Uncategorized

Nyhetsröra vecka 7 – Hello Mantle, kosmetikhistoria och nya foundations

På söndagar gör jag någon sorts rörig sammanfattning av allt det som fångade mitt intresse den gångna veckan. Idag blir det fermenterade svampar, kosmetikhistoria och nya foundations

Jag måste börja med att nämna Daisy Beauty Awards. Vilken hejdundrande fest! Jag hade chansen att möta upp flera beautybloggare och allt är förevigat i detta inlägg. Chefredaktör Kicki Norman har listat alla vinnarna och här finns en jättebra lista över alla nominerade. Det är ett gediget juryarbete bakom att ta fram en värdig vinnare. Daisy Beautybloggaren My Favorite Beauty berättade om hur hon tänkte bakom sitt röstande i kategorin Årets still going strong.

Kör den här fina bilden i repris. Tagen av BeautyByråkraten

Jag studsade av iver när jag såg att Sunday shelfie tipsade på Instagram om att Hello mantle lanserar The shroom essence. Det ska vara ”intensivt återfuktande och trolla bort alla tecken på yttorrhet”. Någon på deras PR-avdelning vet hur man skriver för att jag ska drabbas av intensiv produktlängtan. På ingredienslistan återfinns fermenterade svampar, PHA, CBD och den obligatoriska hyaluronsyra. En flaska på 100 ml kommer kosta 600 kronor men om man lägger en beställning via Mantles instagramkonto just nu får man 20% rabatt. Sedan får man vänta till vecka 11 innan den dyker upp. Jag tänker att då kanske man glömt bort att man ens har beställt det och det blir en rolig överraskningspresent från en själv (detta kan ha hänt mig tidigare).

VILLHÖVER!!!

Det känns som det lanseras basprodukter för fullt. Vad sägs om den här: Laura Mercier The Real Flawless Weightless Perfecting Foundation. Bästa foundationnamnet, saknas bara något om återfuktning. Jag tycker det låter som en potential kandidat för en vardagsbas. Lanseras den 22:a februari i USA så jag hoppas kunna spendera nästa helg med att kolla youtube-recensioner.

Ny kompis?

I början av februari dök det upp info om att Gucci skulle lansera Eternité de Beauté Foundation SPF 15. Den ska återfukta, blurra bort varenda por och ändå hålla upp till 24 timmar. Lanseras i 40 olika nyanser. Jag har inte hittat någon recension av den ännu men jag är nyfiken.

Jag återupptäckte en äldre artikel denna vecka men den är väl värd att läsa igen. Making up Hollywood – Max Factor and the invention of modern cosmetics av Sasha Archibald berättar om filmindustrins påverkan på kosmetik och den fascinerande Max Factor. Bonus för de fantastiska bilderna!

Trevlig söndag!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *