BudgetHudvårdMakeup

Nommon – några första tankar!

Har du sett nya märket Nommon fladdra förbi på sistone? Under hösten lanserades märket där olika nordiska kreatörer och influencers tillsammans med kemister tagit fram produkter som beskrivs vara där vetenskap möter stil. Låt oss ta en titt på några av produkterna!

Gemensamt för hela linjen som för närvarande består av sex produkter som lanserats i två steg är att de innehåller ganska snälla produkter, det är enzymer för exfoliering, fuktgivande glycerin, fruktextrakt och en hel del fermenterade ingredienser vilket vi sett ett bra tag nu. Märket har också ett fokus på miljömedvetenhet och återvinning vilket ju känns helt rätt.

Från Sverige är det Lejla, auktoriserad hudterapeut samt Ramina, makeupartist som varit med och tagit fram produkter åt Nommon. Båda är även aktiva som influencers/kreatörer.

Reborn Sleeping Mask är en nattmask som framför allt ska ge djup återfuktning samtidigt som den milt exfolierar huden med hjälp av granatäpple. Jag har testkört den här ett tag nu och texturen är lite långsamt seg men inte fet. Texturen är faktiskt något som jag skulle vilja säga är ganska unikt med denna produkt, den påminner lite om Mantles The Dream Mask – fast ändå inte alls. Den känns skön på huden och dagen efter vaknar jag riktigt plumpad och fin. Masken ska passa även känslig hy och jag tycker att den funkar toppen för mig som också har oljig hy då den verkligen ger fukt utan att det blir allt för mycket olja.

Melt Away Cleansing Balm är precis som det låter ett rengörande balm och jag använder den som första steget i dubbelrengöring. Rengöringen kommer ut som en krämig variant snarare än ett mer fast balm men emulsifierar fint med vatten till en mjölkig konsistens. Jag tycker om känslan på huden och att det inte svider i ögonen vilket det mesta gör på mig. Det mesta tog den bort effektivt men mascaran lossnar inte helt och den får jag istället ta med micellärt vatten. Men i det stora hela en väldigt trevlig rengöring och för torrisen tror jag denna kan vara en hit som ensam rengöring!

Instant Glow up primer är en skimrande primingprodukt som ska blurra huden och ge glow, den går att använda både själv eller under foundation. Jag tycker att den blir väldigt fin och lagom skimning på huden och för den som vill maxa glowet går den även dutta lite ovanpå sminket. Jag har även testat att använda den enbart (utan foundation och puder) men för mig blev det på tok för oljigt. Jag förstår absolut varför många gillar denna typ av produkt och för de som gillar liknande varianter tycker jag absolut att man ska testa då den kostar en bråkdel av många liknande. Jag däremot håller nog hårt i mina mer nedmattande favoriter då jag annars blir på tok för oljig.

Från märket finns också produkterna Glass glow cream gel, Smooth out serum och Thermal mango mask. Priserna på produkterna ligger mellan 235-365kr vilket jag tycker är toppenpriser utifrån mitt intryck av produkternas innehåll och prestation. Nattmackan blev min personliga favorit och jag är även väldigt sugen på att testa masken med mango och gelkrämen.

Har ni hört talas om Nommon? Skulle ni vilja testa? Lämna en kommentar längre ner på sidan!

Dela detta inlägg

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *