HudbehandlingarHudhälsaHudvård

TPRX, en reset-knapp för min hud

När jag var i Stockholm för en månad sedan, besökte jag Hudvårdsdjungelns fest, en väldigt trevlig tillställning som hölls på Gilda Skolan. Jag gjorde en ansiktsbehandling på hos en av deras blivande hudterapeuter. Behandlingen var en TPRX som är en kraftfull, djupgående kemisk peeling som ska ge lyster, mer spänst och jämnare hudton till huden i ansiktet. Behandlingen ska passa alla hudtyper.

Såhär går behandlingen till

Först rengörs ansiktet och desinficeras. Sedan masseras TPRX in i huden tills det absorberats helt. Oftast görs detta i tre omgångar. Produkten lämnas på huden en stund, sedan följer man upp med behandlande eftervård som masseras in i huden och avslutningsvis solskydd. Huden blir solkänslig och man ska undvika solen helt två dagar efter behandlingen, och efter det ska man använda SPF 50 i minst tre veckor.

Min upplevelse av behandlingen   

Det var svårt för studenten som gjorde min behandling att få bort allt smink jag hade kring ögonen, men i övrigt var rengöringen härlig. När sedan TPRX masserades in så stack det i huden som tusen nålar ungefär. Inte outhärdligt, men heller inte världens skönaste. När sedan eftervården masserades in, försvann mycket av den stickande känslan. Det kändes som om huden var väldigt röd, men när jag såg mig själv i spegeln efteråt var huden inte det minsta röd, som du kan se på bilden här under. Huden kändes lite sådär varm och plumpad efteråt. Hela behandlingen tog ungefär 25 minuter.

Bilder tagna precis innan och precis efter behandlingen med TPRX.

Jag gjorde min behandling på kvällen, så ingen ytterligare hudvård behövdes innan jag gick och lade mig den kvällen. Man skulle inte tvätta ansiktet eller sminka sig under 24 timmar efter behandlingen, så på morgonen efter applicerade jag bara ett återfuktande serum på huden innan jag gick en tur i affärerna. Huden var glowig och fin och jag upplevde att hudtonen var mer jämn.

Det är också upplevelsen jag haft över lag efter behandlingen. Huden har varit väldigt mycket jämnare och jag har haft mindre tilltäpptheter än vanligt på min haka under första månaden efter behandlingen, men sedan kom de tillbaka i samband med mens. Jag fick lätta besvär med perioral dermatit några dagar efter behandlingen och huden fjällade lite i delar av ansiktet. Det var inte någon katastrof, men lite jobbigt är det ju när sminket lägger sig ojämnt. Värst var det att rouget fäste så väldigt fläckigt, i övrigt var det hanterbart. En vecka efter behandlingen använde jag en väldigt snäll enzympeeling på huden med en rejält återfuktande sheetmask efteråt för att få bort lite av de torra flagorna, och det funkade bra.  Efter det har huden mått toppen över lag i ansiktet. Jag har under månaden framförallt fokuserat på barriärstärkande produkter, men även använt behandlande produkter utan att huden slagit bakut.

Här är bilder på hur min hud såg ut 1: Två timmar efter behandlingn 2: En dag efter behandlingen 3: Två dagar efter behandlingen 4: Tre dagar efter behandlingen 5: 5 dagar efter behandlingen. Syns ingen större skillnad på bilderna här, men zoomar man in på den fjärde och femte bilden ser man lite rodnad kring näsan och på överläppen.

Själva behandlingen kändes lite som en reset-knapp för min hud och jag är väldigt nöjd med resultatet såhär en månad efteråt.

Har du testat någon liknande behandling, och i så fall, vad tyckte du?

Blir du sugen på behandlingen så finns Gilda Skolan i Malmö, Göteborg och i Stockholm, och de har många fina behandlingar att välja mellan till bra priser.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *