FavoriterHudvårdKroppsvårdPresentationRecension

Vintertid – Då ska vinterdäcken och oljorna fram!

Vintertid – Då ska vinterdäcken och oljorna fram!

Varje vinter är det samma sak, helt plötsligt är det vinter och dags att ställa om klockan och byta däck på bilen. Och som en bra minnesregel brukar jag även passa på att plocka fram alla oljor till ansikte och kropp eftersom luften blir torrare och man vistas mer inomhus. Jag blev så inspirerad när jag läste Susanna x Beautys inlägg om hennes favoritoljor, så här kommer mina nuvarande favoriter.

Till kroppen finns det en alldeles underbar olja från självaste Verso, Body Oil Clenaser. Det är en närande och återfuktande oljerengöring för kroppen och kommer i en väldigt praktisk pumpflaska. Den innehåller salicylsyra som exfolierar huden och således hjälper till att hålla huden mjuk och knotterfri. Denna härliga produkt använder jag i duschen på vintern istället för en vanlig duschtvål då den gör så att huden inte bli torr lika fort, och den ska sköljas av.

Verso Body Oil Cleanser

Till ansiktet har jag för tillfället tre oljor som jag varierar emellan;

Nourishing Face Oil från finska Nobe Nordic Beauty, som jag har berättat om tidigare. Det är en olja som känns snäll och mild och doftar av härlig havre. Den kommer i en färgglad flaska med pimpett.

Nourishing Face Oil, Nobe

Blue Tansy Oil från Ida Warg Beauty. Den ingår i deras Hydration serie och innehåller den spännande Tansyoljan som dämpar rodnad och och bra för aknebenägen hud. Den innehåller ingen parfym och kommer i en vacker ljusgrön fristad glasflaska med pimpett.

Blue Tansy Oil, Ida Warg Beauty

Face Oil Anti-Ageing från Me Anima. Det är en lugnande olja som är organisk och näringsrik. Den har även andra egenskaper än bara återfuktning och kan användas som ett serum eller blandas med en fuktcreme och ska enligt beskrivningen verka föryngrande. Jag brukar använda denna tillsammans med min gua sha sten och göra en avslappnande ansiktsmassage ett par kvällar i veckan. Denna olja kommer i en liten glasflaska med pump.

Face Oil Anti-Ageing, Me Anima

Sammanfattningsvis tycker jag att jag kanske inte märker någon jättestor skillnad mellan dessa tre ansiktsoljor vad gäller hudstruktur, färgton, fina linjer och så vidare, men jag märker verkligen stor skillnad om jag inte använder någon ansiktsolja alls när det är vinter. Så, varje kväll klappar jag in några droppar av någon av dessa härliga oljor innan det är dags att sova och då vaknar jag upp med ett inte russintorrt ansikte.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *