MakeupRecension

Alla älskar Charlotte Tilbury, eller?

Jag har testat Charlotte Tilbury…

Och jag är inte superimponerad. Så som alla skrutit om märket så var mina förväntningar skyhöga. Jag tänkte att nu kommer jag testa det bästa av det bästa. Så blev det inte riktigt. Absolut är produkterna bra, men någon riktig wow-känsla får jag inte. Förpackningarna känns lyxiga och de är snygga tycker jag.

Kommer jag fortsätta använda dem? Jo men det tror jag.

Kommer jag testa mer från märket? Förmodligen.

Jag tänkte i alla fall skriva kort om de produkter jag hittills testat och hunnit bilda mig en uppfattning om. Det är några stycken, så det blir ett lite längre inlägg.

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Foundation – 2 Neutral

En fulltäckande foundation, och när jag skriver fulltäckande, så menar jag verkligen fulltäckande. Såhär i efterhand vet jag inte vad jag tänkte när jag köpte den, för jag använder egentligen inte mycket foundation. När min hud mår bra vill jag ju att huden ska synas liksom. Därför har jag mest använt denna som concealer, vilket den varit väldigt bra till. Den är dock åt det torrare hållet, så den sitter nog finast på en kombo eller oljig hudtyp. Är man torr så kan jag tänka mig att man upplever den som kakig och att den krackelerar lite. Det gör den i alla fall där jag är lite torrare. Jag kommer nog älska denna på sommaren (men då kommer färgen vara för ljus såklart) om huden krånglar och jag vill ha lite högre täckning, men nu på vintern var den sådär. Helt okej men inte mer.

Charlotte Tilbury The Beauty Light Wand – Pillow Talk

Detta är en highlighter som är lite mörkt champagnefärgad i nyansen. Fin färg. Funkar fint på huden när jag duttar in den med fingrarna, men lyfter lätt basen under om man jobbar runt den för mycket tycker jag. Ger snygg effekt på kindbenen och håller bra under dagen. Jag duttar ibland lite under ögonbrynen också för lite glow där.  

Charlotte Tilbury Bigger Brighter Eyes – Exaggereyes Palette – Pillow Talk och

Jag har två stycken med både matta och skimriga skuggor i. Jag ville ha perfekta små vardagspaletter, det var målet, och det var vad jag fick. Med det sagt så är jag lite av en clown när det gäller smink kring ögonen. Jag gillar när det syns, jag gillar när färgerna är starka, jag gillar när skimmer är over the top glittrigt, och det är inte de här paletterna. Jag hade faktiskt förväntat mig lite mer av de skimriga skuggorna. De är fina, men inte otroliga. Jag fick vad jag önskade, vardagsskuggor. Å andra sidan finns det betydligt billigare vardagsögonskuggor på mitt närmaste ICA.

Charlotte Tilbury The Super Nudes Duo Liner

Detta är en kombinerad ögonpenna, där ena änden är skimrig ljust beige och den andra är matt svart. Jag har hört så mycket positivt om den, och jag var supertaggad, men vilken besvikelse faktiskt. Själva idén med två i en är bra, men båda ändarna är för svagt pigmenterade tycker jag. Jag använder oftast pennor från LH Cosmetics och de är i en helt annan kvalitet. Då får man färg direkt, den är stark, täckande och sitter fantastiskt, även i vattenlinjen. När det gäller denna penna från Charlotte Tilbury så funkar den okej på huden, den svarta är dock inte sådär supersvart som jag önskar, men den funkar för en mjuk look. I vattenlinjen är den inget vidare alls tyvärr. Den ljusa färgen syns inte alls på mig, och den svarta blir mer mörkgrå än svart och försvinner snabbare än flera andra pennor jag provat. Ingen höjdare med andra ord.

Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes!

Denna mascara har en annorlunda borste, med strån på två sidor och utan strån på två sidor. Jag täcker först mina fransar i färg med sidan där det inte finns några strån, och sedan kammar jag igenom dem med borsten samtidigt som jag pressar dem uppåt så jag får fin böj. På mina fransar blir mascaran jättefin och den håller bra under dagen, inga panda-ögon inte. Den är lätt att tvätta bort. Finns dock mascaror jag gillar bättre…

Charlotte Tilbury Lip Cheat – Pillow Talk

Fin, lätt att applicera, sitter kvar länge på läpparna. Färgen är inte riktigt hundra på mig, men jag gillar den över lag ändå. Läppennan är perfekt till nude-färgade läppstift eftersom den är så neutral.

Charlotte Tilbury Matte Revolution – Pillow Talk

Formulan upplever jag som ganska krämig för att vara ett matt läppstift, vilket jag gillar. Jag tycker läppstiftet känns bekvämt på läpparna och jag tycker inte att läpparna blir torra av det. Färgen är dock inte särskilt smickrande på mig, tycker jag. Det ska ju vara en sådan universell färg som passar de flesta, och visst är färgen okej, men ingen superhöjdare direkt. Kan ha att göra med att jag oftast har rouge som går mer åt det kalla hållet, och både läppstiftet och läppennan drar mer åt det varma hållet på mig.

Charlotte Tilbury Hot Lips – 2 Viva La Vergara

Detta upplever jag mer som ett satinläppstift. Färgen är en härlig röd som går lite åt det bruna hållet. Detta har blivit mitt perfekta läppstift när jag vill lyfta min dagmakeup till något lite extra. Jag lägger först ett lager läppstift och suddar sedan med en tops över hela läpparna. Det gör att pigmentet kommer ner i varje liten fåra i läpparna. Sedan duttar jag på lite läppstift till i mitten, men inte närmast läpplinjerna, på det sättet slipper jag använda läppenna. Jag får ett läppstift som ser lite utsuddat snyggt ut och det sitter fantastiskt bra.

Charlotte Tilbury Collagen Lip Bath – Pillow Talk

Läppglanset har en mintig doft och ger en lite kylande och plumpande effekt på läpparna upplever jag. Fin färg, lagom skimmer, söt applikator. Glanset är åt det lite kladdigare hållet, vilket gör att det sitter kvar länge på läpparna. Här känner jag på mig att jag har en blivande favorit när det kommer till läppglans.

Sammanfattningsvis är Charlotte Tilbury ett märke jag ändå tycker känns intressant nog för att vilja utforska fler produkter. De jag är mest sugen på att testa just nu är Charlotte´s Beautiful Skin Foundation, Airbrush Brightening Flawless Finish Powder och fler läppstift. Magic Cream kändes härlig när jag testade på handen i Stockholm, så den hade jag gärna provat också.

Har du testat något från Charlotte Tilbury och i så fall, vad tycker du?   

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *