Gemensamt temaPersonligt

Gemensamt tema: Ett tidigt skönhetsminne som betytt mycket för mig

Gamla godingar som jag sparat för att drömma mig tillbaka. Till tiden när jag bara använde applikatorn i asken för att applicera ögonskugga…

Vi på bloggen tyckte att det skulle vara kul att läsa om ett tidigt skönhetsminne från oss alla. Hur vi tolkar det är lite upp till var och en.

Det svåra för mig är att välja ett minne. Jag har nämligen några få, som ändå har präglat mitt intresse för skönhet mycket, och när jag tänker på dem så får jag den där härliga känslan i kroppen. Det finns dock ett som blev extra betydelsefullt för mig så jag valde det och förklarar varför.

Jag var runt 13 år när jag tillsammans med min bästis var hembjuden till en av hennes storasysters kompisar, som skulle visa sminkprodukter för oss. Hon sålde produkter från företaget Oriflame. Det kändes så spännande och lyxigt när vi kom dit och fick se sminket som hon hade ställt upp så fint för att visa. Jag minns fortfarande ögonskuggorna och de eyeliners i pastellfärger som hon visade oss, bland mycket annat såklart. Jag minns en vaniljparfym hon visade, och kan känna ett doftminne av den när jag skriver detta. Jag vet att jag beställde några få saker och när jag kom hem var jag så exalterad över hur kul det där företaget verkade. Min mamma, som aldrig varit speciellt intresserad av varken smink eller hudvård, var inte lika exalterad om man säger så. Hon meddelade att jag fick vänta tills jag fyllde 16 innan jag fick hoppa på projekt Oriflame, och så blev det.

Ganska snart efter jag fyllt 16, gick jag in på hemsidan och anmälde mig som konsulent. Efter ett tag blev jag hembjuden till min gruppchef, eller vad det nu hette då. Hon var fantasisk. Trevlig, glad och vacker. Hela affärsidén med företaget fångade mitt intresse, och jag var fast. Jag sålde sedan Oriflame-produkter under flera år. Jag träffade massa härliga människor, bland annat en hudterapeut som var en sådan person som man blev så glad av, som hade massor med kunskap och som brann för att sprida den vidare. Jag blev så inspirerad av henne och läste massor om hudvård och makeup.

 Efter några år som säljkonsulent blev jag tillfrågad av regionchefen (jag tror det hette så) om jag ville hålla lite utbildningar i hudvård och makeup för konsulenter, och det ville jag såklart. Det var så fantasiskt att se kvinnor bli inspirerade till att unna sig att lägga tid och energi på sig själva. Det där med att sälja produkter var däremot inte för mig, märkte jag så småningom. Ju mer mitt intresse växte, desto fler produkter hittade jag från andra märken. Jag kunde bara inte sälja in sådant som jag tyckte att det fanns bättre alternativ till och till slut bestämde jag mig för att inte sälja Oriflame-produkter mer.

Jag känner fortfarande att jag har Oriflame att tacka för så mycket av det skönhetsintresset jag har idag. Jag fick otroligt mycket kunskap, träffade som sagt många härliga människor och testade massor med smink och hudvård. Men framförallt var det genom Oriflame som jag upptäckte glädjen i att sprida både kunskapen och inspirationen vidare till andra.

Mitt första läppglans. Fortfarande snyggt, men kommer inte i närheten av mina läppar.

Läs gärna Beautybyråkraten Linas betydelsefulla skönhetsminne här.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *