EventHudbehandlingarHudvård

2023 – en skönhetskrönika del 2

Innan du läser denna läs gärna 2023 – en skönhetskrönika del 1. Här går jag igenom del två av mitt 2023 när det kommer till skönhetsjobbandet. Bloggen och mina andra kanaler har verkligen gett mycket roligt förra året och nu ser vi fram emot ännu ett härligt år, eller hur?

I juli kunde man ju önska sig högsommarvärme och härligheter men det blev det sjukt snålt med här hos oss i Jämtland. Istället badade jag mycket badkar och langade fram lyxiga badbomber från Lush för att hålla humöret. Svenska webbutiken Seth & Sally lanserade sitt egna varumärke OPTMZD Skin som är minimalistiska rutiner för olika hudtillstånd. De första två produkterna jag testade var BHA Cleanser toner som blev storfavorit för året och Vitamin C Day Cream som jag gillade men gärna sett med SPF50 istället. Jag gjorde sjukt fina naglar och njöt av ledigt med familj och vänner.

Augusti kom och jag laddade upp för att gå tillbaka till jobbet med att inhandla nya basprodukter från Armani. Luminous silk foundation och concealer användes sedan flitigt under hösten, för den som gillar en lättare bas är dessa fantastiskt fina för att huden fortfarande ska se ut som hud. Jag hade också kommit över en i det närmaste sinnessjuk rabattkod hos Byredo och fick nästan samtliga Beautybloggare att begå någon form av shoppingpsykos. Med min beställning fick jag test av doften Rouge Chaotique som blev min årsfavorit och som jag tillslut fick i present av min man. OTROLIG doft. Som om en galen rabatt inte var nog lyckades jag även beställa det fina kitet med borstar från Westman Aterlier med en rabatt på, håll i er nu – 6000kr.

I september åkte jag återigen till Stockholm för mässa, denna gången Hud- och kosmetikmässan som anordnas av SHR. Det blev intensiva dagar då jag även hann klämma in en ansiktsbehandling hos fantastiska Orkidé, gå på event med Banila Co och hänga med mina fina bloggkollegor. Jag åkte hem med ny energi men insåg ganska snart att mitt mående knakade i fogarna.

Oktober kom och jag vabbade mycket, läste magasin på iPad och drack massor med kaffe med skummad vaniljmjölk. Så sinnessjukt gott. Jag livade på Instagram om laserbehandlingar tillsammans med hudläkare och hade för mycket på alla plan. I slutet av månaden sov jag knappt längre men tänkte att det nog skulle gå över och ordna sig.

Det blev november och dagarna bestod av försöka springa ikapp något som gick alldeles för fort. Jag insåg nog någonstans att detta var på väg åt helt fel håll men samtidigt så tänkte jag att jag skulle hitta återhämtning, unna mig en god ansiktsmask och låtsas som att det regnar, eller något. Det gick inte så värst bra kan jag meddela då jag tillslut hade svår hjärtklappning dygnet runt, kände tårarna bränna bakom ögonlocken och en dag knappt kunde få luft. Jag blev sjukskriven på heltid och sov nästan dygnet runt. Min man serverade frukost på sängen och min hudvård blev det som krävde absolut minsta ansträngning och helst av allt – som gick att utföra liggandes på rygg.

I december var jag fortfarande helt sjukskriven och började äntligen få stöd från företagshälsovården. Jag fyllde år och fick min önskeparfym och fick fira jul med min lilla familj samt min lillebror som kommit hela vägen från London. Dagar jag har med mig länge framöver. Nyår firade vi hemma och jag orkade faktiskt göra mig lite piffig med ögonskugga och läppstift. Bara en sån sak. Den fantastiska ögonskuggan och läppstiftet kommer från Lisa Eldrige.

Den 29 december fyllde Beautybloggare 1 år och hittills har jag skrivit 61 inlägg. I perioder mer och i perioder mindre. Men ändå – ganska många har det blivit och jag är så tacksam för vårt lilla gäng här på bloggen. Många avhopp har det blivit – och ett fantastiskt tillskott i Matilda!

Inför det nya året så hoppas jag först och främst att jag kommer ur min utmattning, det är min enda prioritering egentligen och jag försöker tänka att jag kommer komma ur detta men att det kräver sitt – och det är okej. Bloggen har absolut blivit lidande under hösten och så även mina andra kanaler, men det är okej för man kan inte alltid vara på topp. Men jag kommer fortsätta skriva när jag orkar och vill, för att det ger mig energi och känns kul. Jag hoppas ni vill hänga med!

GOD FORTSÄTTNING alla fina läsare. Hur var ditt 2023? Lämna gärna en kommentar längre ner på sidan!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *