FavoriterMakeupNyheterPersonligtTrender

Fram för mer färgglad makeup!

Fram för mer färgglad makeup!

Nu när våren står och väger är jag som allra mest sugen på att börja använda mer våriga färger på både kläder och makeup, för att liksom försöka hjälpa våren lite på traven. Jag har bytt från min svarta dunvinterjacka till en chockrosa lättdunjacka, från svarta jeans till ljusblåa jeans och såklart målat naglarna i pastellfärger med fokus på ljusblått och ljuslila istället för rött.

Jag tänkte berätta vilka makeupprodukter jag använder just nu för att få in lite mer färg och vårkänsla i mitt liv, så håll tillgodo!

Först ut är en riktig gammal favorit, den ljuslila ögonskuggspaletten Norvina från Anastasia Beverly Hills. Den har jag haft i flera år men jag vet att den fortfarande säljs. Den har underbara våriga färger som blå, lila, rosa, orange… ja man blir glad av den helt enkelt! Idag gjorde jag en sminkning med just blått och rosa och så lite orangebrunt och genast känner jag mig piggare. Kvaliteten på Anastasia Beverly Hills ögonskuggspaletter är riktigt bra med välpigmenterade skuggor som sitter kvar där man lägger dem. De är inte helt matta utan lite skimriga och nästan lite krämiga.

En annan favoritpalett för färgglada ögonsminkningar är The First Letter Eyeshadow Palette från Lowd Cosmetics. Det är riktigt knalliga nyanser och bla den rosa och den orangea där är underbara! De skuggorna är matta och ”hårdare” än Norvinas, men faktiskt ännu mer pigmenterade och det behövs bara pyttelite för att få massa vacker färg. Än så länge har LOWD bara släppt denna palett, men eftersom jag verkligen gillar den hoppas jag på många fler.

En ny palett här hemma, men som direkt kvalade in bland wow-paletterna är Eye Shadow Palette, Vibrant Nudes, från svenska Hickap. Den har inte riktigt lika färgglada nyanser, men ändå inte bara nude i brunt och ljusrosa. Bland annat finns det en jättefin orangernas med glitter i som är underbar, och en mellanblå som nästan ser ut som jeans och som är riktigt läcker. Just jeans är ju en stor trend generellt nu i vår, så roligt att kunna matcha det med ögonsminkningen. Kvaliteten på denna palett är också väldigt hög och denna kommer nog få följa med mig på tjänsteresor framöver då den är lättare och inte lika ömtålig som många andra paletter.

Jag brukar nästan alltid använda svar eller mörkbrun mascara, men nu när jag har färg-craving så är jag så glad att Maybelline har kommit med tre olika färgade mascaror, av deras fantastiska Sky High mascara. Den finns nu även i rosa, blå och Burgundy, och jag älskar dem alla tre! De sitter lika bra som originalet men ger den där lilla extra färgklicken man vill ha, utan att se övermålad ut. Vill du se en video när jag använder dessa skuggor från Hickap så finns det här.

Vad gäller läpparna har jag för tillfället lagt de röda läppstiften och läppglansen på hyllan och istället plockat fram de rosa och även orangefärgade och väldigt glossiga läpprodukterna. Några av favoriterna just nu är Lip Plumper från Maybelline, i den bubbelgumsrosa nyansen Blush Blaze, Plumping Lip Fluid från Artdeco i den mer mörkrosa nyansen Juicy Berry och det ljusrosa läppbalsamet Pearly Shine från Labello.

För att mina kinder ska se vårfräscha och lystriga ut tycker jag att Grande Cosmetics har några lite annorlunda och roliga produkter, nämligen plumpande rouge och highlighter. Rouget heter Grande POP Plumping Liquid Blush och jag har det i den mellanrosa nyansen Mauvesicle och highlightern heter Grande Glow Plumping Liquid Highlighter och det har jag i nyansen Gilded Rose. Både dessa produkter kommer i flytande form och förpackningen är som ett lipgloss. Jag applicerar dem genom att lägga på med applikatorn och sedan dutta ut det över kinden med fingrarna. Det killar lite i huden eftersom de ska vara plumpande men inte så det känns obehagligt. Kinderna blir såklart inte superstora, men de har en utslätande effekt tycker jag och gör att området ser lite extra fint och lystrigt ut. I denna video på min youtubekanal visar jag när jag använder dessa produkter.

Jag har även spelat in en ny video till min youtubekanal där jag visar när jag sminkar mig med färgglad makeup, så kika gärna där för mer inspiration.

Hur känner du inför färg i makeupen? Kommentera gärna längst ner på sidan 🙂

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *