Personligt

Nytt år, nya möjligheter! Och nya nyårslöften…

Visst känns det alltid som ett oskrivet blad såhär i början av året. Här kommer min utvärdering av mina nyårslöften från förra året. 

1. Få mer regelbundenhet i min hudvårdsrutin. Jag tänker lite skincykling-aktigt, med fokus på både aktiva produkter och produkter för återhämtning.

Nej, någon skincykling har jag inte direkt kunnat ägna mig åt. Jag har utgått från hudens behov och anpassat hudvården efter det. Ett bra koncept ändå. Har inte riktigt kunnat få rutin på retinol, vilket är något jag vill, men huden kring näsan vill det inte om vi säger så (perioral dermatit).

2. Ta mig tid att göra det jag tycker är roligt, gärna fler sminkningar. Måsten finns det så många av, men vad gör det om jag skippar dammsugningen och sätter mig med sminkpenslarna istället?

Nej, det har blivit ännu mindre roliga sminkningar under året som gått. Jag har nog låtit måsten ta överhanden även 2023.  

3. Se över min hårvårdsrutin och lägga fokus på bättre hår- och hårbottenhälsa.

Ja, detta har jag lyckats med. Jag använder inte alls lika mycket kortison till min hårbotten som tidigare och mitt hår ser finare ut tycker jag.

Ett av tre löften är väl ändå helt okej att hålla?

Mina nya löften för 2024 får bli följande

1. Mer lyx i vardagen. Fler stunder med ansiktsmask. Njuta mer av min hudvård. Ansiktsmassage framför tvn. Microströmsessioner. Jag ska unna maj helt enkelt. 

2. Fler sminkningar, mer färg, för det är så himla kul!

3. Försöka hantera min prestationsångest bättre. Försöka sänka kraven på mig själv, bilder jag tar, sminkningar jag gör. Good enough räcker faktiskt ibland. 

Märken jag vill testa under 2024:

Jane Iredale, RMS Beauty, All I Am Beauty, Rose Inc, Chanel (sukar efter en foundation därifrån)

Blev det några nya löften för dig i år? Några märken du vill testa kommande år? Skriv gärna en kommentar. 

Vill du läsa fler nyårslöften, så skrev Lina om sina här igår.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *