BudgetFavoriterHudvårdMakeupRecension

Ögoncremer jag gärna använder under smink

Ögoncremer jag gärna använder under smink

För mig som använder smink i stort sett varje dag är det viktigt att hudvårdsprodukter jag använder fungerar bra även under makeup. Jag tycker det är särskilt viktigt att ögoncremen går bra att ha utan att concealer eller foundation flyttar på sig eller blir ful under dagen. Men samtidigt måste ögoncremen ge riktigt bra med fukt, helt vara aktiv mot fina linjer, gärna uppljummande och utslätande. Ja jag vet, det är mycket begärt, men här kommer tre favoriter som jag tycker har det mesta, och som framförallt går utmärkt att använda under sminket.

Den fösta ögoncremen är Paradoxe Eye Creme från Beauté Pacifique. Det är en underbar, ljusrosa creme som är lite silkig och svalkande i konsistensen och som gör ögonområdet återfuktat och lite highlightat så det ser finare ut och även känns väldigt härligt. Den innehåller ingredienser som främjar en ungdomlig hud runt ögonen, som bland annat vindruvsextrakt som kan hjälpa till att reparera solskador. Den enda nackdelen med denna är att den kommer i en burk och att det därför finns risk för att bakterier kommer ner i produkten när man är där och petar. Denna sköna crème finns bla på Meds, Skincity och Lyko (ad-link) och kostar ca 350-450 kr för 15 ml.

Paradoxe Eye Creme, Beauté Pacifique

Nummer två är Black Rice Bakuchiol Eye Cream från koreanska Haraharu Wonder. Den har en ljusgul färg och lite lättare i konsistensen. Den smälter in i huden direkt och ger väldigt bra med fukt. Det känns som att den får sminket under ögat att sitta kvar ännu bättre istället för att glida iväg eller lägga sig i de fina linjerna. Ögoncremen kommer i en praktisk tub med pump och är perfekt att även ha med sig på resan. Den innehåller bla bakuchiol som hjälper till att motverka fina linjer, och bambuskott som har antiinflammatoriska egenskaper. Cremen kostar ca 300 kr och finns bland annat på Eleven och Lyko och innehåller 20 ml.

Black Rice Bakuchiol Eye Cream, Haruharu Wonder

Den tredje ögoncremen är en budgetfavorit, nämligen Q10 Anti-Wrinkle Expert Filler från Nivea. Även denna kommer i en liten smidig tub, som dessutom har en applikator längst ut vilket gör att man aldrig behöver använda fingrarna alls om man nu inte vill det. Konsistensen är krämig och gör att ögonområdet under ögat blir slätare och får bra med fukt hela dagen, utan att flytta på makeupen. Denna ögoncreme innehåller bla Q10 och bioxifillpeptider tränger djupt ner i huden för att stimulera kollagenproduktionen. Den största nackdelen är att den doftar rätt starkt, men personligen har jag inget emot det då doften ändå är god. Den kostar ca 150 kr för 15 ml och finns bla på Åhléns, Lyko och Apoteket.

q10 Anti wrinkle killer, Nivea

Ja, där har ni mina tre ögoncremsfavoriter att ha under sminket just nu, vilka är dina?

Dela detta inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *