HudvårdRecension

Mary är välkommen tillbaka i mitt badrumsskåp

Mary är välkommen tillbaka i mitt badrumsskåp

Första gången jag kom i kontakt med skönhetsmärket Mary Kay var när jag var på ett homeparty för säkert 15 år sedan. Det var då främst makeupprodukter som var fokus och jag föll direkt för deras CC Cream och deras foundationsborste är fortfarande en av de bästa jag har testat. Sedan har det av någon konstig anledning tagit fram till nu för mig att börja testa deras hudvårdsprodukter, vilket jag gjort de senaste månaderna och nu tänkte berätta om för er.

Serien jag har testat heter Timewise och är tänkt att motverka för tidigt åldrande genom ingredienserna inkapslad resveratrol, vitamin B3 och en åldersbekämpande peptid.

Först ut är Timewise 4-in-1 cleanser. Det är en rengöring som ska masseras in på fuktat ansikte och som blir till ett vitt lödder när man tillsätter ytterligare vatten. Den ger en mild exfoliering då den innehåller små vaxpärlor och som gör att den känns lite annorlunda och lyxigare än en del andra rengöringar jag har testat. Det jag gillar med denna rengöring är att huden känns mjuk och lugn efter rengöringen, att den har en härlig krämig konsistens och att det behövs väldigt lite produkt varje användning. Det jag inte riktigt gillar är att den är helt parfymfri, vilket jag ju vet är ett måste för många. Men största nackdelen är att denna rengöring, trots att det är en 4-i-1-produkt inte ska användas i ögonområdet och att jag därför inte kan använda den för att ta bort min makeup. Så jag använder den som ett andra steg i en dubbelrengöring, men ultimat hade varit att kunna använda den som en enda rengöring.

Nästa produkt jag har testat är deras dagcreme Timewise Antioxidant Moisturizer. Det är en återfuktande dagcreme som har en riktigt härlig krämig konsistens. Den är både olje- och parfymfri, vilket gör att den passar väldigt bra för min feta hud. Det jag verkligen gillar med denna dagcreme är att den direkt lugnar min känsliga hud och ger riktigt bra med återfuktning hela dagen. Precis som med rengöringen doftar den tyvärr ingenting och den torkar inte riktigt in helt efter att man applicerat den.

Produkten härnäst är solskyddet Timewise Daytime Defender with spf 30. Det är en solcreme som kommer i en pumpflaska och har en krämig konsistens. Den ska appliceras ovanpå dagcremen men är riktigt återfuktande i sig själv så har man lite oljig hy som mig så tror jag jag kommer kunna använda bara den här framåt sommaren. Förutom att den har spf 30 så jämnar den även ut hudtonen. Det jag gillar lite extra med denna solcreme är att den ger en utjämnande effekt på huden och även fin lyster utan att kännas kladdig.

Sist ut i mina Mary Kayprodukter är Timewise Nighttime Recovery. Precis som namnet antyder är det en nattcreme och den har en geléaktiga och genomskinlig konsistens. Den innehåller bland annat kamomill som verkar lugnande och avslappnande och ger också väldigt bra med återfuktning under natten. Det jag gillar lite extra med denna är att den innehåller små pärlor som spricker när man pumpar ut krämen och som gör att ingredienserna förblir färskare och mer aktiva. Jag gillar också att krämen känns lugnande när jag applicerar den efter rengöring och ger inga irritationer eller blossande kinder.

Så, för att sammanfatta kan jag säga att jag verkligen tycker om att Mary Kay är tillbaka i mitt liv och att jag tycker att samtliga hudvårdsprodukterna är bra och härliga. Att de arbetar uppljusande och åldersförebyggande känns som handen i handsken för min drygt 40-åriga hud. De känns trygga och har hög kvalitet, men jag saknar kanske den där lilla extra härliga känslan som en doft kan ge, så nästa produkt jag testar från Mary Kay kommer nog bli en med doft.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *