BudgetFavoriterMakeupProduktdissarRecension

Hissar & dissar av ögonprimers, som faktiskt är en helt nödvändig produkt

Hissar & dissar av ögonprimers, som faktiskt är en helt nödvändig produkt

Tidigare har jag frågat mig om primers överlag verkligen är en nödvändig produkt eller bara ett steg i sminkningen man kan hoppa över och ändå få samma resultat? Men jag måste krypa till korset och erkänna att det verkligen blir skillnad med just primers. Iallafall om man vill ha en sminkning som ska se fin ut en hel dag och inte bara några timmar. Och jag tycker att detta gäller både primers under foundation och primers under ögonskugga. Jag har oljiga ögonlock och om jag inte använder en ögonprimer lägger sig ögonskuggan i veck efter några timmar och eyelinern flyttar på sig. Men det är inte det största problemet, utan det är att mina oljiga ögonlock gör så att mascaran blir kladdig efter några timmar när ögonfransarna nuddar huden under ögonbrynen och då får jag svarta små streck där av mascaran. Jag blir även svart under ögonen av mascara och kajal som har ”smält”. Så, ögonprimers är en nödvändighet och här kommer en kort beskrivning av mina nuvarande primers-favoriter för just ögonsminkningen.

Till ögonen har jag två favoritprimers som jag växlar emellan. Den ena är en liten vit tub från Elizabeth Arden, Advanced Eye Fix Primer, på 7,5 ml. Den har jag använt i 3-4 år och jag vet att den alltid fungerar. Det jag gillar med den är att den är superdryg och ger en matt och torr, vit canvas till ögonlock och ögonlob. Den är så liten så den alltid åker med i resenecessären och jag vet att om jag har den under ögonskuggan så kommer mina ögonlock inte bli oljiga och göra så att ögonmakeupen flyttar på sig under dagen. Denna lilla tub kostar ca 300 kr och finns på bla Kicks, Bangerhead och Åhlens, och jag tycker att den är värd varenda krona.

Min andra favorit bland ögonprimers är Crese Killer 3, That Base Eyeshadow Primer, från Glossgods. Den fick jag tips om från Margareta Grääs och jag har varit väldigt nöjd med den sedan jag först testade den i höstas. Det är en större tub, på 15 ml och den finns i 4 olika nyanser. Jag har nr 3 som kommer i en orange tub och som har en neutral ljusbeige färg som blir osynlig och torr mot huden. Den är även den väldigt dryg och jag tror att denna tub kommer räcka i flera år framöver! Det lilla extra fina med denna ögonprimer är att den bara kostar ca 150 kr och beställs smidigt från Glossgods webb, som dessutom har en hel del andra härliga makeupprodukter.

Jag vill även passa på att nämna en ögonprimer som jag verkligen har försökt komma underfund med men som inte alls fungerar mot mina oljiga ögonlock. Det är Eyeshadow Base från Artdeco. Jag brukar tycka om det mesta jag testar från just det märket, men den här ögonprimern är lite kletig i konsistensen och gör därför ögonlocket just kletigt och inte torrt och matt som de andra två. Jag tror att det man vill uppnå med denna produkt är att få ögonskuggorna att se extra glansiga och vackra ut och det kanske de gör, men för mig med oljiga ögonlock gör det tyvärr att både skugga och eyeliner inte ligger kvar hela dagen. Den kommer i en liten burk, vilket jag inte heller är så förtjust i då det kommer in bakterier när man är där och petar med fingret. Det är 5 ml och kostar ca 140 kr och finns bla på Nordicfeel, Åhlens och Eleven.

Använder du ögonprimer? Jag är i så fall nyfiken på vilken som är favoriten 🙂 Kommentera gärna längst ner på sidan.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *