HårvårdHudvårdKroppsvårdPersonligt

Kära 2024, jag lovar att…

Kära 2024, jag lovar att…

…ja vad ska jag lova egentligen för detta nya år? Jag har aldrig varit ett stort fan av nyårslöften eftersom de sällan går att hålla året ut. Men när jag slog på Nyhetsmorgon härom morgonen pratade de just om nyårslöften och att tipset var att ha SMARTA löften. SMARTA var en förkortning jag inte minns exakt vad den stod för, men det jag noterade var att löftena gärna skulle vara konkreta, tidssatta och möjliga att följa upp. Så med det i bakhuvudet har jag kommit fram till att jag har tre konkreta löften för 2024 och som jag tänkte berätta om här, och som jag även berättade om i senaste avsnittet av min podd Villhöver-podden.

Det första är att jag ska se till att börja ta hand om mitt dekolletage lite bättre. Ofta smörjer jag ansiktet med den ena produkter efter den andra, och även armar och ben med bodylotion eller liknande. Men jag har varit dålig på att smörja in just huden mellan ansiktet och bröstkorgen och nu när jag kommit upp i den facila åldern av 40 plus känner jag att det börjar dra ihop sig, bokstavligt talat. Ibland när jag har lite urringade toppar kan dekolletaget se lite skrynkligt och torrt ut och det känns inte roligt, så för att se till att det blir lite slätare, eller åtminstone inte blir värre ska jag hädanefter smörja in det området varje kväll innan läggning. Den produkt jag använder nu är Neck Firming Serum från Inlight Beauty och den har konsistens som en olja och känns väldigt behaglig mot huden och går snabbt in så man inte känner sig kladdig länge efteråt. Om man inte vill gå och köpa en särskild produkt enkom för dekolletaget kan man såklart använda en ansiktskräm, ansiktsolja eller bodylotion. Viktigast är nog att man är just konsekvent tänker jag.

Mitt andra löfte är att bli mycket bättre på att använda hårinpackning. Ofta är jag lite stressad när jag ska tvätta håret och ids inte ta i en hårinpackning som sedan ska sitta i en kvart och sedan gå och skölja ur den. Men jag fick tipset från hårproffsen på Headbrands/WKNO att använda det mer som ett mellansteg. Så numera schamponerar jag håret två gånger, tar i hårinpackning, exfolierar ansiktet, rakar benen och armhålorna, sköljer ur inpackningen, tar i balsam och tvålar in mig och sedan avslutar med att skölja av allt. Tar bara någon minut längre och det kan nog ändå ge stor skillnad, men vi får se i slutet av året hur mitt hår mår då. Just nu är det denna ärtgröna trio jag använder till mitt hår, Food For Soft från Matrix. Riktigt härliga produkter som ger välbehövlig fukt nu när det är kallt och torrt ute.

Det tredje och sista löfte är även det väldigt konkret och välbehövligt, nämligen att sluta köpa och använda billiga strumpbyxor! Jag som har kjolar och klänningar som favoritplagg använder ofta strumpbyxor och det är inte ovanligt att de redan efter en dags användning går sönder. Så jag köper ofta 5-pack i taget och ser dem mer eller mindre som engångsprodukter. Skräckexemplet var när jag var på tjänsteresa i Stockholm tidigare i år och satt på ett viktigt seminarium och när jag tittade ner på mina ben såg jag att strumpbyxan på mitt högra ben hade en gigantiskt hål mitt på låret och det syntes tyvärr väldigt väl då jag hade en kort kjol. Dessutom skulle det snart vara min tur att gå upp och hålla föredrag på scenen, men som tur var hann det bli en kafferast precis innan och då slank jag in på toaletten tillsammans med det extra paret strumpbyxor jag lyckligtvis hade med mig i väskan eftersom jag ju vet hur lätt de går sönder. Puh!

Innan jul slog jag till och köpte två par lite kraftigare strumpbyxor från Swedish Stockings. De kostade mer än dubbelt så mycket men herregud vilken skillnad! Jag har kunnat ha dessa strumpbyxor hur många gånger som helst och de är fortfarande hel och fina. Bara att tvätta som fintvätt i tvättmaskinen när man känner att de inte är så fräscha längre. Det man dessutom får med sig på köpet är att de även är betydligt bekvämare än de billiga strumpbyxorna. De har bättre passform och glider inte ner eller sitter så hårt i midjan så man får stora bilringar. Så, detta år köper jag inga fler billiga strumpbyxor, men ja jag kommer tvinga mig själv att använda upp de par jag redan har liggandes hemma.

Vad har du för löften för detta år? Kommentera gärna längre ner på sidan 🙂

Dela detta inlägg

1 kommentar

  1. Ska du åka till London igen så finns de bästa strumpbyxorna på Primark. Det är en ”dyrare” variant av deras egna (shape versionen) – men den håller som f*n! Har två par nu som fått hål i foten efter ett år (eller mer?) och ja, de har vart använda väldigt mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *