Aktuellaste nyttFörsta intrycketHudvårdMakeupNyheterRecensionSkönhetSmink

600 kr för en foundation. Är den värd det?

Jag har testat en riktig dyrgrip till foundation. Är 600 kronor ett rimligt pris för en foundation med noll täckning?

Varumärke: Hourglass

Produkt: Veil Hydrating Skin Tint

Nyans: Nr: 3. Finns i 18 nyanser.

Vad det är: En foundation.

Vad den är utformad för att göra: En foundation som ger en lätt täckning och återfuktar huden hela dagen.

Vad mer du behöver veta: Du behöver inte veta att produkten sägs öka hudens fuktnivåer med 52 % eller att produkten innehåller ingredienser av 94 % naturligt ursprung, men det kan vara intressant och kul med den typen av siffror (eller?). Produkten är vegansk och icke-komedogen, vilket betyder att den har en lättare konsistens och innehåller mindre oljor, därför täpper icke-komedogena produkter inte till porerna och kan därför med fördel användas av dig med fet- och/eller aknebenägen hud.

Nyckelingredienser: Hyaluronsyra som hjälper till att binda vatten, detta i sin tur ger en plumpad hud och djup återfuktning. Produkten innehåller också växtbaserad skvalan som ger ett skydd mot fuktförlust och hjälper huden att bibehålla sin lyster, oljesumpörtsfröolja (ett väldigt krångligt ord) som enkelt kan beskrivas fyller på med närande fettsyror för att stärka hudens fuktbarriär och en naturlig rambutanblandning som ska öka hudens fuktnivåer över tiden.

Hur du använder den: Den här kan du använda som du vill. Tack vare den lätta konsistensen är detta en produkt som blir jättefin att applicera med fingrarna. En makeupsvamp funkar också. Jag har dock valt att applicera min med den superduperlyxiga borsten; Ambient Soft Glow Foundation Brush (669 kr – Hujedamig!) från samma märke.

Pris/ml: Cirka 600 kr/35 ml. Vill du köpa denna och behöver något som motiverar det dyra priset? 35 ml är mer än de flesta andra foundations, standard brukar ligga på 30 ml.

Vad tycker jag: Jag har överlag svårt att förstå mig på den här typen av produkter. Vill jag ha foundation så vill jag ha det av en anledning – jag vill täcka mina ärr, blemmor och ojämnheter. Men med det sagt, jag visste vad det var för produkt jag skulle testa och kan därför inte bedöma den utifrån den täckningsgrad jag själv föredrar. Detta är en foundation med lätt täckning och därför ska jag också summera vad jag tycker utifrån den informationen.

Om vi då börjar med täckningen så är den väldigt liten, men om man inte har en massa man vill dölja är det här en härlig produkt. Den jämnar ut hudtonen något och dämpar röda partier. Däremot vill jag lyfta den fantastiskt fina lystern den ger. Du som föredrar en “dewy” hud med frisk lyster kommer garanterat att gilla den här. Huden ser friskare ut och trots att jag egentligen inte är ett stort fan av den här typen av foundation så gillar jag den här jättemycket! Det kan ha att göra med min fåfänga och fascination för lyxiga produkter (för den här känns verkligen superlyxig) eller så börjar min smak vad gäller täckning dra lite mer åt det lättare hållet!?

UPPDATERING: texten ovan är en så kallad “first impression”, mitt första intryck efter att ha testat produkten en gång! Jag har nu använt produkten i stort sett varje dag under två veckors tid och nu är jag helt såld! Huden blir så fin och resultatet blir mer täckande när man fått in tekniken med borsten. Däremot upplever jag att man får ta ganska mycket produkt så min slutsats är att den inte är särskilt dryg. Men med det sagt, det här är verkligen en toppenprodukt!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *