Hudvård

Fyra lyxiga oljor för vintern

Efter ett inlägg om superduperfynd gör jag nu en knivskarp 180-sväng rakt in i mitt naturliga habitat (???) lyxen och överdådet. Strimla budgeten, nu kör vi hudoljor som helst ska kosta 4-siffrigt.

Gosiga oljor

Mina ansiktsoljor plockas bara fram under vinterhalvåret när min hud blir knastertorr. Oftast använder jag oljorna som sista steg i min hudvårdsrutin på kvällen. Ibland kan jag ta några droppar i en dagkräm för att ge den en liten extra fuktkick.

Nomnom för huden

Manasi 7 Botanical Face Oil [30 ml, 1150 kr]

Svenska Mansai 7s ansiktsolja kommer i en läcker förpackning och bara det gör ju en glad. Själva oljan innehåller hela 24 ekologiska oljor och extrakt. Den ska vårda och skydda genom att stötta hudens naturliga mikrobiom. Jag blir alltid lite till mig när ordet ”mikrobiom” nämns. Oljan påminner mest om en toner i konsistensen. Tveklöst är det en av de lättaste oljorna jag någonsin testat ever. Det gör att den också sjunker direkt in i huden på ett helt fantastiskt sätt. Detta är den nyaste oljan i mitt arsenal men hittills är jag imponerad. Tydligen ska man också kunna använda den som en primer och hårolja men så långt har jag inte kommit än i mitt testande.

Biossance Squalane + Vitamin C Rose Oil [30 ml, ca 760 kr]

Biossance ett märke som är väldigt poppis i USA där det surfar på clean beauty-vågen (suck och stön). Den här oljan ska ge glow, strama upp och återfukta. Den har en lätt sniff av ros, inte någon påträngande rosenträdgård. Även om den är lätt i konsistensen känns den ändå som en olja. Biossance rekommenderar att man duttar oljan på kinderna, över make-upen, som en highligher. Gör för i helvete inte det! Det fuckar upp basen och du ser flottig som ett nyfriterat pommes. Ett annat sätt att använda oljan, enligt märket, är att ha några droppar i foundation för glow. Mina foundations brukar vara glowiga och det finns bättre produkter att bland med din foundation för glow, t ex ByTerry Brightening CC-serum eller Oskia Nutri-Bronze Sheer Tinted Serum. Nej, den här oljan ska stanna på sin plats som ett trevligt avslut i kvällsrutinen.

Dyrt är inte alltid bättre (tittar på dig Votary-oljan)

Votary Super Seed Facial Oil [50 ml, 989]

Votary är ett brittiskt växtbaserat hudvårdsmärke. Den här ansiktsoljan innehåller 21 olika fröoljor och ska passa känslig och hormonell hud. Den lovar att balansera huden, återfukta och ge lyster. Det här är en av de där produkterna som jag har börjat använda på kroppen för att helt enkelt få slut på den. Jag stör mig på flera saker. Pipetten lossnade från skruvkorken relativt snabbt, att förpackningen inte går sönder tycker jag är ett ganska grundläggande krav alla konsumenter ska kunna ställa. Oljan har en aningen gräsig (?) doft som endast ett kreatur kan uppskatta. Lyxiga produkter ska dofta lyx! Oljan är också väldigt fet på det där kletiga, irriterande sättet. Det lägger sig som ett ytligt lager på huden och smetar ned kläder/lakan/allt huden kommer i kontakt med. Spara slantarna och hoppa den här.

Augustinus Bader The Facial Oil [10 ml, 819 kr, 30 ml 2205 kr]

Här är inte säljet att man maxat antal växtoljor utan att produkten innehåller TFC8 (Trigger Factor Complex 8) som är en sammansättning av 40 ingredienser som optimerar hudens cellförnyelse. Låter som dermatologisk magi and I’m all for it. The Facial Oil ska ge en jämnare hudton, glow och förbättrad hudtextur genom att stötta hudens barriär och mikrobiom. Själva oljan är tjock i konsistensen men den är inte kladdigt fet, istället känns det nästan som den har en gnutta silikon i sig. Jag tycker den återfuktar fint redan från första användning och sjunker snabbt ned djupt i huden. Motvilligt gillar jag den här fuck-off dyra godingen.

Det är typiskt mig (eller min hud??) att uppskatta de absolut dyraste produkterna. Om du behöver mer lyx (ja! ja! ja!) så kika in Hudvårdnörds recension av Dyson eller Matildas test av Hourglass nya foundation.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *