Westberg och Elin Fagervall som under dagarna höll i mässans presslounge.

Under dagen erbjöds föreläsningar/paneldebatter men då jag hade även ett pressevent över lunch inplanerat så lyssnade jag inte på någon av dem. Det jag gärna lyssnat på var dock paneldebatten om Laserbehandlingar där bland andra min härliga hudläkarvän Brenda Silva deltog. Vi samarbetar ju en del på Instagram för att folkbilda kring hud så det var roligt att hon var inbjuden för detta.

Ett av mina favoritmärke sedan evigheter – Biologique Recherche hade en monter på mässan där de bland annat erbjöd minibehandlingar. Det är roligt att BR just nu verkar satsa stort på svenska marknaden och även om jag inte hann någon minibehandling denna gång så hoppas jag på en ny chans att göra behandling snart då den före detta Revivekliniken i Stockholm byter skrud och blir den svenska Biologique Recherche Ambassaden.

I Ellancés monter fanns märkena Dr Dennis Gross, Summe Cosmetics, Éminence Organic Skincare samt NuFace. Här är det främst Dr Dennis Gross resultatinriktade hudvård samt Beauty tech med mikroström från NuFace som intresserar mig. Jag gillar ju manicker och prylar som tar hudvårdsmärke till nästa nivå och skulle gärna testa NuFaces nya mini.

PÜR hade även de en monter där de ställde ut sin alldeles nylanserade hudvårdslinje samt deras makeup. Jag har inte testat något alls från PÜR men flera av mina bloggkollegor här verkar imponerade så det vill jag absolut göra framöver. Både hudvården och sminket var helt klart intressant. Sminket är under kategorin mineralbaserad hudvårdande makeup och här har märket funnits på marknaden länge.

M Picaut med underbara grundaren Mette i spetsen var på plats på mässan där de visade sina nylanseringar – två läppglans/oljor samt en glowkräm. Galactic Glow CBD Moisturiser är en multifunktionell kräm som kan användas som en lystergivande fuktkräm, för att punktmarkera där man vill ha extra lyster eller helt enkelt för att blanda med annan kräm eller t o m foundation. Cocooning rich lip treatment är läppglans och barriärskyddande kräm i ett och kommer i två färger. En roströd och en nude-ljusrosa. Jag som alltid får torra läppar såhär års är allra mest taggad på läpprodukterna.

I Dermaromes monter bjöds på bland annat Elemis, Beauté Pacifique, Priori och ByTerry. Då det erbjöds hudanalys med ett spännande instrument från Beauté Pacifique passade jag såklart på och det såg ut som att min hud och min barriär mådde rätt så bra vilket ju såklart alltid är härligt att höra. Beauté Pacifique är ett märke som jag ganska nyligen börjat testa fastän det funnits länge på den svenska marknaden och det har definitivt redan hittats pärlor – mer om det framöver.

Många märken erbjöd behandlingar på plats men då jag skulle göra behandling med SkinPen dagen efter att jag var på mässan var det bara att hoppa över. Annars hade jag med glädje kunnat tänka mig att testa nya behandlingen TPRX som fanns hos Gilda Liljeblad, detta är en ny typ av kemisk peeling med bland annat kojisyra, alfa arbutin och vinsyra som ska vara mindre irriterande samt inte behöva neutraliseras såsom klassiska kemiska peels.

I Palinas monter fastade både Solmaz, jag, Susanna och Anna på bild. Lina som är grundare av Palina berättade om hudvården och makeupen och i montern visades även en hel del spännande apparatur – t ex laser som spränger bort fett och en stol som tränar bäckenbotten. Palina har en hel del smink som jag verkligen gillar – mascaran är fantastisk och även de lösa ögonskuggorna.

One Black Car ställde ut bland annat hårprodukterna från Clean up som jag bara älskar, de hade även ett nylanserat fransserum från Serum for Lashes och rosdoftande hudvård från Coohè samt hårvård från Philip B. Jag gillar verkligen approachen hos härliga Felicia som är en uppfriskande no-bullshit-person.

En annan monter som jag verkligen gillade var Noscomeds monter där de visade och genomförde behandlingen HydraFacial samt ställde ut varumärkena iS Clinical samt Rebiome. Jag har testat lite från iS Clinical innan men är väldigt nyfiken på att testa mer och gärna i kombination med behandling. Deras signaturbehandling heter fire and ice och låter inte det både pirrigt, härligt och förskräckligt på samma gång? Tyvärr missade jag att ta bild där då jag var så inne i mitt samtal med Nathalie.

Mässan kryllade även av apparatur, många gånger så avancerad att jag inte riktigt orkade ta in vad det handlade om och även en del ekoprodukter som inte heller fångade mitt intresse men allt som allt – mycket att se på och lyssna till!

Det som är allra roligast med denna typ av happenings är ju ändå att träffa folket bakom saker och ting. När man är i denna bransch pågår hela tiden en hel del konversationer med distributörer, märken och personer som arbetar i branschen på annat sätt.

Kvällen avslutades på bästa sätt med urgod middag med Lina, Susanna och Anna på Pas D’Art. Tyvärr kunde inte hela gänget av oss Beautybloggare komma av olika anledningar vilket var synd men i övrigt en mycket lyckad dag från början till slut!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *