Makeup

Bloggutmaning vecka 9

Vår underbara Susanna drog denna vecka igång en bloggutmaning. Vi uppmanades att använda färgerna i paletterna som vi annars hoppar över, ni vet de där som är och förblir orörda i evig tid. Så nu är det dags för mig att visa mitt bidrag.

Om någon av er vill vara med är det bara att hänga på – glöm inte att tagga @beautybloggare på Instagram eller att länka till vår bloggsida om du bloggar.

Jag ska erkänna att jag inte alls kände mig bekväm inför denna utmaning då det verkligen krävdes att kliva utanför den zon där jag känner mig bekväm. Jag är inte särskilt bra på makeup och inte heller är jag en person som gärna väljer färger förutom tonerna brun, koppar, guld, grå. Men nu var det dags att skapa något med de färger jag inte använder annars och för mig finns det egentligen två men en av dessa skulle få ha huvudrollen denna gång – blå. Den andra är lila och smög visst in på ett litet hörn den med.

Paletten jag hade bestämt mig för att jobba med primärt – Byredos Prism Palette

Paletten som skulle få spela huvudrollen i denna utmaning för min del är Byredos limiterade Prism Palette som funnits i mina ägor ett bra tag. Det är mest guld, brunt och lite grönt som gått varmt här hemma. Helt ärligt så får jag nog erkänna att paletten hamnade i mina ägor främst för att den är så sjukt fin att titta på. Någon annan som köpt en palett för att den är ögongodis?

Inför att jag skapade looken hade jag surfat runt en hel del på olika inspirationsbilder och hittade den här bilden på 1. Grey-Blue Glam som gav mig idén att helt enkelt arbeta med en brungrå bas vilket är inom min comfort zone och sedan addera blått. Sagt och gjort. Jag la basen i brunt från BrowFelicia’s Lychee-palett från Glossgods som tyvärr är slutsåld. Denna palett är som ni ser på färgerna 10/10 enligt mig, så enkel att bära och går att göra så fina neutrala looks med. Ögonskuggorna från Glossgods håller dessutom riktigt bra kvalitet.

Färgen Reverso blev basen på ögonlocken

Därefter var det dags att hugga in på det blåa, här var det flera av de blåa skuggorna från Byredos palett som fick komma på. Jag började med den kornblåa matta som jag la i ögonvecket och lite neråt i den yttre ögonvrån. Därefter gick jag på med en lystrig petroleumblå skugga som jag faktiskt gillade mer än jag först trott. Sist av allt la jag en ljusreflekterande vit-lila krämskugga från Barry M’s Dazzle & Define Metallic Crayons i färgen White.

I övrigt har jag använt: Brynpenna och Brynvax från Dashl, Mascara från Sweed, Primer från LH Cosmetics, Foundation från Jane Iredale, Bronzer och Blush från Nars, Läppenna från Hickap och läppstift från BeautyAct.

Känslan under tiden var ungefär den här – vad i hela… håller jag på med? Trust the process sa Beautyprataren som är expert på färgstarka makeup-looks och jag försökte behålla tålamodet. Slutresultatet blev väl helt okej, lite mindre blått än jag först tänkt – men å andra sidan en look med blått som jag faktiskt kan tänka mig att bära igen.

Vad tycker du? Och är blå makeup din paradgren eller som för mig – din största skräck?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *