FestSkönhet

Allt det viktiga (eh..) från Daisy Beauty Awards

Allt det viktiga (eh..) från Daisy Beauty Awards

I onsdags var det Daisy beauty awards. Sex stycken bloggare från Beautybloggare.se, inklusive jag själv, klädde upp oss för en hejdundrande gala på Cirkus där 2022 års bästa beautyprodukter korades. Jag inledde dagen hos min hårräddare i nöden, Hanna RocheRåh. Mitt hår hatar intensivt alla former av styling, det vill att vara bångstyrigt, tovigt och rakt. Ungefär en halv flaska hårspray gick åt för att allt skulle hålla sig på plats hela dagen.

Jag hade packat oerhört minimalistiskt (???), men jag är för svag för att släpa på tunga väskor. Tydligen så ska man berätta om sin egna outfit (Zara) och smink (typ allt). Så jag gör väl det men det mest intressanta (cliffhanger: Anja, Felicia och buffé) kommer längre ned.

Här är produkterna jag använde för kvällens sminkande

Jag vill inte skryta men självaste Johanna a. k. a. Beautyhyllan berömde mitt glow vid frukosten dagen efter. Tack, tack! Jag körde precis samma bas som till galan. För att dölja lite skavanker så använde jag Smashbox Becca Under Eye Brightening Corrector, Nyx Bare With Me Serum Concealer och Pat McGrath Skin Fetish Sublime Perfection Under Eye Powder. Den sagolika Chanel Les Beiges Water Fresh Tint gav fint lyster i hela ansiktet. Två bronzers från Caia gav glow. Lite Glossier Cloud Paint (i färgen Puff) duttat på kinderna och sedan en rejäl dusch Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Setting Spray. Ta-da!

Festredo! Såklart hade jag massa annat än bara en bas.

Daisy Beauty Awards var såklart kändis och influencer tätt. Camilla Hamid hamnade på minglet i soffan med tre Beautybloggare. Camilla är inte bara en bakningsninja och oerhört vacker, hon är också fantastiskt trevlig. Hon presenterade priset för Bästa bryn och jag kan bekräfta att hennes bryn är helt perfekta. Jag har försökt hitta mer info om hennes beautyrutiner men ingen journalist verkar har tagit sitt samhälleliga ansvar och grävt i detta.

Kanske något för den fantastiska beautyjournalisten Anja Skeppe Grahn? Med Beautybyråkraten Lina i släptåg hoppade jag på Anja efter prisutdelningen och svamlade osammanhängande om att jag sedan flera år slaviskt läser allt hon skriver och snälla, snälla, SNÄLLA kan hon och Maria Ahlgren inte podda igen. De krossade mitt hjärta när de lade ned Skönhetspodden 2020 men jag vägrar ge upp hoppet att de gör comeback. Anja såg ut som en fucking gudinna och jag typ dreglade över henne. Jag ville klappa hennes perfekta vackra hår men lyckades behärska mig. Känner att Kicki Norman, chefredaktör extraordinär, hade bannat mig från framtida events om jag gjort det. Här är en artikel om Anjas underbara hår. Hon har för övrigt inga porer #sant

Det här kan vara den bästa bild som någonsin har tagits på mig. Anja ser oerhört cool ut och jag studsar så mycket att jag är helt suddig. Ni ser ju entusiasmen hos mig! Och Anjas lätt panikartade blick! Tack Beautybyråkraten som fångade detta ögonblick.

Det finns endast en svensk influenser jag troget följt i många år. Det är Felicia Aveklew. Hon var ju såklart där och såg fantastiskt supercool ut. “JAG SER MITT SPIRIT ANIMAL FELICIA AVEKLEW!!!!” spammade jag i Beautybloggar-chatten. “Vem?” var responsen. “Måste googla” var en annan. Ingen kommentar på det. Själv visste jag inte om jag skulle lägga mig och hyperventilera på golvet eller gå fram och med darrande röst presentera mig. Kanske klappa lite på hennes hår? Jag kände att vi kunde bonda över våra magproblem, kärlek till make-up och hur det är att flytta (enligt hennes senaste vlogg ska hon flytta och jag håller ju på att leta lägenhet). Jag ville också säga åt henne att jag villhöver massor med fler sminkvideos från henne. Eftersom vi har hyfsat lika färger så är hennes rekommendationer alltid spot on för mig. En gång hade Felicia live-shopping med Kicks och jag tror att jag klickade hem ALLT hon rekommenderade och lite till. Hon är napalm för min plånbok. Nu har jag åtminstone sett henne på avstånd.

Felicias egna bild från Daisy Beauty Awards. Snällt lånat från hennes Instagram, in och följ!

Kan för övrigt säga att jag är sjukt poppis på döttrarnas skolgård eftersom jag kunde berätta att jag varit på samma fest som Tusse, Klara Hammarström, Clara Henry och Danni. Mello är hett bland kidsen. Försökte name-droppa Anja Skeppe Grahn och Felicia Aveklew men fick noll respons.

Jag kanske borde säga något om vinnarna också. Överst på min serum-önskelista ligger Verso Super Elixir, vinnaren av Årets serum. Superdyrt och tydligen superbra. Amika vann Årets hårvård för Dream Routine Overnight Mask. I goodie bagen fanns en mini som ska användas ikväll. Amika har det senaste året seglat upp som en favorit för mitt high maintenance-hår. Kategorin jag tyckte var mest intressant var Årets foundation, jag har tre av de nominerade, och min favorit Dior Forever Skin Glow vann.

NOMNOMNOM!!! Buffé är bäst

Sist, men inte minst, BUFFÉ! Vi fick en mumsig buffé på Cirkus, där jag var speciellt förtjust i mac’n’cheesen. Vi Beautybloggare sov på Hotell Hasselbacken och deras frukostbuffé var tyvärr bara okej. Amerikanska pannkakor istället för traditionella men det fattades det där lilla extra och omsorgen om detaljerna. Tre croissanter av fem.

Jag måste tacka mina underbara Beautybloggar-vänner som gav så mycket glädje och energi att jag fortfarande svävar på moln.

Ett stort tack också till Daisy Beauty som bjöd in mig.

Dela detta inlägg

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *