HälsaHudhälsaHudvårdKroppsvård

Hur du bygger din ultimata kroppsvårdsrutin del 4 – SPF!

Hur du bygger din ultimata kroppsvårdsrutin del 4 – SPF!

Du är religiös när det gäller att applicera solkräm i ansiktet, men smörjer bara in din kropp om du har en stranddag. Låter bekant?

Trots att SPF för kroppen är något som folk vanligtvis bara använder när de medvetet tillbringar tid utomhus, måste all hud som kan utsättas för UVA- och UVB-ljus skyddas. Nästan alla upplever exponering för dessa skadliga strålar på halsen, bröstet och händerna, även om det är indirekt exponering från hemfönstret, att gå till brevlådan eller sitta i bilen.

Det finns två olika sorters solskydd och det finns inget rätt eller fel, smaken är som baken och det är högst personligt vilken sort du väljer och föredrar.

Ett fysikaliskt UV-filter (mineralfilter) reflekterar solen!

Det skyddar både mot UVA- och UVB-strålning. Ett fysikaliskt UV-filter (mineralfilter) reflekterar solens strålar så att de inte kan tränga in i huden. Denna typ av solskydd kännetecknas ofta av en vit skyddande hinna.

Ett syntetiskt (kemiskt) UV-filter absorberar solens strålar!

Det kan skydda mot UVA- eller UVB-strålning eller både och! Ett syntetiskt/kemiskt filter absorberar solens strålar och omvandlar dem till ofarlig strålning. Många föredrar den här typen av solskydd eftersom de ofta är lätta att smörja in och absorberas av huden utan att lämna en vit hinna på kroppen.

Kom ihåg; det spelar ingen roll vilken typ av UV-filter du använder, det viktigaste är att du ANVÄNDER!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *