FavoriterHudvårdMakeupNyheterUncategorized

Duck Lips, Läppmask och ett gammalt hederligt cerat

Duck Lips, Läppmask och ett gammalt hederligt cerat

Det är lätt att köra fast i gamla hjulspår och fortsätta använda produkter man tycker om och som levererar det man förväntar sig. Så är det för mig framförallt på läpp-produktsfronten. Jag minns inte ens hur många år jag nu har använt Decubal Lips & Dry spot balm och jag vet att den alltid gör så mina läppar håller sig återfuktade och nöjda. Men då och då kan jag våga mig ur min skyddade lilla värld och testa en ny läpprodukt och emellanåt upptäcker jag något jag faktiskt gillar. Här kommer tre av dem.

Först måste jag få berätta om en ny bekantskap som jag tror kommer få bli en ny trogen följeslagare för mina läppar. Det är Lip Sleep från koreanska skönhetsmärket COSRX. Det är en supersöt liten burk som finns i några olika färger och varianter och som innehåller läppmask. Jag har den gula varianten som innehåller bla solrosfröolja, sheasmör och propolis. Den är därför väldigt återfuktande och även reparerande. Så denna läppmask lägger jag numera på ett tunt lager av varje kväll innan det är dags att sova och jag vaknar upp med riktigt återfuktade läppar. Måtte den aldrig ta slut! Den enda nackdelen är att det kommer i en burk, men om man är duktig och använder den medföljande lilla spateln ska det gå bra. Den kostar ca 285 kr och finns bla på Lyko (ad-link)

Lip Sleep från COSRX
Lip Sleep från COSRX

Sedan vill jag berätta om en annan för mig ny produkt, även att jag vet att det är en favorit sedan länge för många. Det är Lip Balm No 17 Mandel/Kokos från L:A Bruket. Det är ett läppcerat som är i det klassiska stick-formatet och det doftar så gott framförallt av kokos. Det känns fint att veta att det endast innehåller ekologiska och naturliga ingredienser och det ska både direkt återfuktande men även långverkande effekter på torra och spruckna läppar. Det jag gillar lite extra med detta läppcerat är att det är en multiprodukt och att man även kan smeta på produkten på andra torra eller irriterade områden på huden, tex torra kinder eller haka. Nackdelen med denna produkt är att själva plastförpackningen det kommer i möjligen känns lite trist och just plastigt, till skillnad från L:A Brukets andra produkter som ofta är väldigt vackra och mer naturlig look. Det kostar ca 150 kr och finns bla på Lyko (ad-link).

Lip Balm, L:A Bruket

Sedan måste jag även få nämna en mer läcker än vårdande läpprodukt, nämligen nyheten Duck Plump Lip Lacquer från NYX. Som man kan höra på det roliga namnet är tanken att det ska ge ”duck lips”, alltså lite större och plumpade läppar. Det innehåller bland annat ingefära som ger en lite stickande känsla och som ska få läpparna att bli lite större. Det fina med denna lip plumpen är att den kommer i ca 20 olika nyanser och färgen sitter kvar riktigt bra och ger fin glans. Jag tycker inte det gör ont eller så, men det sticks lite några minuter efter applicering, så är man lite känslig för det eller har spruckna eller såriga läppar skulle jag nog inte använda dessa. Jag vet inte om jag kan se någon jätteskillnad på läpparnas storlek när jag använt denna, men jag har detta läppglans i färgen Nude Swings och älskar hur det ser ut! Lipglosset kostar ca 160-200 kr och finns bla hos Lyko (ad-link).

Duck Plump från NYX

Jag lovar att vara mer öppen för att testa fler läpprodukter även i framtiden, för det är ju så roligt när man hittar nya favoriter! Men min Decubal kommer ändå få fortsätta ha sin lilla plats i min handväska.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *