EventFestHudvårdMakeupNyheterPersonligtTrender

Beautyåret 2024 har inletts på topp!

Beautyåret 2024 har inletts på topp!

Det är fortfarande bara januari men redan har detta året varit riktigt trevligt på beauty-fronten och nu senast i helgen då det var Daisy Beauty Expo. Tre av oss Beautybloggare skulle på detta event så vi bestämde att vi skulle åka till huvudstaden redan dagen innan och hinna träffas ännu lite mer. På fredag eftermiddag besökte jag och Susanna Pr-byrån Polhem.

Jag utanför Polhems showroom

De visade de senaste nyheterna från bla Tony Moly, Suva Beauty, Nobe, Beautyblender och Paulas Choice.

Tony Moly
Suva Beauty
Paulas Choice

Eftersom Polhems fantastiska Märta och Elsa var så himlans gästvänliga blev vi kvar där halva fredagskvällen och hade så trevligt!

Susanna minglar med Märta på Polhem

Resten av fredagskvällen spenderade vi på restaurangen Umami Grill, till vilken även Matilda och Solmaz anslöt. Det var inte bara en matupplevelse av rang utan även en upplevelse som innehöll inslag som drinkar man fick hjälpa till att färdigställa, kött upprätt på långa spett, gigantisk lama under ett blommande träd, trafikljus på bordet som berättade om man ville ha mer kött, en chokladfontän och glass i stora lass och en väldans trevlig grön groda som jag delade bänk med. Allra bäst med denna kväll var trots allt detta häftiga ändå sällskapet.

Från vänster; jag, Solmaz, Susanna och Matilda
Lama som inte spottar
Jag och min nya vän Grodan
Matilda och Rosa Pantern

På lördagen inleddes själva Expot med en rad spännande föreläsningar och jag och Susanna var så taggade över att vara tillbaka i skolbänken. Här var det ju fakta och inspiration om beauty som stod på schemat och inte matte, NO eller idrott!

Jag och Susanna, och bakom sitter Amanda Blom

Vi fick bland annat höra Loreal berätta om nyheter som färgade mascaror från Maybelline, chrome-lack från Essie och settingmist som är som ett hårspray fast för ansiktet. Alla dessa kommer till butik i februari. Jag kommer testa och sedan recensera produkterna på Instagram och YouTube, så håll utkik där också om ni är nyfikna. Jag har höga förväntningar på de färgade mascarorna då de är en vidareutveckling av Maybellines Sky High Mascara, vilket är min bästa budgetmascara. Jag är mest sugen på den rosa varianten eftersom rosa ju alltid är en favoritfärg, men kan nog tänka mig blått också eftersom blått smink ju ska vara så trendigt i vår 🙂

Pauline från Loreal om nyheter från Maybelline
Nyheter från Essie

Dermalogica höll ett föredrag om huden och övergångsåldern, vilket var riktigt intressant. Även om det är svårt att påverka kan ändå bra hudvård hjälpa till på traven. En sak jag tyckte var lite intressant var att när det kvinnliga hormonet östrogen minskar i övergångsåldern ger det plats åt testosteron och på grund av det kan en del (däribland jag) få ett eller flera mörka skäggstrån i ansiktet. Dermalogica visade några nya produkter i sitt hudvårdssortiment, bland annat ett spray, Clarifying Body Spray, som man kan använda mot tex akne på ryggen och Deep Breakout Liquid Patch som är en spot-behandling för enstaka finnar som inte vill ge med sig.

Hanna från Dermalogica
Hanna från Dermalogica

Lördagen avslutades med en riktigt trevlig middag, där det bjöds både på god mat, sällskap och livemusik i form av harpa.

Från vänster Hudvårdstankar, Emelie från Indy Beauty, Matilda Eliasson, Molkan och Susanna
Äkta harpspelande var fantastiskt!

Dagen efter var det mässa med ca 70 utställande skönhetsmärken, men detta går det att läsa om i andra inlägg (av mig) , (av Susanna) och på min Instagram.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *