HudbehandlingarUncategorized

Intraoral massage

Intraoral massage

Vi beautybloggare testar mycket och i alla fall jag gillar att även testa lite udda behandlingar. Jag har länge haft problem med spända käkar och jobbat på hemma med egenvårdsmassage men inte riktigt lyckats komma åt problemet. Guasha tar mer bort svullnad men kan absolut även mjuka upp musklerna men jag har ändå saknat lite. Både Skönhetspodden och Säker Stil har pratat om Intraoral massage och jag länge varit nyfiken men varit skeptisk och tyckt att det låter både kladdigt och flummigt så självklart har jag testat det.

Inför Daisy Beauty Award galan bokade jag in en ansiktsbehandling hos Confidence Skin Spa och lade till Intraoral massage eftersom den ska lyfta ansiktet. Jag har ju hunnit nå den ärbara åldern 46 och då börjar ansiktet vandra söderut. Det går att peta upp huden en liten bit med fillers men jag föredrar naturligt så långt det är möjligt och ansiktsmassage är ju så naturligt det kan bli. Många experter hävdar dessutom att fillern stannar i kroppen och migrerar vilket kan resultera i pillowface som man inte vill ha.

Vår kropp har ju en fantastisk upphängning för huden i form av våra muskler och när vi jobbar klokt med dem så kan vi nå otroliga resultat. Kombinerar vi det med bra hudvård så kan vi på naturlig väg uppnå bra resultat. Lite skrynkliga kommer vi bli ändå men med en spänstig hud och välvårdade muskler kan vi se fräscha ut längre upp i åren. Med alla underbara behandlingar och krämer som finns nu spår många att botox och fillers kommer minska.

Klippet visar lite kort hur behandlingen går till men det går att få en mycket mer omfattande behandling. Som det även framgår i klippet ger massagen inte bara ytliga fördelar utan kan även reducera migrän och problem med spända käkar.

Åter till min fördom, får man ansiktet nedkladdat med sitt eget saliv? Absolut inte, Margaretha använde rena handskar och fingret som är i munnen masserar inifrån och de som inte är i munnen masserar utifrån. Hon använder kräm/ olja för att inte dra i huden och det känns otroligt skönt. Jag sov även otroligt skönt på natten efter när käkarna slappnat av. Det var länge sedan jag kände mig så avslappnad i käkarna och hela ansiktet såg piggare och slankare ut med ett litet lyft.

Nu är intraoral massage inget mirakel och kräver liksom gymmet att man upprepar regelbundet för att man ska få riktigt bra resultat så jag kommer gå flera gånger och se om vi även kan justera asymetrin i mitt ansikte.

Dela detta inlägg

Vi är ett gäng bloggare som alla på olika sätt nördat ner oss i beauty. Nu har vi slagit våra kloka huvuden ihop och samlat våra bloggar på denna sida - Beautybloggare.se för tillsammans är vi starkare och kan ge dig som också är en beautynörd en direkt inblick i denna härliga värld ur flera olika perspektiv och personligheter.
Välkommen!

2 kommentarer

  1. Intressant behandling. Gick det att vara avslappnad i munnen under massagen? Tänker att man spänner upp munnen för att ha den så öppen.

    1. Munnen är stängd så det gick bra att slappna av. Jag var rädd att man skulle börja dregla som det kan bli hos tandläkaren men det var också lugnt. Eftersom jag har funderat på att lägga botox i käkarna tänkte jag prova några gånger till. Det känns som om även sömnen vart bättre men det kan vara ren utmattning också eftersom det varit lite mycket senaste tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *