Hudvårdstest

 • Lanseringslunch Grown Alchemist

  Grown Alchemist är ett märke som funnits ett tag i Sverige men i liten skala. De fokuserar på hälsosam hud och kombinerar gedigen forskning med naturens kraft. Nu har de gjort om hela sortimentet och minskat utbudet från 40 till 80 produkter för att göra utbudet mer överskådligt. Det som saknas än är deras behandlingar men jag tror att de kommer snart!

  Det viktigaste som de ändrat på är att de lagt mer fokus på funktion. Tröttsam skrämselpropaganda är borta. Som deras produktchef sa, många av ämnena som målats ut som farliga är inte farliga men de behövs inte! I stora drag bygger deras produkter nu på CLEANSE, DETOX & ACTIVATE

  Sprutorna innehöll otroligt goda smoothies! Jag kan intyga att alla smakade otroligt gott!

  Inom beauty har vi ju under några år sett påståenden om Clean Beauty och låååååånga förteckningar om vad produkterna INTE innehåller. Om du handlar från diverse skumma sajter kan du säkert hitta riktigt farliga ingredienser men tiden då hudvård innehöll arsenik är sedan länge förbi. De flesta produkterna du hittar i en butik är relativt säkra men vissa kan reagera på ämnen i dem lika som vissa den här årstiden reagerar på pollen och annat.

  Fokus hos Grown Alchemist är att utnyttja naturen kraftfulla ingredienser men de satsar inte på att vara 100% naturliga eftersom det sällan är hållbart för naturen och inte heller det stabilaste att använda sig av. Jag kan vidareutveckla tankarna i en evighet men nu ska vi prata skönhetsprodukter och inte snöa in på hållbarhet.

  Designen är såååå vacker om du frågar mig. Raka typsnitt, inga krusiduller och neutral färg!

  I deras marknadsföring har de valt att fokusera på vad produkten INNEHÅLLER och vilken funktion det har för huden, helt enkelt det jag under de senaste åren snöat in på att kolla på hos olika produkter. Deras produkter hyllas av många och clean beauty queenen Gwyneth Paltrow säljer dem hos Goop vilket få märken kan skryta med.

  Något som inte finns i Sverige idag men om du beger dig till London så kan du besöka deras spa och göra en 60minuters behandling med allt det vanliga plus acucups, iceglobes samtidigt som du tar ett vitamindropp under behandlingen. Gissa om jag är sugen att åka till London och testa?

 • Påsksmink

  Nu har det varit påsklov och jag har tagit några sköna dagar i fjällen. Det är verkligen den bästa årstiden där nu med soliga dagar och snön ligger kvar.

  Som många i min ålder börjar ungdomens dumheter i solen synas och det går att åtgärda men tar tid och kostar massor. Det enklaste är ju att förebygga och det är jag noggrann med nu. Solen är riktigt stark på fjället eftersom den vita snön reflekterar och förstärker.

  När man är i fjällen är en slapp look att föredra och det närmaste smink jag packade med var solskydd och mascara.

  För att hålla packningen så lätt som möjligt tog jag med en vattenresistent mascara som tål lite vatten men är inte vattenfast. Det var för att enkelt kunna ta bort den på kvällen.

  Dubbelrengöring gjorde jag ändå för att få bort solskyddet ordentligt eftersom det ofta är en anledning till att många upplever att de får utslag av spf. Jag slapp ju ändå leta fram en makeupremover. Som vanligt behöver man applicera dag och nattkräm så det fick följa men det blev ändå en relativt minimal rutin.

  Solskyddet som följde med var Vichys senaste som känns riktigt täckande utan att bli klibbigt

  Även vi Beautybloggare tar lata dagar utan smink och ostylat hår! Hoppas alla haft en skön påsk

 • Intraoral massage

  Vi beautybloggare testar mycket och i alla fall jag gillar att även testa lite udda behandlingar. Jag har länge haft problem med spända käkar och jobbat på hemma med egenvårdsmassage men inte riktigt lyckats komma åt problemet. Guasha tar mer bort svullnad men kan absolut även mjuka upp musklerna men jag har ändå saknat lite. Både Skönhetspodden och Säker Stil har pratat om Intraoral massage och jag länge varit nyfiken men varit skeptisk och tyckt att det låter både kladdigt och flummigt så självklart har jag testat det.

  Inför Daisy Beauty Award galan bokade jag in en ansiktsbehandling hos Confidence Skin Spa och lade till Intraoral massage eftersom den ska lyfta ansiktet. Jag har ju hunnit nå den ärbara åldern 46 och då börjar ansiktet vandra söderut. Det går att peta upp huden en liten bit med fillers men jag föredrar naturligt så långt det är möjligt och ansiktsmassage är ju så naturligt det kan bli. Många experter hävdar dessutom att fillern stannar i kroppen och migrerar vilket kan resultera i pillowface som man inte vill ha.

  Vår kropp har ju en fantastisk upphängning för huden i form av våra muskler och när vi jobbar klokt med dem så kan vi nå otroliga resultat. Kombinerar vi det med bra hudvård så kan vi på naturlig väg uppnå bra resultat. Lite skrynkliga kommer vi bli ändå men med en spänstig hud och välvårdade muskler kan vi se fräscha ut längre upp i åren. Med alla underbara behandlingar och krämer som finns nu spår många att botox och fillers kommer minska.

  https://youtu.be/ZNt5Z87t05A

  Klippet visar lite kort hur behandlingen går till men det går att få en mycket mer omfattande behandling. Som det även framgår i klippet ger massagen inte bara ytliga fördelar utan kan även reducera migrän och problem med spända käkar.

  Åter till min fördom, får man ansiktet nedkladdat med sitt eget saliv? Absolut inte, Margaretha använde rena handskar och fingret som är i munnen masserar inifrån och de som inte är i munnen masserar utifrån. Hon använder kräm/ olja för att inte dra i huden och det känns otroligt skönt. Jag sov även otroligt skönt på natten efter när käkarna slappnat av. Det var länge sedan jag kände mig så avslappnad i käkarna och hela ansiktet såg piggare och slankare ut med ett litet lyft.

  Nu är intraoral massage inget mirakel och kräver liksom gymmet att man upprepar regelbundet för att man ska få riktigt bra resultat så jag kommer gå flera gånger och se om vi även kan justera asymetrin i mitt ansikte.

 • Miljö och skönhet

  Jag älskar skönhetsprodukter men bryr mig även om miljön. När jag skrev om mina empties på min andra blogg funderade jag på det där med miljö. Det kan bero på att jag håller på att flytta och liksom alla andra passar jag på att göra mig av med mycket som inte används. Med tanke på miljön slänger jag så lite som möjligt utan försöker hitta vart det kan komma till nytta. Det kan vara värt att påminna om avfallstrappan.

  • Reduce – tänk efter innan om du ens behöver saken. Kommer du använda upp hela eller är du bara nyfiken och vill testa.
  • Reuse – kan det användas på annat sätt? Balsamet som inte fungerar för ditt hår kan fungera för att rädda ulltröjan som tvättats lite för hårt. Kan du ge bort produkten till någon annan? Går den till och med att sälja?
  • Recycle – när produkten är slut, kom ihåg att lämna in den för återvinning.

  Visst låter det enkelt men ändå hör jag många som slänger nagellack som blivit dåliga i soporna och kastar även andra produkter. Det viktigaste om man ska tänka på miljön enligt mig är första steget, var mer noggrann i dina inköp. Läs på om produkten innan köp och tänk efter om du verkligen behöver den. Det finns gott om produktrecensioner på nätet. Jag vet att vi som håller på med skönhet verkar handla drivor av produkter men jag byter ofta med andra för att maximera och det som inte fungerar ger jag bort till någon som kan ha glädje av den. Det roligaste är faktiskt att byta med andra tycker jag. Då får man tänka igenom vilken som kan passa för att använda den och oftast är den till stor glädje till den som den passar för. Sopkorgen blir inte glad på samma vis som en vän som får en fungerande produkt. Det jag hoppas att alla slutar med är att köpa någon billig kräm som ser kul ut och om du hade tänkt efter lite så visste du redan vid inköpet att du möjligen skulle använda den 1-2 gånger innan den hamnade i soporna.

  Framförallt får man inte glömma att det finns så mycket spännande produkter inom skönhet och att det faktiskt är både ett intressant och roligt intresse.

 • Enkla hudvårdstips

  Ofta ägnar vi oss åt långa hudvårdsrutiner och behandlingar men missar de enkla hudvårdstipsen. Om vi slarvar med dem kan vi få ett sämre resultat därför har jag sammanställt några enkla billiga råd som kommer göra skillnad i din hudvårdsrutin.

  • Tvätta händerna – låter galet men tvätta händerna innan du börjar röra ansiktet även vid tvätt av det.
  • Handduken – om du skadat hudbarriären är mitt råd att låta ansiktet självtorka tills den repat sig. En handduk kan också exfoliera lätt så hoppa den om huden är skadad. När huden är ok, byt handduk varje dag. Vill du hålla nere på mängden tvätt kan du torka ansiktet med en tvättlapp som är mjuk.
  • Örngott – byt örngott ofta och använd gärna siden. Bomull suger upp fukt och vår hud behöver fukt. Siden är dessutom mjukare
  • Se över din rutin – ofta har vi många steg som exfolierar som vi inte tänker på. Kolla även vilka aktiva ingredienser du har med och om de verkligen ska kombineras.
  • Rengör mobilen regelbundet – våra älskade mobiler följer oss överallt och ändå är det många som missar att rengöra den. Dina fingrar kommer i kontakt med den många gånger under en dag och fingrarna tenderar att hamna i ansiktet. Vi pratar även i telefonen mot ansiktet ibland.
  • Solskydd – om du besöker vår blogg tror jag att du är duktig med solskydd men det tål att påminnas om. Solskydd i makeup räknas inte som solskydd eftersom du använder för lite för att få full effekt.
  • Rör på dig – när du rör dig ökar du blodcirkulationen och det syresätter kroppen och ger glorw
  • Om inget funkar – besök en hudterapeut. Har du stora problem är hudläkare också till stor hjälp