HudvårdKroppsvård

Tips: använd inte kroppsscrub i ansiktet

Tips: använd inte kroppsscrub i ansiktet

Tydligen var det årets deppigaste i måndags. Jag hade en ganska bra måndag, idag spräckte jag byxorna på jobbet. Det var deppigt. Min inställning att beauty ska vara kul och inte så allvarligt. Så tänkte bjuda på en liten anekdot (varnande historia?) för att pigga upp i januarimörkret. Nyligen laddade jag upp den här selfien på Instagram:

Här är jag med min ”ansiktsmask” och hårband från Normal.

Jag hade nämligen rotat i ansiksmasklådan och hittat en liten orange tub med exfolierande ansiktsmask från Kate Somerville. Tog på mig hårbandet med öron, smetade in mig i den och skrek nästan rak ut. Mitt ansikte höll på att brinna upp! Spolade av allting och fräste ur mig ett surt inlägg på Instagram:

Det blev en måndagsmask i nostalgins tecken. Kommer ihåg att jag testade Kate Somerville ExfoliKate någon gång i USA innan jag hade barn. Så för sisådär 10+ år sedan. Jag gillade den inte då och kan konstatera att jag gör det fortfarande inte. Det här är en exfolieringsbomb på nivå raketbränsle. Den får min hyfsat tåliga hud att brinna. Buu!

Min fina beautybloggare Hudvårdsnörd skrev peppande att jag kunde återanvända masken som en fotmask. Jag blev tokinspirerande och spårade direkt helt ur. Tänkte att man kanske kunde göra någon sorts peelingfotmaskstrumpor med hjälp av typ två plastpåsar. Ni hör ju, jag tänkte bli MacGyver och plasta in fötterna med hjälp av gaffetejp. Tycker fortfarande att det borde kunna fungera superbra.

Två dagar senare skriver jag den här uppdateringen:

Det där senaste inlägget där jag totaldissar Kate Somerville ExfoliKate och fotar mig med den i ansiktet…? Det är en kroppspeeling. Jag måste börja läsa på förpackningarna.

Pinsamt. Så jävla pinsamt. Det är bara att göra om och göra rätt. Nu har jag haft ett mini-SPA med Kate Somerville ExfoliKate Intensive Exfoliating Treatment i ansikte och Kate Somerville ExfoliKate Resurfacing Body Scrub på kroppen. Inget brände. Inga sura inlägg skrevs.

Ansiktsmask till vänter och kroppsskrubb till höger. SÅ LIKA!

Ansiktsmasken ska appliceras på våt rengjord hy. Massera in den i två minuter och skölj sedan av. Den exfolierar med hjälp av mjölksyra (en favorit) och fruktenzymer. Jag fick sån där härligt babylen hy. Perfekt om man vill ha en quick-fix innan sminket. Om jag var knastertorr i huden tror jag att den här skulle vara aningen uttorkande. Nu är min hud ovanligt återfuktad och då fungerade den finfint.

Kanske äckligaste bilden jag någonsin tagit (och därför inkluderade jag den). Till höger: ansiktsmask, till vänster: mitt ben inkletat i kroppsskrubb. Vem kan se skillnad?

Det är inte konstigt att mitt ansikte inte klarade av kroppsskrubben. Den innehåller ungefär allt exfolierande som finns. Vad sägs om: salicylsyra, mjölksyra, enzymer från tropiska frukter och pimpsten. På benen är den underbar att massera in trots den hemska ankdammsgröna färgen. Det är en fräsande storstädning av tråkigt vinterblek hud. Gör inte det minsta ont.

Glöm nu inte att läsa på förpackningarna.

Ska jag försöka göra mina egna peelingsstrumpor? YES / YES ???

Dela detta inlägg

Vi är ett gäng bloggare som alla på olika sätt nördat ner oss i beauty. Nu har vi slagit våra kloka huvuden ihop och samlat våra bloggar på denna sida - Beautybloggare.se för tillsammans är vi starkare och kan ge dig som också är en beautynörd en direkt inblick i denna härliga värld ur flera olika perspektiv och personligheter.
Välkommen!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *