Uncategorized

Ett inlägg om hissar (de man åker i)

Häromdagen trillade det in ett trevligt DM på Insta. ”Skulle du inte blogga om hissar” var den hyfsat berättigade frågan. Jomenvisst, det har jag gaggat om att jag ska göra. Sedan har det varit ransomware-attacker på jobbet, reahysteri, vabbande och en armbågeskada p.g.a. skjutdörr (don’t ask). Jag har inte orkat med stresspåslaget jag får av att tänka på hissar.

Kampanjbilder från Zara. Notera att de inte visar ansiktet, troligen pga pissljus.

I höstas flyttade jag in i ett nybyggt hus, bland annat för jag vill ha bekvämligheten med en stor hiss. Mina sparrisarmar klarar inte av att kånka ICA-kassar X antal trappor upp till lägenheten. Min nya hiss är klädd med mörkt trä, grått kakel på golvet och en enorm spegel som täcker större delen av en vägg. Tandläkarstolljuset upplevs vara ovanifrån och nedifrån samtidigt på ett fruktansvärt osmickrande sett. Jag rycker till av ren skräck varenda gång jag får syn på mig själv i hissspegeln. Min härlig bas som jag noga duttat in ser flagnande och fläckig. Det ser ut som jag kört en helg av hårt festande och nu i gränslandet mellan onykter och tokbakis släpat mig hem för att somna i framstupa sidoläget utan att sminka av mig. Fy fan.

Det är en känslomässig bergochdalbana att kolla make-upen på morgonen, från sminkandet i hemmet till att man trillar in på kontoret.

Badrumsspegeln: Rawr! Glowig och nice!

Hallspegel: Mums! Lookin´ good!

Hissjäveln ned till entrén: Redo för balsamering

Jobbhisspegel: Acceptabelt

Spegel på jobbet i rum med oklart syfte: som ett riktigt bra filter för fejset (och själen efter spegelpärsen hemifrån till kontoret).

Bra jobbhiss trots bister min

Nu har jag gjort lite efterforskningar (läs: googlat) och jag är inte ensam om denna deppiga spegelupplevelse. Vad sägs om Reddit-tråden ”Why do I look prettier and better at home but ugly AF when I’m outside”. Tyvärr får inte trådstartaren, eller jag, något svar på denna ytliga livskris. ”Why do I look so good in some mirrors and then terriable in others and which ones are the most accurate?” Frågar sig någon annan på Reddit. I den tråden hittar jag faktiskt, kanske, svaret på vilka speglar som är trovärdiga: ”The ones you look good in are the most accurate. Trust those mirrors. All other mirrors are liars.

Låter logiskt att jag har råkat ut för en mytomanhiss. Det finns också en enkel och uppenbar lösning på detta I-landsproblem. Vänd ryggen till om spegeln ljuger.

Detta inlägg tillägnas Matilda som lovade att läsa även om jag skrev om ”faktiska hissar” och inte hissade olika produkter. Så bara för att jag är svag för en pappavits ska jag hissa en produkt i detta hissinlägg. Glossier Ultalip [3g, 259 kr] i Villa är min besatthet just nu. Svejs!

Ser fin ut i nästan alla hissar.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *