Aktuellaste nyttHudvårdNyheterPresentationRecension

Recension Nobe – Oat Wonder

Recension Nobe – Oat Wonder

Inlägget innehåller annonslänkar

Det finska nystartade hudvårdsmärke Nobe har som drivkraft “It’s in your nature” då de vill hylla både det vackra och det stärkande som naturen har att ge. De har än så länge tre olika serier; Forest Elixir, Cooling Care och Oat Wonder. I detta inlägg kommer jag skriva om de produkter jag har testat inom serien Oat Wonder. Huvudingrediensen är Fazer oat Oil som ger mycket näring åt huden och lugnar och stärker känslig hud. Denna serie passar mig som handen i handsken då jag har känslig, reaktiv hud och gärna använder lugnande och inte alltför starka ingredienser.

Först ut är dagcremen Calming Moisturizer. Den kommer i en härligt persikofärgad burk som man blir glad av, vilket är ett genomgående tema för samtliga NOBE:s produkter. Tyvärr är jag inget fan av krämer som kommer just i burk eftersom det då blir så att man petar i krämen med fingret och samtidigt riskerar tillföra bakterier som gör att resterande produkt kan bli dålig. Bortsett från det är detta verkligen en härlig dagcreme som doftar underbart. Jag använder den just som en dagcreme då den är ganska lätt i konsistensen och snabbt går in i huden utan att kännas kladdig. Det går fint att lägga sin makeup direkt ovanpå och jag känner mig bra återfuktad hela dagen. När jag däremot testat att använda den även som en nattcreme känner jag mig inte så återfuktad på morgonen så för natten räcker den inte riktigt till för min hud. Den kostar ca 400 kr.

Den andra produkten kommer då in som en räddare i nöden, nämligen ansiktsoljan Nourishing Face Oil. Den doftar milt av havre och vanilj och känns riktigt härlig mot min ibland blossande hud. Den använder jag som nattcreme då den ger bra med fukt och återhämtning för min hud. Jag upplever inte att den täpper till huden och den går också bra att blanda i någon droppe av i andra krämer. Jag gillar även oljans förpackning och pimpett. Den kostar ca 400 kr.

Nummer tre i denna härliga havreserie är en rengöring, Gentle Cleansing Cream. Den kommer i en knallila pumpflaska som jag direkt föll för då den är både snygg och praktisk. Rengöringen är i en lösare krämform och doftar även den milt och gott. Det fina med denna rengöring är att den tar bort sminket, inklusive mascara och kajal som ju ibland kan vara lite svårt att få bort, samtidigt som den känns mild och återfuktande. Jag gillar denna rengöring skarpt och kan nästan se fram emot att få gå och tvätta av mig dagen. Den kostar ca 300 kr.

Sist ut av de Oat Wonderprodukter jag har testat är Hydrating Sheet Mask. Det är precis som det låter en ansiktsmask för engångsbruk. Den kommer i en vacker förpackning och doftar underbart. Förutom havre oljan innehåller den även bla aloe Vera, grönt te och blåbär och den verkar lugnande och stärkande för huden. Sheetmasken är rätt tunn och kan vara lite svår att veckla upp utan att den går lite sönder, men det känns ok eftersom den är gjord i ett material som är nedbrytbart. Den är väldigt lugnande och ger fint med fukt och känns som en riktig lyxprodukt för lite härlig egentid. Den kostar ca 60 kr.

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag tycker jättemycket om alla fyra produkter i denna serie. Den passar verkligen min känsliga hud som jag upplever blir återfuktad, lystrig, mer nöjd och mindre irriterad. Dessutom känns det bra att använda produkter som man vet innehåller bra ingredienser som till stor del är hämtade från naturen. Produkterna finns bla här (annonslänk hos Lyko)

Då jag även är ett stort fan av havreprodukter i köket måste jag även passa på att tipsa om mitt favorit-havre-recept, på en Ugnsbakad havregrynsgröt med blåbär, det finns här.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *