Hudvårdsnörd

 • Julklappstips!

  Inlägget innehåller annonslänkar märkta med *

  Vi närmar oss jul och det känns som att reorna avlöst varandra hela november redan och nu är vi inne i decembererbjudandena. Detta är något som stressar mig enormt och gör det svårt att sortera tankarna – därför tänkte jag idag dela med mig av ett par julklappstips som kanske kan vara användbara för er!

  Ni vet necessärer som alltid blir fläckiga på insidan och sedan inte går att få rena? Bland det äckligaste jag vet. Bon Voy har lösningen på detta problem med sina stilrena necessärer i olika storlekar och som dessutom har ett löstagbart foder som går att ta loss och tvätta i tvättmaskin. För den som önskar går det även köpa flera olika foder, dessa finns i flera färger. Necessärerna finns i flera olika storlekar från lilla makeup-väskan till den stora necessären som rymmer allt. Detta hade jag blivit väldigt glad över att hitta under granen! Här hittar du necessärerna!* och priserna ligger på 800-1400kr beroende på storlek.

  Jag är inte ett dugg intresserad av adventskalendrar med hudvård då allt inte passar alla, hudbarriären kan skadas av att testa mycket nytt på en gång och det är en enorm risk för att allt inte blir använt. Julens presentförpackningar däremot – oj oj oj. En låda som jag gillar lite extra i år är denna från Dermalogica. Cleanser + Glow kit är en trio som består av precleanse som är en oljerengöring, special cleansing gel som är en mild gelrengöring och klassikern daily microfoliant som är ett puder som blandas med vatten och exfolierar med enzymer och salicylsyra. Jag har redan huggit in på kitet men kan tänka mig många som skulle bli väldigt glada för detta kit! Kitet hittar du här!*

  För den som älskar hemmaspa och har badkar hemma så är alltid badprodukter av olika slag uppskattat. Jag älskar allt som får badet att kännas extra lyxigt och bland det lyxigaste som finns på marknaden är badskummet från Laura Mercier. Fint på hyllan, välgörande för både kropp och näsa! Här hittar du badskummet!*

  Långa fina fransar uppskattas ju av de flesta kvinnor jag känner och därför vill jag varmt rekommendera min absoluta favoritmascara – Cloud mascara från Sweed Beauty. För den som önskar att ta det ett steg längre har Sweed Beauty även ett fantastiskt bra fransserum som ger längre fransar utan att irritera och som inte heller använder sig av hormonstörande ämnen som kallas prostaglandinanaloger. Här hittar du mascaran* och här hittar du ett kit med både mascaran och fransserumet!*

  Hade du blivit glad av att hitta något av detta under granen? Eller har du annat tips du vill del med dig av?

 • Önskelista á la lyx

  Inlägget innehåller annonslänkar. Alla dessa är märkta med *.

  Jag är en lyxapa av rang och när det är dags att sätta ihop en drömmig önskelista kan den bli hur lång som helst. I december är det inte bara jul – jag fyller också år. Här får ni fem lyxiga önskningar på min lista inför detta!

  En hårolja är ett måste för mitt spröda, långa, torra, tjocka och lockiga hår och jag har länge varit sugen på att testa molecular repar hair oil från K18. Jag älskar ju deras leave-in som reparerar håret likt magi på fyra minuter och om denna ens är hälften så bra är den fantastisk. Oljan hittar du här!*

  Sedan i somras när jag fick hem ett test på den då nya doften Rouge Chaotique från Byredo har jag varit besatt. Det är en doft som känns sensuell, full av självförtroende och som egentligen inte är min typ av doft då den är rätt tung men som jag bara inte kan sluta tänka på. Enda kruxet är att den kostar 2850kr för 50ml. Men jag kan inte tänka mig att inte äga den, det måste väl betyda att den måste få bo hos mig? Du kan köpa den här!*

  Häromdagen såg jag underbara Orkidé i så fin grön ögonskugga och behövde direkt fråga vad det var för någon. Nyansen kommer från en ljuvlig palett från Givenchy som ser perfekt ut inför både jul- och nyårsfester som komma skall. Här hittar du den!*

  En lyxig ansiktsmask är ju ett måste för att förhöja festkänslan och därför finns två favoriter sedan länge återigen på önskelistan. Sisleys klassiker Black Rose Cream Mask går finfint att använda som nattmask och ger ansiktet både fukt, maxat plump och en fin, frisk lyster. Här hittar du den!* Från franska kultmärket Biologique Recherche kommer Masque PIGM400 – den lyxigaste sheet mask som nuddat mitt ansikte och SOM jag älskar den. Denna som prepp innan festmakeup är en ren och skär dröm. Jämnare hudton, mindre struktur, maximalt med lyster och plump utlovas. Här kan du köpa den!

  Vad finns på din önskelista inför julen?

 • Överlevnadsguide till november

  November är här. Årets gråaste och jävligaste månad om du frågar undertecknad. Jag har dessutom nära till tendens för depression denna tid på året då jag inte får ljuset och det kräver helt enkelt att man tar fram ett helt annat artilleri än andra delar av året – såhär planerar jag att överleva november och göra den så mjuk och trevlig det bara går!

  1. Gör småsaker speciella. Jag älskar att tända ett lyxigt ljus i sovrummet medan jag varvar ner till en serie på kvällen, eller ett annat i badrummet när jag gör min kvällsrutin. Jag gillar att ta fram det fina porslinet även en sketen onsdag eller dricka bubbelvatten i fint glas med garnityr. Detta är som en extra klapp på axeln för att göra det fint för sig själv är sannerligen ett sätt att ta hand om sitt inre.

  2. Lyxiga extra steg i hudvårdsrutinen. Jag orkar inte alltid ett full-on-hemmaspa á la allt men däremot så ger det mig en känsla av extra lyx och självkärlek att lägga en mask och gärna en sheet mask. Jag har många lyxiga favoriter, bland annat Masque PIGM 400 från Biologique Recherche, Lift me up och Brighten me up från Acasia Skincare. Det finaste vi kan göra för oss själva är enligt mig att unna oss att använda allt det lyxiga – inte vänta på något särskilt tillfälle. Du är värd din dyraste kräm en vanlig måndag, jag lovar! Så fort jag orkar mer än att ligga raklång så bjussar jag även ansiktet på mikroström – annars får sheet masks och LED-masken jobba.

  3. Ta hand om fötterna. En sak som jag (och många andra) ofta prioriterar bort på vintern är att ta hand om fötterna. Detta leder ju till torra och i värsta fall hälar med sprickor och till följd gör det ont. Att unna mig att ta hand om fötterna även vintertid är en ritual som ger mig självkärlek. En gång per månad kör jag en mer djupgående peeling med Lova Skin Instant Foot Peeling och varje kväll smörjer jag in med någon kräm. Ibland blir det Lova Skin Instant Moisturiser, ibland Exuviance Professional Pedi-Peel Dry Skin Repair eller PediCare Intensivt vårdande fotkur natt.

  4. Smörja kroppen. Det är lätt att ta hand om ansiktet men svårt att också komma ihåg kroppen. Mitt mål är att smörja kroppen grundligt efter varje dusch, det lyckas inte alltid men det är en ambition. Här ska det lyxas – de finaste och mest väldoftande krämerna förstärker hela ritualen och förutom att huden förvandlas från snustorr till återfuktad så utsöndras också massor med må bra hormoner genom att kroppen får denna typ av beröring och det är så otroligt viktigt för välmåendet.

  5. Planera ljusglimtar. Att se fram emot saker skapar mål och mening. Det kan vara att träffa en vän, planera för och äta en extra god middag eller som jag älskar – blanda en ny spännande drink som planerats och förberetts LÄNGE.

  Nu vill jag höra – hur gör du för att få ditt bästa möjliga november?

 • Beautytech – prylar som tar hemmarutinen ett steg längre!

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  Beautytech är ett samlingsnamn för teknologiska prylar som används för att behandla eller boosta huden. Idag tänkte jag att vi skulle kolla in några olika tekniker som används och jag ska tipsa om olika prylar som erbjuder dessa. Julklappstips till skönhetsnörden som har allt – kanske?

  Viktigt att veta

  För att få de resultat som dessa tekniska prylar kan ge så krävs konsekvent och regelbunden använding (3-5 ggr/vecka beroende på vilken teknik som används). De flesta av dessa innebär en stor investering vid köp då de ofta kostar en hel del. De flesta maskiner ska även användas tillsammans med en annan produkt. Proffstips gällande detta finns längst ner i inlägget.

  Bra också att komma ihåg att hudvård såväl som prylar för hemmabruk bara kan åstadkomma resultat till en viss gräns – så förvänta dig inte att genomgå en metamorfos.

  LED

  LED-ljus står för Light Emitting Diode och är ljus som beroende på färg kan tränga olika djupt ner i hudens lager och därför jobba med olika hudtillstånd. T ex rött och nära infrarött ljus som boostar hudens kollagen, grönt ljus som jobbar utjämnande på hudton och blått ljus som kan ge effekt på akne. Jag använder främst rött ljus på min mask och gör det då direkt på morgonen medan jag ändå ligger och morgnar mig, detta gör att jag känner mig lite piggare och att små, fina linjer faktiskt ser mindre framträdande ut.

  Det finns en mängd olika masker på marknaden bland annat Priori (annonslänk) som jobbar med rött och nära infrarött ljus och Nutrilight som har många olika ljus (dock ej nära infrarött). Vissa av dessa masker rekommenderas att användas på rent ansikte, andra tillsammans med ett specifikt serum och andra kan användas både innan och efter din hudvårdsrutin.

  Mikroström

  Mikroström är en typ av teknik som arbetar genom att stimulera ansiktets muskler samt genom att arbeta med lymfan på ett dränerande sätt. Resultaten av mikroström blir både direkta och långsiktiga vid regelbunden användning.

  Apparater som arbetar med mikroström är bland annat NuFace Mini+ som finns i fint presentkit (annonslänk) och Foreo Bear som är på bra rabatt just nu (annonslänk) eller nylanserade budgetkapet från Geske – Microcurrent Face-Lifter 6 in 1 (annonslänk).

  Jag använder mig av en apparat som kombinerar Mikroström och Nanoström. Nanoström arbetar mer i huden genom att stimulera t ex kollagen och arbeta på textur m.m och kombinationen av dessa är fantastisk enligt mig. Apparaten heter ZIIP Halo och finns tyvärr bara att köpa via en enda återförsäljare inom europa just nu och då dessa uppvisat fruktansvärt dålig kundservice så vill jag inte rekommendera att handla därifrån. Jag får helt enkelt återkomma om det dyker upp andra återförsäljare framöver.

  EMS

  EMS eller elektrisk muskelstimulering är en teknik som skapar sammandragningar i musklerna med hjälp av elektriska impulser. EMS kan stimulera till att upprätthålla muskulatur som påverkar ansiktets och kroppens former. När man använder dessa apparater ser man tydligt hur impulserna jobbar med musklerna.

  Exempel på apparater som arbetar med EMS är The Contour Pro från Dr Levy (annonslänk) och finns även i olika TENS-apparater för kroppen t ex denna från Beurer (annonslänk). Beurerapparaten älskar jag, men jag använder den främst för TENS.

  Radiofrekvens

  Radiofrekvens, ibland förkortat RF är en teknik som stimulerar hudens kollagensyntes med hjälp av värme som tränger ner i de djupare hudlagren. Radiofrekvens ska också kunna ge resultat på celluliter.

  Radiofrekvens finns förutom EMS i The Contour Pro från Dr Levy (annonslänk) samt i apparaterna från TriPollar (annonslänk).

  Jag använder apparaten från Dr Levy men måste säga att jag inte fastnat för just dessa tekniker, eller åtminstone inte i den pryl som jag har testat då jag sett betydligt mer framträdande resultat av att jobba med mikroström.

  Ultraljudsteknik

  Ultraljudsteknik arbetar med en forma av vibrationer som kan exfoliera huden och göra att pormaskar och tilltäpptheter lättare kommer ut.

  Denna teknik finns bland annat i Comfort Zones microsonic facial device (annonslänk). Denna vet jag är en favorit hos hudterapeuterna bakom podden Hudvårdsdjungeln och finns på min önskelista!

  Nu till tipset – mikroström och apparater med EMS/radiofrekvens ska ofta användas tillsammans med en gel som leder strömsignalerna till huden. Dessa brukar kosta en smärre förmögenhet med tanke på att de ska ligga på huden enbart under själva behandlingen som är ett par minuter – max en kvart. Det går fint med andra oljefria geler och allra billigast är vattenbaserat glidmedel.

  Nu är jag nyfiken – är du sugen på eller har du testat någon Beauty tech-pryl ännu?

 • Hype som inte funkade för mig!

  För jämnan blir produkter hypeade på sociala medier och allt för ofta framställs produkter som måsten. Det finns inga måsten varken när det kommer till hudvård eller smink och produkten som verkligen gör under för precis alla – den existerar inte. Idag ska vi titta lite på produkter som blivit hypeade av många men som inte alls gav mig något WOW.

  Svenska cannabeautymärket Mantle har verkligen blivit hyllat i sociala medier sedan lanseringen och jag har definitivt produkter från Mantle som jag verkligen tycker om, däribland kroppspeelingen The Hot Ex, oljan The Glow Serum, djuprengörande masken The Green Mask med flera. I början av sommaren, eller kanske i våras släppte Mantle en grön gelkräm som ju borde vara en match made in heaven för min oljiga hy – men som jag helt enkelt inte begriper mig på. Vad jag än lägger under så lägger denna kräm sig som en hinna ovanpå min hud och när solskyddet åker på – så rullar det. Detta blir helt enkelt en produkt som inte funkade för mig. Istället har jag förvarat den i kylen och använt den som en kylande mask under sommaren, det funkar den däremot utmärkt som.

  Nästa produkt som verkar vara en storfavorit hos många är den exfolierande behandlingen 2% BHA Liquid Exfoliant från Paula’s Choice. Denna produkt har nära kultstatus och är en av märkets absoluta storsäljare eftersom den ska lösa upp talg, balansera oljighet och minska finnar och pormaskar. För mig är det inte effekten som gör att denna blir nej för mig utan den klibbigt feta hinna som lägger sig på huden efter användandet. Tack å lov finns produkten även i både gel och krämkonsistens från samma märke – båda dessa är enligt mig mycket trevligare än Liquid-varianten.

  Har du testat några hypeade produkter som visat sig bli allt annat än topprodukter för dig?