FavoriterHudvårdMakeupNaglarNyheterPersonligtRecension

Äggstra härliga produkter under påskledigheten

Äggstra härliga produkter under påskledigheten

Påsken är en härlig högtid då den inte innebär en hel uppsjö med måsten och traditioner som man slaviskt måste följa, åtminstone inte i vår familj. Istället kan man slappa, äta godis och umgås. Vi firade påsken i stugan uppe i jämtlandsfjällen och det blev både skidåkning och mys i stugan. Men för min del blev det även en hel del mys i form av hudvård, sminkning inför solning i skidbacken, påseglade naglar och konsten att få till den perfekta påskdrinken utan en shaker.

Dagen innan vi åkte iväg målade jag mina naglar i fina gula och orangea nyanser för att få till den rätta påskkänslan. Jag använde fem olika minilack från Depend och så ett överlack och underlack från Depend 7 days. Det finns tyvärr ingen diskmaskin i stugan så det är handdisk som gäller, så naglarna höll sig inte fina riktigt hela vistelsen, men iallafall över påskhelgen.

Påskaftonen bjöd på riktigt vackert väder med stålande sol och ett par plusgrader så då var det läge att ge sig iväg till Åreskutan för lite utförsåkning. Jag hade med mig den nya färgade solkrämen Supernatural Defence Tinted Rich Cream från M Picaut och passade såklart på att testa den. Jag blev glatt överraskad då den gav så pass bra täckning och även lyster att jag inte behövde ha någon annan foundation över, och eftersom jag inte hade makeup över så kunde jag även fylla på solskyddet med ett till lager efter några timmar. En riktigt trevlig ny bekantskap med spf 30 och skydd mot UVB och UVA. Denna kostar ca 599 kr för 40 ml och finns bla på Hudoteket och Skogsro Spa.

En riktigt påskig skönhetsprodukt är Egg Pore Silky Smooth Palm från K-beauty märket Tonymoly. Den kommer nämligen i ett gyllena ägg och när man öppnar det ser locket till produkten ut som en äggula. Underbart! Förutom att den är så fin så är det även en riktigt härlig primer som hjälper min feta hud att hålla sig i schakt under dagen så sminket inte glider iväg. Denna lilla guldklimp kostar ca 219 kr och finns bla på Apoteket och Lyko.

Påsken till ära hade jag även en helt ny beautyblender med mig till stugan, nämligen den illgröna Bio Pure från just Beautyblender. Förutom den härliga färgen består denna sminksvamp av 60 % växtbaserat material. Den invigdes med nöje och jag tycker att just Beautyblenders egna sminksvampar är bland de bästa när det kommer till applicering av flytande foundation. Dessa finns på bla Ellos, Nordic Feel och Eleven och kostar ca 200 kr.

Sist måste jag passa på att ge ett litet stugtips på hur man får till en finfin cocktail även utan en cocktailshaker. När jag skulle blanda till en festlig Easter Gin Fizz i stugköket insåg jag att äggvitorna skulle skakas ihop med is och de andra ingredienserna för att drinken skulle få ett vacker skum, men att jag såklart inte hade tagit med mig någon shaker (fast att vi har fyra stycken hemma). Men då tog jag en tom glasburk med lock och skakade allt i och drinkarna blev faktiskt riktigt skummiga och fina 🙂

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *