HudvårdPersonligt

2023 – skönhetskrönika Del 1

Förra året var verkligen en bergochdalbana på många vis men när det kommer till skönhet glänste det på många sätt och jag fick utmanas och lära mig mycket nytt! Häng med när jag berättar om mitt skönhetsår 2023 från januari -juni.

I januari var vi i startgroparna med Beautybloggare.se och jag åkte till Stockholm för att gå på Daisy Beauty Expo. Åt också trevlig lunch och smed planer tillsammans med Lina och Anna. På bild också überinspirerande Elin Fagerberg och Daisy Beautys chefsredaktör Kicki Norman.

I februari åkte jag ingenstans men återupptäckte resultatinriktade hudvårdsmärket Environ som jag verkligen såg fina resultat från. Vitamin A i mitt hjärta. Min äldsta dotter lärde mig att använda ProCreate på iPad Pro och jag ritade bland annat dessa produkter från Sunday Riley. Jag hittade också en ny favoritfoundation i omformuleringen av Lancôme trint idole ultra wear. Den är faktiskt så pass bra för min oljiga hy att jag hittills inte har träffat på någon som överträffar den.

Mars måndag kom och med den lanserades Rose Inc äntligen på Skincity och Kicks och jag klickade hem ett par produkter. Jag hade verkligen längtat efter att testa märket och bland annat Blush och bronzer blev riktiga favoriter som har hängt med under resten av året. Medik8 hade nyligen släppt två nyheter – H.E.O mask och Press & Clear som jag började testa och båda är verkligen toppen. Press & Clear åkte till och med in på favoritlistan för 2023. Jag anammade också Cold girl-makeup-trenden som synes.

I april testade jag en hel del från märket Jane Iredale som jag tidigare inte testat och hittade en hel del nya favoriter. Märket blev verkligen en upptäckt för mig och jag förstår verkligen varför det är många hudterapeuter som älskar det. Hundvänligt, vårdande och så så bra prestation. Jag åkte till Köping för att inleda ett samarbete med Environ som sträckte sig över två månader vilket var ett riktigt drömjobb för mig som älskar att testa långsiktigt. Jag åkte bland annat till deras huvudkontor där jag fick ta del av deras utbildningsmaterial och forskning och fick en behandling. Jag hann också med ett besök hos Luxoro som visade upp sina varumärken Eneomey, Dermaceutic och Marja Entrich. Therese, Lotta och Angelina var både proffsiga och trevliga.

I maj var jag återigen i Stockholm (och Köping för att fortsätta arbetet med Environ) och jag och Anna besökte lite olika PR-byråer för att spana på hudvård, däribland Vass och Hey Agency. Parfym sniffades det också på – här från Cow Parfymeri som är en av mina absoluta favoritoaser när det kommer till lyxig skönhet. Här hittar vi märken som Westman Atelier, Surrat, Verso, Augustinus Bader, Frederic Malle och Ormaie Paris. Mums Mums. Jag fick med mig denna Co Wash för lockigt hår från Maria Nila och den funkade inte alls för mitt hår, höll ärligt på att dö av klåda i hårbotten och inte kändes håret rent heller.

Juni och sommaren började äntligen. Jag totalförälskade mig i Cloud Wash från svenska Common Clouds som är den perfekta snälla gelrengöringen. Den hamnade på årsfavoriter och har varit en trotjänare genom året – har väl gått igenom kanske fyra förpackningar. Jag köpte ju en Dyson tidigare under våren men hade äntligen börjat få lite kläm på hur jag skulle använda den – med vilka produkter osv för att få bra resultat. Hint – Joico är mina bästa. Jag testkörde också ett nytt fransserum fritt från prostaglandinanaloger, Olaplex lashbond. Jag gillade verkligen resultatet då fransarna blev både långa, mer fylliga och dessutom mörkare. En hit! Det enda minuset blev nog priset.

I nästa del berättar jag om augusti-december. Såg ni något ni gillar eller undrar något? Lämna gärna en kommentar längre ner på sidan!

Dela detta inlägg

4 kommentarer

  1. Är så härligt att få följa dig. Får så mycket nya tips, ny kunskap och ärliga recensioner. Tack! 🙏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *