FavoriterHudvårdKroppsvårdNyheterPersonligtUncategorized

Tack för allt The Body Shop

Tack för allt The Body Shop

Jag tror att de flesta skönhetsentusiasterna i Sverige någon gång har handlat något på The Body Shop, och säkert även icke-entusiaster som ändå velat köpa en hudvårdsprodukt eller makeup som de velat ska vara skonsam, allegivänlig och dofta härligt. Jag vet att flera av mina vänner som har barn i skolåldern och som så gärna vill ha en hudvårdprodukt eller smink för att stilla sin nyfikenhet har valt att köpa produkter just från The Body Shop eftersom de just ska vara väl testade och bra producerade. Det var The Body Shop som fick upp mina ögon för djurtestning av skönhetsprodukter när jag var ungdom och de har alltid stått för fairtrade i min värld.

Jag har använt produkter från The Body Shop så länge jag kan minnas och har alltid älskat känslan det ger att kliva in i en av deras butiker och mötas av alla dofter, färgglada burkar och flaskor och kunnig personal. Därför tycker jag det kändes väldigt ledsamt att läsa att The Body Shop nu aviserat att de tvingas stänga ner alla sina butiker i Sverige pga konkurs. Jag hoppas att de kan rekonstrueras och återöppna sin verksamhet framöver.

Som en liten hyllning vill jag berätta om mina The Body Shop-favoriter genom åren, så några av dem kommer här.

Vi börjat kronologiskt så först ut är 80/90-talet. Jag vet inte om ni minns dem, men det fanns mini-badkulor som var som små kulor i olika fina färger och fanns även i former av djur, stjärnor, hjärtan etc. Lyckan var när jag skulle på kalas till en tjejkompis när jag gick i mellanstadiet och fick åka in till stan med mamma och gå in på The Body Shops mysiga butik i Linköping och plocka ihop 5-6 stycken av dessa små söta badkulor i en genomskinlig cellofanpåse. De låg där som lösviktsgodis i olika glasburkar och helst ville man ju ha alla! Jag vet att jag själv också fick sådana fina badkulor när jag hade kalas, men jag tror faktiskt att jag aldrig kom mig för att använda dem för jag minns att jag tyckte de var så fina!

De hade även tvålar som var av det lite större formatet och som var formade och färgade som olika frukter, min favorit var en röd tvål som både såg ut som och även doftade som en jordgubbe.

Jag fortsätter med 00-talet och en klassiker från The Body Shop och något som både jag och min kära mor alltid älskat är deras ikoniska Body Butter. De kom i färgglada plastburkar och kunde dofta till exempel blåbär, mango, jordgubbe och apelsin. Min favorit var just blåbär och lyckan att få en sådan burk i julklapp nådde inga gränser.

Till skillnad från andra bodylotions som oftast kom i en tub eller flaska hade denna produkt konsistensen av just smör, därav namnet. Det kunde gärna förvaras i kylskåpet för att få den där riktigt fasta formen, som sedan smälte på huden och gav fin återfuktning och doft. På senare tid har dessa Body Butter ändrat utseende en del, men det är fortfarande en härlig butter-konsistens som jag älskar!

När jag på senare år börjat intressera mig mer för hudvård har två nyare favoriter dykt upp i minnet. Det ena är en härlig ansiktsolja, som var den första oljan jag testade för just ansiktet. Jag som alltid haft fet hudtyp har varit rädd för just feta produkter, men då jag blev övertalad av peronalen i butiken om att det var just fett min hud behövde vågade jag testa. Och det blev direkt mycket bättre, mer balanserad och återfuktad hud med mindre irritation. Det var Oils of Life som kändes som droppar av guld.

Jag föll även för ansiktsmasken Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask. Den använde jag ungefär en gång i veckan i duschen då jag la på den, väntade i ungefär en kvart, masserade in den så huden blev peelad och tvättade av. Varje gång förundrades jag över hur ren och mjuk huden kändes efteråt. Det är en produkt jag absolut skulle kunna köpa igen, om det nu inte var så att jag redan hade en radda andra liknande masker här hemma för tillfället…

På makupfronten måste jag erkänna att jag inte har testat så mycket från The Body Shop. Mycket för att de var rätt dyra i förhållande till hur mycket jag brukade lägga på smink för ca 10 år sedan och sen tyckte jag nog att det fanns mer spännande märken för just makeup! En produkt som jag dock köpte för ett par år sedan och fortfarande tycker jättemycket om är deras Shade Adjusting Drops. Det är en väldigt smart produkt som gör att de eventuella felköp man gör genom att råka köpa en för mörk eller en för ljus flytande foundation lätt kan åtgärdas. För min del har det handlat om för mörk foundation och då har jag droppat i 2-3 droppar av denna produkt på handryggen ihop med 2-3 pump foundation och vips så har jag fått en perfekt nyans! Den mörka varianten har jag aldrig testat då jag istället brukar göra en för ljus foundation mörkare genom lite bronzer-olja eller liknande.

Min allra senaste favorit från The Body Shop är en produktduo som jag fick i födelsedagspresent av min inte-ett-dugg-skönhetsintresserade bror, nämligen Spa of the world, som består av en stor burk body scrub och en lika stor burk body Cream. De doftar fantastiskt och har så härliga egenskaper så dessa har jag verkligen snålat med och bara använt när jag velat lyxa till det lite extra.

Sen älskar jag såklart alla fina presentförpackningar The Body Shop är kända för, och deras gigantiska och lyxiga adventskalendrar! Ja listan skulle kunna göras hus lång som helst, men jag hoppas att jag kommer få nöjet att testa fler av deras produkter även i framtiden och att de inte försvinner för gott.

Vad har ni för minnen av The Body Shop och vilka favoriter har ni? Kommentera gärna längst ner!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *