FavoriterHälsaNyheterRecension

Munter munvård & munhälsa!

Munter munvård & munhälsa!

Idag är det Internationella Munhälsodagen så då fick jag inspiration till att skriva ett inlägg om vilka produkter som brukar få vistas i min mun.

Den givna produkten för en god munhälsa är såklart tandkräm. Jag har använt Sensodyl så länge jag kan minnas och tycker att om jag någon gång byter till något annat märke blir tänderna/tandhalsarna mer känsliga och jag får oftare ilningar. Men för något år sedan vågade jag mig iallafall på att testa ett nytt märke på tandkräm, nämligen Australian Bodystore. De har funnits sedan 1992 och baserar sina produkter på naturliga, aktiva ingredienser som är noggrant utvalda för sina kraftfulla, positiva effekter och den främst är Tea Tree Oil från Australien. Tea Tree Oil är känd för att motverka bakterier och att hålla huden hälsosam och de använder den bla för produkter mot akne, ålderstecken, torra händer, kliande hårbotten och till och med munvård. Deras tandkräm finns i två smaker, en med vanlig mintsmak och så en med den spännande och goda smaken kokosnöt. De innehåller även fluor och zink och är helt veganska. Tandkrämen med kokosnötssmak är en favorit här hemma och jag brukar använda dem mellan varven när jag vill ha lite ombyte i vardagen.

Tandkrämen från Australian Bodycare, i smaken Kokosnöt

Australian bodycare har även en munsköljet som jag tycker är riktigt trevlig. Den har en svag smak av tea tree Oil, men inte så det känns äckligt utan bara väldigt fräscht. Förutom fräschheten och godare andedräkt vårdar och lindrar denna munskölj ömt och blödande tandkött och kan användas för daglig vård vid parodontit och svamp på tungan.

Munskölj från Australian Bodycare

Nästa munprodukt jag måste nämna är en lite annorlunda och kanske snarare rolig som variation än något jag skulle använda varje dag. Det är smaksatt tandkräm från HI Smile och deras färgglada tandkrämer finns i många udda smaker, bla banan, persika, vattenmelon och till och med sockervadd och donat med kanel! Har man barn som vägrar borsta tänderna kanske detta kan vara något att testa 🙂

Hi Smile som visade upp sina färgglada tandkrämer på Daisy Beauty Expo

Personligen gillar jag deras gråa tub bäst, och det är smaken mint. Dock är tuberna snygga och som man gärna vill ha framme i badrummet. När jag var iväg på resa för några dagar sedan passade jag på att ta med mig vattenmelontandkrämen i resestorlek och det var ju toppen.

Hi Smile Vattenmelon

Sist ut är en ny bekantskap men som jag redan trivs bra med. Det är tandblekningstandkrämen Pure Shine från det svenska företaget Ekulf. Om man använder den regelbundet blir tänderna faktiskt något vitare och den är dessutom både god och kostar inte så mycket mer än vanlig tandkräm. Denna blekande tandkräm gör dessutom inte tänderna känsligare utan hjälper till att remineralisera tänderna, att återskapa och förstärka emaljen.

Pure Shine Tandkräm, från Ekulf
Pure Shine produkterna hittade jag först hos Makeup Center i Linköping

Nu önskar jag er alla en finfin munhälsodag, och vackrast för en mun tycker jag personligen är om den har ett stort leende.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *