HudvårdPersonligtRecension

Söndagsmasken #7

Inlägget innehåller annonslänkar märkta med *.

Ni vet ritualen med söndagsmask och självkärlek för att ladda inför veckan? Det är okej att det inte blir som man tänkt ibland – det går ju lika bra att lägga en eller flera härliga masker en vanlig sketen tisdag i februari. Idag tipsar jag om några gamla favoriter!

Jag brukar försöka göra klart för kommande söndagsmasktema i förväg men förra veckan hanns det inte med och helgen spenderades ångestgråtandes och sovandes utslagen av mediciner p g a ångestgråten och då blir det ju lite som det blir.

Jag har tagit mig en titt i min kamerarulle och hittade ett par bortglömda favoriter som jag måste försöka få tag på igen – för de är verkligen grymma. Häng med!

För ett par år sedan fanns franska märket Codage på Skincity men det försvann sedan vilket jag tyckte var så otroligt tråkigt då jag förälskat mig fullkomligt i deras Masque Micro-Peeling som är en exfolierande askungemask med direkt effekt. Masken arbetar med en cocktail av AHA- & BHA-syror och är helt perfekt som söndagsmask då den arbetar på lyster, struktur, fina linjer och porer. Häromveckan såg jag att Novi Medical Solutions är ny distributör och att märket återigen finns att köpa i Sverige – först ut hos MEDS apotek. Här hittar ni masken*!

Jag har nog gått igenom åtminstone fyra burkar av masken förut och ska verkligen se till att klicka hem den igen så snart huden känns lite mer stabil igen efter att min akne blossat upp igen. Huden speglar verkligen insidan och stress är inte direkt något som skapar välmående hud.

Nästa mask att saknas i min samling är en av livets SOS-produker – nämligen Creme Masque Vernix från Biologique Recherche. Detta var länge en lifesaver och ett måste i mitt skåp då den dämpar rodnad och irritation, återfuktar och återfettar huden på djupet, plumpar, lämnar huden jämn och mjuk och ja, typ allt man kan önska sig. Tyvärr omformulerades krämmasken för ett par år sedan och den nya varianten är inte alls lika bra som orginalformuleringen enligt mig och för priset på ca 1700kr för 50ml vill man så att säga ha the real deal. Så det blir nog tyvärr inget omköp. Biologique Recherche säljs enbart hos salonger och kliniker som arbetar med märket.

Har du någon mask du haft i sin samling som du saknar? Vilken och varför? Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *