HudvårdRecension

Söndagsmasken #4

Inlägget innehåller annonslänkar märkta med *

Söndag – den heliga vilodagen och såklart en helig hudvårdsritual i form av söndagsmasken. Denna vecka tipsar jag om en mild exfoliering samt en mask med heligt recept ursprungligen från en shaman i Amazonas. Nu åker vi!

Då masken jag ska använda idag i sig är lite exfolierande sträcker jag mig efter något riktigt milt och då är Daily Milkfoliant (Ej att förväxla med Daily Microfoliant) från Dermalogica perfekt. Den här risbaserade exfolieringen innehåller fruktextrakt och exfolierande enzymer såväl som lugnande havre och kokos. Man löddrar upp pulvret med lite vatten i handen eller om man vill göra sig till lite i en liten skål. Vilket som fungerar lika bra. Masseras sedan runt i ansiktet och lämnar huden så mjuk och len. För den som är nyfiken på att testa finns den i reseförpackning med 13g eller för den som planerar att använda den regelbundet finns den i en rejält tilltagen förpackning med 74g som räcker ungefär en evighet. Här hittar du den på rabatt just nu!*

Så var det där med shamanen då. Future 5 Elements är ett relativt nytt varumärke i Sverige och som erbjuder webbshop och behandlingar på Villa Lovik på Lidingö samt hos salongen AI skin i Luleå. Jag har testat lite produkter från märket som i hög grad baseras på vegetabiliska oljor och extrakt. Så till dagens stjärna. Mask Heritage beskriver Future 5 Elements själva som ett heligt recept baserat på örter, plantor och kryddor och den doftar verkligen kryddigt och är även lite kornig i konsistensen. I ärlighetens namn är den på grund av detta även lite svår att att smörja ut på huden.

Mask Heritage innehåller bland annat Vitamin C, soja, linfrö, havre, trollhassel och timjan. Den doftar verkligen kryddigt och aromatiskt. Masken ska verka lätt exfolierande och balanserande och vara age well samt utjämnande på hudtonen.

När man sedan tar bort masken masserar man upp den tillsammans med lite vatten vilket blir en mild mekanisk exfoliering och som avslut sköljer man av allt med kallt vatten. Efter masken känns huden fräsch, rosig, len och mjuk. Idag klämde jag ut det allra sista i Mask Heritage och jag har sparat på denna sista klutt ett bra tag då jag inte ville att den skulle ta slut. För den som vill läsa mer och kanske klicka hem masken så finns den här! Andra grejer jag verkligen gillat från Future 5 Elements är Beauty drops no3 och Soft treatment gel. Här kan du se hela sortimentet!

Future 5 Elements behandlingar finns just nu att boka hos AI Skin i Luleå, på Manor House Spa på Lejondals slott samt direkt via The Skin Coach som är distributör och erbjuder behandlingar på Villa Lovik på Lidingö. Jag är väldigt nyfiken på behandlingarna som också ska innehålla mycket ansiktsmassa

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *