HudhälsaHudvårdKroppsvård

Hur du bygger din ultimata kroppsvårdsrutin del 1

Hur du bygger din ultimata kroppsvårdsrutin del 1

Det är lätt att fastna i mängden av krämer, serum och masker som är gjorda för ansiktet. Trots att din hud från halsen och nedåt kanske inte är lika synlig för omvärlden, är den lika mycket värd din uppmärksamhet som ditt ansikte.

Har du en hudvårdsrutin för ditt ansikte? Med största sannolikhet – Ja! Men har du en hudvårdsrutin för kroppen? Inte riktigt lika hög sannolikhet! Vi har en tendens att glömma de delar av oss själva som inte syns i vardagen.

Tecken på åldrande som mörka fläckar, fina linjer och rynkor kan lätt ses även på kroppen. Huden på kroppen kan bli torr precis som huden i ansiktet, vilket gör det viktigt att återfukta och bibehålla en hälsosam hudbarriär är där. Naturligtvis är du också mottaglig för UV-relaterade skador från topp till tå.

Lösningen? Skapa den bästa kroppsvårdsrutinen som ger näring åt huden och riktar in sig på din specifika problem.

Under vintern är det mer sannolikt att du upplever torrhet, rodnad, irritation och ökade sprickor på vissa områden som hälar, läppar och händer. Kallare temperatur kombinerat med uppvärmda inomhusmiljöer kan bidra till ytterligare fuktförlust, vilket gör det mycket viktigare att använda återfuktande kroppssmör, serum och krämer i din rutin.

När det gäller sommarmånaderna kan du istället märka en ökning av akneutbrott på vissa delar av kroppen som lätt blir varma och svettiga, till exempel övre och nedre delen av ryggen, pannan och bröstet.

Vill du höja din kroppsvård ett snäpp?

I kommande inlägg ska vi gå igenom hur du skapar den perfekta kroppsrutinen för just dig!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *