BloggareMakeupSminkUtmaning

Beautyutmaning: Bortglömt i paletten

Under veckan som gått har vi på bloggen här haft en beautyutmaning. Den gick ut på att sminka sig med färgen eller färger man inte använder i vanliga fall, de som blir kvar, orörda i paletterna. För min del var detta lite klurigt, för jag använder alla färger skulle jag säga. Jag funderade först på att göra någon neutral sminkning, men på senaste tiden har jag faktiskt börjat sminka mig neutralt lite till vardags. Tidigare har jag inte använt ögonskugga till vardags, utan bara när jag gjort mina instagramsminkningar, och de har mest fokus på färg i olika konstellationer. Därför fick jag fundera ett varv till, och kika i lite olika paletter vad jag knappt använt. Då kom jag fram till det. Jag sminkar mig sällan i röda toner. Så för min del blev utmaningen en sminkning i rött.

Jag har egentligen bara gjort en riktigt röd sminkning under tiden jag gjort sminkningar till min Instagram, och den älskade jag. Men jag upplever att rött är lite svårjobbat och ofta går över i rosa eller blir lite fläckigt när man blendar ut skuggorna.

Sminkning från 2019

Dessutom är det den färgen som jag inte känner mig riktigt bekväm med att bära bland folk. Alla andra färger har jag inga problem med att åka till affären med eller till skolan för att hämta barnen med, men just röd känner jag blir så ”mycket” i verkligheten. Det är säkert också en vanesak, för jag har ju vant mig vid att visa mig i mycket smink i övrigt. Många använder smink för att känna sig finare och så, medan jag använder det mer för att det är så himla kul att leka med färger. Så det beror säkert lite på vad man har för inställning till sminket också. Jag siktar liksom inte på smink som är snyggt, men jag tycker att det oftast blir det ändå.

I min sminkning gick jag verkligen all in på rött och det blev ingen vardagssminkning direkt… Dessutom fick jag feeling och började leka med lite neongula prickar. Som du ser här nere blev det olika mönster på ögonen. Blev inte nöjd med de som placerades ut lite random, men de jag gjorde sedan, som jag placerade i V-form tyckte jag blev riktigt snyggt. Det hela var en rolig stund, och det har varit fantastiskt att se mina kära bloggkollegor testa på nya färger. Glöm inte att kolla in deras inlägg också! Beautybyråkratens sminkning, Hudvårdsnörds sminkning

Vi blir jätteglada om du också vill vara med på vår utmaning, så lägg gärna upp bilder eller en video när du sminkar dig med bortvalda färger, med #beautyutmaning, #beautybloggare och tagga gärna oss @beautybloggare.

Screenshot från videon jag filmade med sminkningen, för jag glömde ta bilder innan jag gjorde utsvävningen med neongula prickar.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *