Uncategorized

Miljö och skönhet

Miljö och skönhet

Jag älskar skönhetsprodukter men bryr mig även om miljön. När jag skrev om mina empties på min andra blogg funderade jag på det där med miljö. Det kan bero på att jag håller på att flytta och liksom alla andra passar jag på att göra mig av med mycket som inte används. Med tanke på miljön slänger jag så lite som möjligt utan försöker hitta vart det kan komma till nytta. Det kan vara värt att påminna om avfallstrappan.

  • Reduce – tänk efter innan om du ens behöver saken. Kommer du använda upp hela eller är du bara nyfiken och vill testa.
  • Reuse – kan det användas på annat sätt? Balsamet som inte fungerar för ditt hår kan fungera för att rädda ulltröjan som tvättats lite för hårt. Kan du ge bort produkten till någon annan? Går den till och med att sälja?
  • Recycle – när produkten är slut, kom ihåg att lämna in den för återvinning.

Visst låter det enkelt men ändå hör jag många som slänger nagellack som blivit dåliga i soporna och kastar även andra produkter. Det viktigaste om man ska tänka på miljön enligt mig är första steget, var mer noggrann i dina inköp. Läs på om produkten innan köp och tänk efter om du verkligen behöver den. Det finns gott om produktrecensioner på nätet. Jag vet att vi som håller på med skönhet verkar handla drivor av produkter men jag byter ofta med andra för att maximera och det som inte fungerar ger jag bort till någon som kan ha glädje av den. Det roligaste är faktiskt att byta med andra tycker jag. Då får man tänka igenom vilken som kan passa för att använda den och oftast är den till stor glädje till den som den passar för. Sopkorgen blir inte glad på samma vis som en vän som får en fungerande produkt. Det jag hoppas att alla slutar med är att köpa någon billig kräm som ser kul ut och om du hade tänkt efter lite så visste du redan vid inköpet att du möjligen skulle använda den 1-2 gånger innan den hamnade i soporna.

Framförallt får man inte glömma att det finns så mycket spännande produkter inom skönhet och att det faktiskt är både ett intressant och roligt intresse.

Dela detta inlägg

Vi är ett gäng bloggare som alla på olika sätt nördat ner oss i beauty. Nu har vi slagit våra kloka huvuden ihop och samlat våra bloggar på denna sida - Beautybloggare.se för tillsammans är vi starkare och kan ge dig som också är en beautynörd en direkt inblick i denna härliga värld ur flera olika perspektiv och personligheter.
Välkommen!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *