NyheterSkönhet

Hud & Kosmetikmässan 2023

Jag har varit krasslig sedan i söndags och väskorna från min resa till Stockholm står fortfarande halvfulla, men visst är det viktigare att skriva om mässan än att packa upp resväskan?

Helene Westberg, VD för SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) välkomnade oss till mässan och Elin Fagerberg hade bland annat hand om press under mässan och ställde ut sin och AnnaKarin Wahlbergs bok Hudnära, Hudterapeuternas Hemligheter.

Hud & Kosmetik är en fackmässa som anordnas årligen av SHR och som riktar sig mot personer som arbetar med skönhet, där hudterapeuter är den största målgruppen. Företagen som ställer ut är framförallt intresserade av att utöka och sälja in sina produkter till salonger, vilket gör denna mässa speciell. Det betyder nämligen massa spännande, som ännu är relativt nytt på marknaden och sådant är ju alltid kul att få ta del av. Här blandas apparatur och produkter för ansiktsbehandlingar med makeup, hårvård och produkter för ansikte och kropp. Många utställare gjorde också behandlingar på plats.

Under fredagen hölls SM i makeup, vilket såklart var kul för en sminkälskare som mig. Delmomenten var klassisk svart sotning med eyelinervinge till röda läppar och temasminkningen var fri tolkning på Rainbow. Två riktigt kul sminkningar att göra och jag är sugen på att göra mina egna tolkningar av dem. Jag önskar dock att makeupartisterna inte hade varit på scenen när de sminkade sina modeller, utan att man hade kunnat komma nära och se vilka produkter de använde o.s.v. Jag förstår ju att det inte skulle gå i praktiken, för då hade de blivit distraherade av alla frågor och allt folk runt omkring.

På mässan fanns det många saker som jag blev extra nyfiken på, så jag tänkte visa några av dem. Det blev en ganska rejäl lista, men du får försöka stå ut. Säkert har du också sett några av dem i inlägg från andra som var på mässan.

WiQo Restructuring Vitamin Cream, en kräm med både vitamin C och A, som kändes fantastisk på huden. Väckte helt klart måste-ha-begär!

Bild lånad från WiQo´s instagramsida eftersom jag var så till mig av produkten att jag glömde ta bild.

Nuskin har olika apparater med mikroström och serum som man använder tillsammans med apparaterna. Jag är otroligt sugen på att testa. Den lila mini-varianten (närmst i bilden) är dessutom så himla snygg.

M.Picaut har nyligen lanserat en ny lystergivande dagkräm med CBD och två nya läppoljor. Läppoljorna har jag redan börjat testa.

Dr. Schrammek har ju sin Green Peel som jag testat och älskar, men denna gången fastnade jag för deras ögonbalm och serum med vitamin-C som båda kändes superhärliga.

Alex Cosmetic har en behandling liknande Green Peel från Dr. Schrammek. Ska se om jag hittar någon salong i närheten som utför den. De hade också några produkter i sin monter som såg spännande ut, och den svarta skinrollern var så snygg.

Eneomey är ett märke jag inte testat tidigare, men det verkar spännande. Ser fram emot att testa deras peel-off-mask bland annat.

Gilda Liljeblad hade många fina produkter på mässan, och kändes snyggt och professionellt. De hade också en spännande behandling på plats. Produkten jag blev mest intresserad av var deras retinolkräm, även om rengöringsoljan och deras masker också låter fantastiska.

Från märket Elixir har jag deras Niactil sedan tidigare och älskar den. Nu önskar jag mig ögonkrämen och deras rengörande lermask som ska tajta till huden och vara perfekt innan makeup.

Pür Cosmetics har utökat sitt sortiment i Sverige, så nu finns deras hudvård också här. Jag är dock mest sugen på att köpa deras puderfoundation igen. Det var längesedan jag hade den, men jag älskar den produkten.

Jane Iredale är ett nytt märke för mig. Alltså jag har ju hört talas om det tidigare såklart, men jag har aldrig testat något. De har nyligen släppt nya läppstift som kändes jättehärliga och nyansen Tent var så perfekt rosat! Även deras Tinted Serum och deras pressade rouge såg fantastiska ut.

Priori ledmask har en ledmask och eftersom jag är på jakt efter en sådan så kikade jag in den lite extra.

Dr. Dennis Gross är alltid ett märke som intresserar mig. Jag älskar deras peel-pads och deras C-vitaminkräm och nu är jag sugen på att testa en plumpande läpprodukt som kommer till Sverige i höst. Dessutom har jag fortfarande inte testat deras rubbermask som jag har här hemma, så den påmindes jag om och kommer testa snart.

Ja, det var ett litet axplock av allt spännande jag fått ta del av under dessa två dagar. Var du på mässan? I så fall, vad tyckte du var mest spännande?

Är det något av detta jag nämnt som du är extra taggad på?

Kolla in inläggen av de andra beautybloggarna också; Susanna X Beauty, Hudvårdsnörd

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *