Hudvård

Tankar om LED-mask

Jag har nu använt min LED-mask från BeautyPWR ungefär 3 månader, så jag tänkte berätta mina tankar om masken. Eftersom det här med LED-mask är något många inte hört talas om, så ger jag en liten snabb information om det först, och mina tankar om den jag testat kommer lite längre ner i inlägget.

En ledmask är en ljusterapimask som har många små LED-lampor. Det finns också flera olika färger på de här LED-lamporna i maskerna, och ljuset når olika djupt ner i huden. Här kommer en kortfattad beskrivning av de som är i masken jag använder, enligt deras hemsida (finns länkad längst ner i inlägget om du skulle vilja läsa mer).

Rött ljus: Når djupast ner i huden. Förbättrar cellfunktionen och ökar kollagen- och elastinproduktionen. Leder till en hud som bland annat upplevs föryngrad och mer återfuktad.

Grönt ljus: Effektivt mot pigmentfläckar genom att hämma överskottsproduktion av melanin och bryter upp melaninsamlingar i huden. Ljuset är också antiinflammatoriskt. Huden upplevs mer jämn i hudtonen.

Blått ljus: Effektivt mot akne genom antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. Det minskar produktionen av talg och motverkar därigenom fet hy. Har i tester visat sig kunna behandla eksem och psoriasis.

Lila,gult, turkost och vitt ljus är blandningar av de andra ljusen (rött, grönt och blått).

Så till mina tankar då. Jag valde en mask som är ett budgetalternativ, för att se hur mycket jag skulle använda masken, inför en eventuell dyrare investering i en annan mask längre fram. Masken från BeautyPWR är i hård plast, och den har små mjuka kuddar i pannan för att sitta skönt. Det tycker jag den gör. Jag använder oftast min när jag tittar på tv, läser en bok eller scrollar i telefonen, men ibland även innan jag kliver upp ur sängen på morgonen eller när jag städar. Den sitter på plats och är lätt att använda. Nackdelen med denna typ av mask (hård plast formad som ett ansikte) är dock att den inte är lika bekväm att använda på dekolletaget som andra i annat material, som går enkelt att bara lägga över området.

Jag har verkligen märkt skillnad på min hy sedan jag började använda masken. Pigmentförändringar försvinner snabbare. När jag har finnar upplever jag dem mindre inflammerade efter jag använt masken, alltså att de gör mindre ont och svullnaden minskar. När jag har haft mindre utbrott av perioral dermatit, så har huden varit lugnad efter en stund med masken. Den löser inte problemet med att jag får finnar, då de med största sannolikhet är hormonella. Någon hudföryngrande effekt har jag svårt att se, men över lag en mer välmående hud ser jag helt klart.

Har du testat LED-mask? I så fall, vad är dina tankar? Kommentera gärna längre ner.

Länk till hemsidan där jag köpte min LED-mask

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *