Uncategorized

#beautyutmaning – basic beige bitch goes green

Jag är en basic bitch. Jag gillar beigea, bruna, guldiga och rosa toner på min ögonskugga. Det är jag som köper alla neutrala paletter som andra tycker är tråkiga. Jag kan gå lite wild and crazy och köra riktigt mörkt brunt och jag använder svart om jag gör en cat eye-look.

Läskiga gröna färger

Därför kanske det verka lite konstigt att jag äger Natasha Denonas färgglada Zendo-palett. Jag tror det var någon rea och jag älskar Denonas ögonskuggor så ka-ching! Ibland blir det bara så. Jag har använt den exakt en gång. Min dotter behövde sminkas som en djävul (pga halloweendisco, ring inte Soc!) och just Zendo har en bra röd. Annars har den legat bortglömd eftersom det finns alltid en ny beige nyans att testa.

Sedan kom #beautyutmaning… Jag skulle lämna min trygga beigea comfort zone och kasta mig ut bland färgerna. De som ser så fina ut i paletten men känns läskigt starka och främmande. Jag vände mig till Youtube för svar på vad man kan göra med Zendopalettens gröna nyanser. YouTube har svaret på allt. Angelica Nyquist hade lagt upp en tutorial med två looks från Zendopaletten. Den första var grön och Angelica får allt att se superenkelt ut. Man duttar lite grönt där, blandar lite här, mer färg, blanda blanda blanda jättemycket blanda. Klart! Allt ser perfekt och coolt ut.

Jag hade borstarna redo och jag hade satt iPaden strategiskt så jag skulle kunna härma vad Angelica gjorde. När jag väl började hade all pepp försvunnit men ibland ska man bara tuta och köra. Tips! Om man ska följa en tutorial är det helt okej att trycka på paus för att hänga med. Det gjorde inte jag och Angelica blandade på i hastigheten tasmanska djävul och jag försökte göra samma sak. Efter de mest intensiva minutrarna av kombinerat sminkande och YouTube-tittande någonsin var jag klar.

Den här minen kallar jag ”jag saknar beige”
Om jag sluter ögonen kan jag inte se resultatet #logik

Resultatet? Det blev inte en dunderkatastrof även om jag aldrig hade lämnat huset frivillig med den looken. Jag har aldrig tagit bort en sminkning så snabbt. Samtidigt så vill jag göra om det och se om jag kan få det bättre. Den opartiska juryn bestående av mina två döttrar (8 och 9 år) tyckte detta var den bästa sminkningen jag någonsin gjort. Vilket jag antar är en komplimang och inte en totalsågning av hur jag brukar se ut….?

Vill ni se mer #beautyutmaning? Såklart ni vill! Beautyprataren bara äger som den drottning hon är. Hudvårdnörd dyker ned i en Byredo-paletten, guldstjärna för bästa bilderna. Beautybyråkraten a k a Lina a k a my hotel roomie går all in och testade inte bara nya nyanser på ögonskugga utan även en oanvänd ansiktspalett.


Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *