Hårvård

Dyson – värt hypen?

Inlägget innehåller annonslänk

Dyson gör innovativa elektroniska prylar, däribland apparater för håret. Dessa har varit väldigt hypade i sociala medier, och då kanske framför allt stylern Dyson Airwrap. Jag har kört både fönen Dyson Supersonic och stylern Dyson Airwrap ett bra tag nu och tänkte utifrån min synvinkel berätta om dessa är värda investeringen!

Dyson Supersonic

Den apparat som jag haft i mina ägor allra längst är fönen Dyson Supersonic. Detta är en hårfön som kommer med ett antal tillbehör för olika typer av hårföning, bland annat diffuser, gentle-air munstycke för ett mjukare luftflöde och fly-away-munstycke för att trolla bort frissighet. Fönen kommer i en förvaringsväska och med tillhörande borste för rengöring. Luftflödet går att reglera i tre nivåer och värmen i tre nivåer. Något att notera är att alla tillbehör inte får plats i förvaringsboxen, något som kan tyckas aningen märkligt.

Jag som har tjockt och lockigt hår har framför allt fönat med diffusering och upplever då en enorm skillnad jämfört med andra kvalitetfönar jag testat tidigare. Den torkar nämligen mitt hår på ca halva tiden jämfört med en annan fön. Detta sparar både tid och dessutom slipper jag få ont i axlarna. Dessutom älskar jag att stå med huvudet lutat åt sidorna när jag fönar för extra volym vilket är i det närmaste omöjligt med andra fönar då håret alltid lyckas dras in i luftintaget som normalt sett är placerad på fönens baksida. På Dyson Supersonic däremot så är luftintaget placerad längst ner på skaftet och jag har aldrig lyckats fastna med håret i fläkten.

Min frisör använder sig av denna fön på salongen och det var där jag först fick uppleva hur pass stor skillnad det är i torktid jämfört med vad jag tidigare upplevt.

Är den värd pengarna?

Så till knäckfrågan. Är den värd pengarna? Fönen Dyson Supersonic kostar 4950kr och det kan ju tyckas vara vansinnigt dyrt. För den som har tjockt hår, långt hår eller hår som i övrigt tar lång tid att torka och som fönar sitt hår efter varje hårtvätt eller den som kanske har ont i axlar och därför vill förkorta tiden det tar att torka torrt skulle jag säga att den absolut är värd det. Har man däremot tunt hår som går relativt snabbt att torka ändå eller som helt enkelt mestadels låter håret lufttorka skulle jag säga att den absolut inte är värd det.

Dyson Airwrap Multi-Styler

Tidigt i våras köpte jag efter mycket övervägande hit och dit Dyson Airwrap. Jag föll för hypen kanske man kan säga. Dyson Airwrap Multi-Styler är som det låter en styler och fön för håret och trots att tillbehören som man kanske främst tänker på, de så kallade Airwrap-munstyckena skapar någon form av lockar i håret så är den inte att betrakta som en locktång. När man köper apparaten kommer den i en förvaringsväska tillsammans med sex tillbehör, Airwrap-barrel i 30mm samt 40mm, en rundborste, två typer av borstmunstycken (firm smooth och soft smooth) samt ett fönmunstycke (Coanda) som också är en smoother – d v s trollar bort frissighet på ytan. En rengöringsborste kommer också med. Lådan rymmer alla medföljande tillbehör. Inställningarna på apparaten är precis som på fönen tre lägen gällande värme och tre gällande luftflöde. Den kommer i ett längre och ett kortare utförande när man köper den.

Jag har spanat på den länge men upplevde att den tidigare versionen där man behövde byta air wrap barrel när man ändrar riktning på lockarna kändes krånglig. Denna uppdaterade version ändrar med att man vrider på knoppen och det var därför jag tillslut slog till på den nya varianten. Den är i början lite klurig att använda (tyckte jag) men man lär sig när man övar, som med så mycket annat. Jag upplever att jag får en bra, hållbar och framför allt tidseffektiv styling och torkning av mitt hår med den och jag har använt den varje vecka sedan jag köpte den. Jag köpte till den tunnare barreln (20mm) vilket gjort att ”lockig” styling håller bättre på mitt hår (med rätt mousse och spray såklart). Resultatet blir ett frisörfönat hår som håller sig fint i flera dagar.

Är den värd pengarna?

Dyson Airwrap har prishöjts flera gånger på sistone och nu är den uppe i det hisnande priset 6490kr. Jag köpte min innan prishöjningen och det är jag glad för, för någonstans efter den så kan jag väl säga att jag är aningen tveksam till om en hårstyler-pryl verkligen kan vara värd såhär pass mycket pengar. Om du älskar att styla ditt hår och gör det efter varje tvätt och även däremellan för uppfräschning, om du använder de flesta munstyckena och inte enbart t ex rundborsten och om du har ett tjockare eller längre hår skulle du nog dock uppskatta effekten av att styla med Airwrap. Använder du mest t ex rundborste så finns andra alternativ till betydligt lägre pris.

Om du är sugen på ett köp så finns Dyson bland annat hos Lyko, du hittar sortimentet här! (Annonslänk).

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *