HudhälsaHudvårdKroppsvård

Hur du bygger din ultimata kroppsvårdsrutin del 3 – Återfuktning!

Hur du bygger din ultimata kroppsvårdsrutin del 3 – Återfuktning!

Det är lätt att fastna i mängden av krämer, serum och masker som är gjorda för ansiktet. Trots att din hud från halsen och nedåt kanske inte är lika synlig för omvärlden, är den lika mycket värd din uppmärksamhet som ditt ansikte.

Det finns vissa områden på kroppen som är mer benägna att bli torra (som armbågar, knän, fötter och händer), men om du upplever att du är torr överallt kan det finnas utrymme för förbättringar i din rutin.

Kroppsserum är ett relativt nytt tillskott på marknaden, men de kommer med flera fördelar för huden. I allmänhet är dessa produkter lätta, snabbabsorberande och har vanligtvis en högre koncentration av aktiva ingredienser jämfört med produkter som kroppssmör eller lotion. På grund av sin lätta konsistens kan serum tränga djupt in i huden. Detta gör dem mycket anpassningsbara, lätta att integrera i en hudvårdsrutin och lätta att lägga ihop med andra produkter utan att kännas tunga eller feta. De är också vanligtvis gjorda för att ta itu med ett specifikt hudvårdsproblem, vare sig det är akne eller torrhet. 

Om du kämpar med svår torrhet kan ett kroppssmör vara ditt bästa val. Tänk på dem som en varm kram för din hud. Kroppssmör används ofta för att återfukta och skydda hudens barriärfunktion, och kan vara fördelaktigt för dem med torr eller känslig hud som kräver mer mjukgörande och närande formler. 

Har du någon favoritprodukt för kroppen? Tipsa mig gärna i kommentarerna längst ner på sidan!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *