FavoriterHudvårdKroppsvårdMakeupNyheterPersonligtUncategorized

Pampering-produkter i sjukstugan

Pampering-produkter i sjukstugan

Hosta som inte ger med sig, feber och ont i halsen, ja så har mina två senaste veckor sett ut. Nu börjar det bli bättre men jag är fortfarande väldigt orkeslös, matt och yr. Jag lyckades dessutom pricka in att vara sängliggande både på min födelsedag, fettisdagen och Alla hjärtans dag… Det är kanske inte så roligt att läsa om sjukdomar eller krämpor, men jag tänkte att jag skulle berätta om vilka små saker som faktiskt gjorde mina dagar lite behagligare.

Först ut är den underbara kroppstvålen Moisturizing Body Wash från polska Mokann Cosmetics. Den kommer i en vacker pumpflaska och jag har den i doften Sweet Cherry & Amber. När man har feber och svettas och fryser om vartannat är en varm dusch väldigt skönt och att då använda denna lyxiga tvål ger ro både till kropp och själ. Den är dryg och ger härligt lödder och jag känner mig inte torr efteråt.

Nästa trösteprodukt är ansiktskrämen Hydrating Face Mask & Cream Dryness & Roughness från finska Laponie of Scandinavia.Det är en multiprodukt som man kan använda som fuktcreme, nattcreme eller som ansiktsmask. Jag har använt den som en svalkande nattmask när jag varit så trött på kvällarna att jag inte orkar med någon kvällsrutin, och lagt på ett tjockt lager i hela ansiktet och gått och lagt mig. Den är superskön och svalkar och återfuktar ansiktet och man vaknar upp återfuktad istället för som en torris. Den innehåller bland annat solrosfröolja som balanserar hudbarriären och kommer i en hållbar förpackning som jag älskar.

För mina läppar har räddningen varit läppmasken Lip Sleep Propolis Lip Sleeping Mask från koreanska COSRX. Jag har skrivit om den tidigare, men den förtjänar att omnämnas igen eftersom den verkligen fungerar. Jag tar på ett rätt tunt lager innan sängdags och mina läppar är mer återfuktade och mjuka än nånsin. Även denna innehåller solrosfröolja men även sheasmör, honung och propolis, som ger bra med näring och fukt.

Till min onda hals har jag också använt honung, men då på en sked i en kopp med varmt vatten. Honungsvatten är i stort sett det jag levt på i flera dagar då allt annat kändes omöjligt att kunna äta. Och jag köper alltid svensk honung och oftast från min kollega som gör egen honung i sin biodling.

Trots dessa härliga produkter har jag även fått ta till lite läkemedel och då i form av Alvedon mot febern och huvudvärken, Bisolvon mot den ihållande hostan och Zyx halstabletter mot halsont. En sak som också fick mig att känna mig lite piggare och gladare var faktiskt smink. Att kunna sminka mig och ge ansiktet lite mer färg och energi gjorde att jag kände mig lite bättre för ett tag, och jag la upp den videon på min YouTube-kanal om någon vill se.

Ta hand om er därute, och hoppas att mina små tröstetips kan vara till hjälp för fler.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *