Gemensamt temaMakeupPersonligtUncategorized

Gemensamt Tema : Ett tidigt beautyminne för mig

Gemensamt Tema : Ett tidigt beautyminne för mig

Vi är nu sex bloggare på denna gemensamma bloggsida och det allra bästa med att blogga tillsammans med andra istället för att ha en egen blogg är enligt mig den härliga gemenskapen. Vi är alla riktigt insnöade på hudvård, makeup och ja allt som har med beauty att göra och ger varandra pepp, tips, ideér och information om olika nyheter, problemlösare, produkter och behandlingar. Och under gårdagens möte kom vi fram till att det vore kul med ett gemensamt tema där vi kan dela med oss av våra olika beautyminnen vi haft tidigare och som kanske var just det som väckte intresset för detta härliga område.

Så, nu kommer mitt bidrag till detta gemensamma tema, och då förflyttar jag mig tillbaka till när jag var i 12-årsåldern nånting och till min mormor och morfars fjällstuga uppe i Jämtland. Där brukade vi spendera vinterloven när jag var liten och där fanns saker som både min mormor och mina mostrar någon gång hade tagit med dit och sedan lämnat kvar och som jag sedan nyfiken kunde spana in. Ett sådant fynd var en röd plastask med genomskinligt lock i storlek av en platt tändsticksask, och i den fanns en kak-mascara och en liten borste. Jag minns denna underbara lilla ask än idag, en sisådär 30 år senare och önksar att den hade sparats av nostalgiska skäl. Jag hade i stort sett aldrig använt smink då det i min mellanstadieskola ute på landet i Östergötland inte var någon som gjorde det, men minns att jag ändå var väldigt nyfiken på det. Jag frågade min mamma vad detta var och hur den skulle användas och fick då den enkla förklaringen att man skulle spotta lite (eller ännu hellre ta en droppe vatten) på den svarta kakan och sedan gnida in borsten i det och sedan måla på detta på sina fransar. Så jag testade detta med stor iver och när jag såg mig själv i spegeln med kladdiga spindel-fransar blev jag frälst.

Bild från Sandy Schuett @simplyss

Sedan dess har jag älskat smink och vad det kan göra för drastiska förändringar med ens utseende, till exempel se äldre ut än vad man är eller se tuffare ut än man är. Eller som idag – se piggare ut än man är!

Faktum är att dessa kak-mascaror fått en återkomst och finns nu i modern tappning bla hos Isadora.

Bild från Nordicfeel

Och när jag sökte efter bilder hittade jag att skönhetsmärket Besame Cosmetics gör nya kak-mascaror i replika efter vintageprodukterna från 1920-talet, lite roligt tycker jag och blev väldigt sugen på att klicka hem en.

Bild från Besame Cosmetics

De finns här: https://twitter.com/BesameCosmetics

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *